Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

@ Anijsblokje - geen idee of het makreelboter heet, ik noem het maar zo. 

Het gaat om een smeerseltje van een blikje (uitgelekte) vis met roomboter en soms een drupje olijfolie (om het smeuïger te maken) en wat smaakmakers. In dit geval makreel met wat peterselie, een heel klein beetje gehakte ingelegde citroen en grof gemalen peper. Maar het kan natuurlijk met elke vis uit blik en verder kan je eraan toevoegen wat je op dat moment verzint. Kruiden, specerijen, citroensap, kappertjes, gehakte augurk of olijven ... 

Taco's met gehakt, ui, paprika, prei, tomaat, tomatensausje en guacemole

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

07-01-2022 om 18:21

Tuinfluiter schreef op 07-01-2022 om 17:00:

[..]

Blue de Wolvega ken ik niet ik houd van blauwschimmel kazen. Ga eens kijken of het in het midden van het land ook verkocht wordt. Waar lijkt het op.

idd een blauwschimmelkaas maar niet supersterk van smaak. Overheerst niet

Friezinnetje schreef op 07-01-2022 om 18:21:

[..]

idd een blauwschimmelkaas maar niet supersterk van smaak. Overheerst niet

Klinkt lekker

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

07-01-2022 om 18:36

Tuinfluiter schreef op 07-01-2022 om 18:35:

[..]

Klinkt lekker

een van mijn favorieten...  

yette schreef op 07-01-2022 om 17:19:

@ Anijsblokje - geen idee of het makreelboter heet, ik noem het maar zo.

Het gaat om een smeerseltje van een blikje (uitgelekte) vis met roomboter en soms een drupje olijfolie (om het smeuïger te maken) en wat smaakmakers. In dit geval makreel met wat peterselie, een heel klein beetje gehakte ingelegde citroen en grof gemalen peper. Maar het kan natuurlijk met elke vis uit blik en verder kan je eraan toevoegen wat je op dat moment verzint. Kruiden, specerijen, citroensap, kappertjes, gehakte augurk of olijven ...

Ik zou het rillette van makreel noemen😁

Tuinfluiter schreef op 07-01-2022 om 18:41:

[..]

Ik zou het rillette van makreel noemen😁

Dat ja. Geen idee of het officieel wel met boter kan, maar het klinkt beter 

Wij hebben risotto met grote garnalen gegeten. 

yette schreef op 07-01-2022 om 18:58:

[..]

Dat ja. Geen idee of het officieel wel met boter kan, maar het klinkt beter

Bij vis vaak mengsel van boter en room of boter en crème fraiche en andere ingrediënten die je lekker vindt combineren.

Tuinfluiter schreef op 07-01-2022 om 19:14:

[..]

Bij vis vaak mengsel van boter en room of boter en crème fraiche en andere ingrediënten die je lekker vindt combineren.

Ik ga 'm erin houden. Al mijn prutjes, spreadjes, smeersels, praksels en botertjes met vlees of vis erin, heten vanaf nu rillettes

Twijfel alleen nog over m'n 'pulled jackfruit prutje'. Dat steekt er dan zo ordinair bij af. Misschien is 'vegrillette' wel wat? 


Ik moet budgetkoken en hou van simpel. Hoewel ik wel nieuwe recepten en ingrediënten wil proberen. Vandaag een recept uit het vegetarische kookboek van lekker&simpel

Witte bonen schotel met linzen, paprika, prei en ui/knoflook. Wat kruiden erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. De linzen maken het net wat meer vullend dan alleen bonen. 

@anijsblokje: Pruimenchutney! 

Zelfde hoeveelheid uien als pruimen, zachtkoken in azijn en suiker en dan de standaard chutneykruiderij erbij: zout, peper, gember, knoflook en spicy chili. Bij pruimen zou ik dan nog kaneel en kruidnagel toevoegen.

Wij hadden niet heel veel trek (dat krijg je ervan als je in de middag in bad chips gaat liggen snaaien, maar het is de laatste vakantiedag, dus dan mag het ofzo), dus heeft man twee kaaskroketjes besteld waar een kleine saladegarnituur bij zat en ik bestelde de steak met aardappelkroketjes en champignonsaus, waar een klein schaaltje warme groente bij zat. Heerlijk heikneuterig beide gerechten zitten delen, dus gelukkig niet overvol. Beide gerechten waren erg lekker trouwens! 

Morgen eten we weer thuis, even bekijken of ik dan zin heb om boodschappen te doen. Vandaag hadden we het erg koud in de stad (vandaar dat bad), dus ik heb wel zin in boerenkool. Ach, we zien morgen wel.

Vandaag shakshuka met daarin gepocheerd ei, gewokte spinazie en Braziliaanse kaasbroodjes.

En hartige havermoutpap (paddestoelenbouillon, olijfolie, roomboter, parmezaanse kaas, pijnboompitten) met ovengeroosterde aubergines, rauwe tomaat en verse basilicum. 

yette schreef op 07-01-2022 om 20:03:

[..]

Ik ga 'm erin houden. Al mijn prutjes, spreadjes, smeersels, praksels en botertjes met vlees of vis erin, heten vanaf nu rillettes

Twijfel alleen nog over m'n 'pulled jackfruit prutje'. Dat steekt er dan zo ordinair bij af. Misschien is 'vegrillette' wel wat?


Jack fruitilette?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.