Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Reizen en vakanties in 2023

Hebben jullie al vakanties of reizen geboekt voor dit jaar?
Ik wel Wij, mijn 18-jarige en ik, gaan deze zomer naar Zuid-Afrika en Zambia (Victoriawatervallen). Een verre reis stond eigenlijk al vorig jaar op de planning, maar toen durfde ik het nog niet aan (ook omdat er juist een Zuid-Afrikaanse variant van COVID was).
Misschien ga ik met mijn vriend ook nog een paar dagen weg, maar nog geen concrete plannen. Misschien doe ik in dit topic nog wat ideeën op.


Goed vooruitzicht!

Ik heb een vakantie naar Griekenland geboekt. Heb getwijfeld over de bestemming, blijf ik in Europa of ga ik verder weg? Maar toen ik een vakantie voorbij zag komen naar mijn favoriete vakantieland (Griekenland) en dan naar een eiland waar ik nog niet eerder ben geweest, was de keuze snel gemaakt. 

Andere reizen en tripjes heb ik nog niet in de planning staan. Mogelijk volgende winter weer verder weg..

Mijn zus en ik gaan een cruise maken naar de Noorse fjorden. Vorig jaar ook gedaan en dat is zo goed bevallen dat we dit jaar weer gaan. Ik heb deze reis cadeau gekregen voor mijn 50e verjaardag afgelopen september. Nu wel een andere vaarroute..

In de voorjaarsvakantie gaan we een week naar CenterParcs Huttenheugte. Heb een vip-huisje geboekt, heerlijk luxe 😁 vanaf 1 april tot eind juni zitten we elk weekend en alle vrije dagen op de camping in onze nieuwe caravan. De zomer heb ik nog niet geboekt, maar zal Luxemburg of België worden, dan door naar Frankrijk en een paar dagen Europapark als afsluiter. Verder weet ik het nog niet. Misschien in de herfstvakantie nog een week weg, maar dat zie ik tegen die tijd wel.

Elmo1972 schreef op 07-01-2023 om 14:43:

Mijn zus en ik gaan een cruise maken naar de Noorse fjorden. Vorig jaar ook gedaan en dat is zo goed bevallen dat we dit jaar weer gaan. Ik heb deze reis cadeau gekregen voor mijn 50e verjaardag afgelopen september. Nu wel een andere vaarroute..

oh dat lijkt me ook leuk om te doen. Ga je ook walvissen zien? 

Wij gaan dit jaar naar Canada we hebben de hele reis zelf samengesteld. Alle accommodaties hebben we al heel vroeg geboekt en zitten daardoor op mooie en leuke locaties. Ik heb er heel veel zin in. Canada stond al heel lang op mijn verlanglijstje.

Ik ben net terug en verder nog geen plannen maar ik besluit vakanties vaak last minute. 
Ik lees mee voor goede ideeën!

Ik heb nog niks concreet gepland, nog zoveel wensen. Het gaat van Ameland of toch weer Kreta naar Portugal en alles er tussen in 

Wij gaan volgende maand op wintersport naar Italie en we hebben onze zomervakantie naar Zuid-Frankrijk ook al geboekt.
Daarnaast gaan we veel te veel weekenden ( 5 totaal) weg met familie, vrienden en apart met ons gezin, maar dat is ook inhalen van de afgelopen periode. Allemaal al geboekt en vakanties goedgekeurd bij de WG's. 

Friezinnetje schreef op 07-01-2023 om 16:27:

[..]

oh dat lijkt me ook leuk om te doen. Ga je ook walvissen zien?

Ik hoop het!! Vorig jaar niet gezien maar toen was het zomer en ze schijnen meer richting IJsland te zwemmen. Dus ik ga er maar niet van uit..

Ik ga komende week naar een waddeneiland, beetje uitwaaien en boeken lezen in het huisje. 
Dan in februari een stedentrip naar Gothenburg, met de trein. 

De rest van de vakantieplannen is nog niet concreet. Ik wil ergens rond Hemelvaart of Pinksteren nog een dag of 5-6 ergens heen. Misschien de Franse noordkust, of toch ergens in Duitsland een natuurgebiedje om fijn te wandelen. Nog geen idee. 
En dan in het najaar naar Hongarije of Bulgarije ofzo, drie weken. Iets Oost-Europees in elk geval. 

Alles met de trein, vliegen probeer ik zo lang mogelijk te vermijden. 

Nog niks geregeld.  Vorig jaar zouden we na 2 jaar corona en geen buitenlandse reis toch weer wel gaan en toen kon ik ineens middenin de vakantie geopereerd worden dus werd het 2x een weekje Overijssel. 
Voor dit jaar gaan we het nog bekijken.  De zomer van 2020 zou onze laatste gezinsvakantie worden met een dochter die eindexamen had gedaan. Maar die omstandigheden van corona en operatie is dat er nog niet van gekomen. 
Niet nog maar eens horen wat de kinders willen.  Zo heel wild zal het niet worden?  Ze willen altijd graag kamperen in Frankrijk? Dat is al avontuur/ warm/ vreemd eten genoeg. Zeker onze oudste wordt niet blij van een weekje Griekenland of Canarische eilanden. Als ze dat wil mag ze nog met ons mee. 

Oh wij hebben wel al iets gepland en geboekt bedenk ik me net, in juni naar een camping in Limburg omdat we naar een concert gaan ( niet pinkpop).

Ik heb voor de meivakantie vliegtickets naar Ibiza geboekt, nog geen accommodatie vastgelegd. Tot zover de plannen! Normaalgesproken plan ik ook de zomervakantie al, maar onze wensen en ideeën vliegen nog wat teveel kanten op, dus nog geen knoop doorgehakt. Ik vind het momenteel om meerdere redenen ook lastig bepalen wat ons budget is, dus dat maakt ook dat ik liever nog even wacht met boeken. 

Ik ga in de zomer een maand naar Maleisië met mn gezin. Fantastisch, er is voor mij niets mooiers dan reizen met mn gezin! 
We hebben tickets geboekt en een hotel voor de eerste paar dagen. Ben heel benieuwd naar Maleisië!

We gaan verhuizen dit jaar, dus geen grote reisplannen. We gaan wel vier weken naar familie in het buitenland. Het is een hele mooie, relaxte plek & mijn dochter raakt haar moedertaal kwijt nu ze in Nederland naar school gaat, dus ik hoop dat dat weer een boost geeft. En we willen een weekje Landal doen in de voorjaarsvakantie. Als jullie nog aanraders hebben qua parken (dochter is 4) hoor ik het graag! Toevallig vandaag op zoek gegaan. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.