Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
rionyriony
08-02-2022 om 13:39
yette schreef op 08-02-2022 om 13:28:
@ rionyriony
De smaak van gekochte korianderpoeder slaat inderdaad nergens op. Pas als je zelf korianderzaad fijn maalt (mbv bijv. een vijzel) kom je erachter hoe lekker het is!
Werkelijk? Dat wist ik niet. Ik zal het eens proberen.
Elmie
08-02-2022 om 13:41
rionyriony schreef op 08-02-2022 om 13:39:
[..]
Werkelijk? Dat wist ik niet. Ik zal het eens proberen.
Ik ook niet. Weer wat geleerd 💡
Dolfje
08-02-2022 om 14:32
yette schreef op 08-02-2022 om 08:58:
Jamie Oliver's insanity burgers en wat dipgroenten om het compleet te maken.
Zo lekker!
ToetieToover
08-02-2022 om 14:44
Jaaaa korianderzaadjes liefst eerst roosteren in een droge koekenpan en dan vermalen, net als komijnzaadjes en mosterdzaadjes!
ToetieToover
08-02-2022 om 14:47
Moosey schreef op 08-02-2022 om 09:28:
Wat een goed idee Toetie! Om die springrolls ergens in te rollen bedoel ik. Ik vind het zo’n leuk hapje om ook op werk te serveren, maar je kunt ze moeilijk vantevoren maken omdat ze zo aan elkaar plakken. Door iets crunchies rollen lost dat vast voldoende op..
Dat helpt inderdaad enorm! Ik gebruik ook weleens een (ijsberg)slablaadje, maar ook lekker is gestampte (Mitsuba wasabi) crackers, (Mitsuba crunchy salted) edamame of pinda’s.
Elmie
08-02-2022 om 14:49
ToetieToover schreef op 08-02-2022 om 14:44:
Jaaaa korianderzaadjes liefst eerst roosteren in een droge koekenpan en dan vermalen, net als komijnzaadjes en mosterdzaadjes!
Goed om te weten zeg!
ToetieToover
08-02-2022 om 16:03
en wat eten wij:
Makreel met spicy ketjapsaus, zilvervliesrijst, gekookt eitje, groene asperges, lange broccoli (allebei tegelijk gestoomd), gefrituurde uitjes.
En verder salade van zwarte bonen, andijvie, olijven, paprika, komkommer, ui, gepofte zadenmix, feta.
RoosOpJeHoed
08-02-2022 om 16:12
yette schreef op 08-02-2022 om 08:58:
Jamie Oliver's insanity burgers en wat dipgroenten om het compleet te maken.
Dus als toetje een stuk keukenrol
Hahaha!😂
FaithfulDuck87
08-02-2022 om 16:24
chipolataworstjes met gebakken aardappeltjes en salade met geitenkaas/rode ui/nootjes
Dewi-Sri
08-02-2022 om 17:12
Wij zitten in de Périgord en genieten ons suf aan eenvoudige maar erg goed klaargemaakte maaltijden. Denk: confits, geroosterde aardappeltjes met veel knoflook en uitjes, heerlijk stokbrood en salades. Zelfs mijn muizenporties beginnen te groeien. Het weer is prachtig en ik loop steeds verder.
Genieten
!!!
Drakenvlieg
08-02-2022 om 18:03
Ik ben er nog wel hoor. Alleen laatste tijd beetje moe... Lees wel mee maar post tzt wel weer mee 
yette
08-02-2022 om 18:06
Wat heerlijk, Dewi-Sri!
Ik schuif die hamburgers door naar morgen. De heer des huizes rende een half uur geleden ineens de deur uit - die blijkt een etentje te hebben. Had hij fout in de familie-agenda gezet
Dus we eten met z'n drietjes iets dat hij niet lust
Er wordt zometeen yogurtlu iskender (lamsvlees met tomatensaus en yoghurt), een herdersalade, patat en Turks brood bezorgd.
Balen hoor
afrodite05
08-02-2022 om 19:38
afrodite05 schreef op 08-02-2022 om 08:50:
Ik maak vanavond risotto met spinazie en chipolataworstjes. Misschien voor de extra groente-inname nog erwtjes er doorheen, even kijken of de spinazie niet teveel slinkt.
Erg trots op mezelf dat ik m'n bordje niet leeg had. We eten nu al geruime tijd (bijna) elke dag aan tafel ipv op de bank, en van kleinere bordjes zodat we minder eten. Vandaag had ik de grote borden gepakt, want ziet er mooi uit, maar de risotto was best machtig omdat ik was uitgeschoten met de pecorino. Dus: bordje niet leeg, niet tegen heug en meug doorgegeten zoals ik normaal zou doen, maar een lunchbakje voor morgen gevuld. Trots en daarnaast blij met de lunch voor morgen