Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
yette schreef op 08-02-2022 om 13:28:

@ rionyriony
De smaak van gekochte korianderpoeder slaat inderdaad nergens op. Pas als je zelf korianderzaad fijn maalt (mbv bijv. een vijzel) kom je erachter hoe lekker het is!

Werkelijk? Dat wist ik niet. Ik zal het eens proberen.

rionyriony schreef op 08-02-2022 om 13:39:

[..]

Werkelijk? Dat wist ik niet. Ik zal het eens proberen.

Ik ook niet. Weer wat geleerd 💡

Dolfje

Dolfje

08-02-2022 om 14:32 Topicstarter

yette schreef op 08-02-2022 om 08:58:

Jamie Oliver's insanity burgers en wat dipgroenten om het compleet te maken.

Zo lekker!  

Jaaaa korianderzaadjes liefst eerst roosteren in een droge koekenpan en dan vermalen, net als komijnzaadjes en mosterdzaadjes!

Moosey schreef op 08-02-2022 om 09:28:

Wat een goed idee Toetie! Om die springrolls ergens in te rollen bedoel ik. Ik vind het zo’n leuk hapje om ook op werk te serveren, maar je kunt ze moeilijk vantevoren maken omdat ze zo aan elkaar plakken. Door iets crunchies rollen lost dat vast voldoende op..

Dat helpt inderdaad enorm! Ik gebruik ook weleens een (ijsberg)slablaadje, maar ook lekker is gestampte (Mitsuba wasabi) crackers, (Mitsuba crunchy salted) edamame of pinda’s.

ToetieToover schreef op 08-02-2022 om 14:44:

Jaaaa korianderzaadjes liefst eerst roosteren in een droge koekenpan en dan vermalen, net als komijnzaadjes en mosterdzaadjes!

Goed om te weten zeg!

en wat eten wij:

Makreel met spicy ketjapsaus, zilvervliesrijst, gekookt eitje, groene asperges, lange broccoli (allebei tegelijk gestoomd), gefrituurde uitjes.

En verder salade van zwarte bonen, andijvie, olijven, paprika, komkommer, ui, gepofte zadenmix, feta. 

yette schreef op 08-02-2022 om 08:58:

Jamie Oliver's insanity burgers en wat dipgroenten om het compleet te maken.

Dus als toetje een stuk keukenrol

Hahaha!😂


Wij eten boerenkoolstamppot met gebakken chorizo

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

08-02-2022 om 16:24

chipolataworstjes met gebakken aardappeltjes en salade met geitenkaas/rode ui/nootjes

tomatensoep met broodjes 

Wij zitten in de Périgord en genieten ons suf aan eenvoudige maar erg goed klaargemaakte maaltijden. Denk: confits, geroosterde aardappeltjes met veel knoflook en uitjes, heerlijk stokbrood en salades. Zelfs mijn muizenporties beginnen te groeien. Het weer is prachtig en ik loop steeds verder.
Genieten  !!!

Ik ben er nog wel hoor. Alleen laatste tijd beetje moe... Lees wel mee maar post tzt wel weer mee 

Wat heerlijk, Dewi-Sri!

Ik schuif die hamburgers door naar morgen. De heer des huizes rende een half uur geleden ineens de deur uit - die blijkt een etentje te hebben. Had hij fout in de familie-agenda gezet    

Dus we eten met z'n drietjes iets dat hij niet lust  
Er wordt zometeen yogurtlu iskender (lamsvlees met tomatensaus en yoghurt), een herdersalade, patat en Turks brood bezorgd. 

Balen hoor 

afrodite05 schreef op 08-02-2022 om 08:50:

Ik maak vanavond risotto met spinazie en chipolataworstjes. Misschien voor de extra groente-inname nog erwtjes er doorheen, even kijken of de spinazie niet teveel slinkt.

Erg trots op mezelf dat ik m'n bordje niet leeg had. We eten nu al geruime tijd (bijna) elke dag aan tafel ipv op de bank, en van kleinere bordjes zodat we minder eten. Vandaag had ik de grote borden gepakt, want ziet er mooi uit, maar de risotto was best machtig omdat ik was uitgeschoten met de pecorino. Dus: bordje niet leeg, niet tegen heug en meug doorgegeten zoals ik normaal zou doen, maar een lunchbakje voor morgen gevuld. Trots en daarnaast blij met de lunch voor morgen 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.