Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
Dolfje
30-12-2021 om 17:16
GeorgieBrown schreef op 30-12-2021 om 17:13:
[..]
Ok, thnx voor je uitleg. Klinkt niet meteen als iets waar ik enthousiast van word, haha.
Ik ook niet
Voor bij de hamburgers gooi ik röstirondjes in de oven en een salade van komkommer, rucola en rode ui en feta.
Drakenvlieg
30-12-2021 om 17:28
ToetieToover schreef op 30-12-2021 om 16:18:
Eerder vandaag linzensoep met rundbouillon, ui, wortel (komijn, knoflook, kaneel) en fuet. Veel verse peterselie er overheen en een schep hartige yoghurt erin. Dat vind ik toch zó lekker, die yoghurt in die soep. Zadencrackers erbij gegeten.
Oeh, die klinkt erg goed!
Heb je een recept voor mij?
GeorgieBrown
30-12-2021 om 17:28
Ik heb nog een Indiaas over van dinsdag. Maar ik heb eigenlijk trek in pasta. Dus Indiaas gaat denk ik naar morgen. En dan maak ik zo pasta met bloemkool en anjsovis, met pangrattato
ToetieToover
30-12-2021 om 18:04
Drakenvlieg schreef op 30-12-2021 om 17:28:
[..]
Oeh, die klinkt erg goed!
Heb je een recept voor mij?
Ik volg niet echt een recept, maar zo heb ik het gedaan.
Eerst bak ik een kleine ui in olie met komijn, chilipeper, knoflook en kaneel. Dan voeg ik bouillon toe (eventueel zout als je bouillon ongezouten is) en kook een paar handjes linzen gaar, samen met geraspte wortel en geraspte ui. Ondertussen maak ik de yoghurt: dikke Griekse mengen met zout, knoflookpoeder en bieslook. En dan onvel ik de fuet en snijd ‘m in plakjes en plons die in de soep. Ongeduldig proeven of die linzen nou al eens gaar zijn.
redbulletje
30-12-2021 om 18:44
Romig roerei met gerookte zalm en parmesan en daarbij roerbak prei met champignons
Moosey
30-12-2021 om 20:22
Ik probeerde een recept uit voor linzen-walnoot-balletjes voor werk. Heb het recept een beetje aangepast maar vond ze lekker. Combineerde het met gisteren gemaakte tagliatelle die ik in nestjes had laten drogen, dat werkte ook (in de zin dat ze niet braken en ook niet gingen plakken) met tomatensaus en wat sla.
Teigera
30-12-2021 om 20:38
GeorgieBrown schreef op 30-12-2021 om 17:13:
[..]
Ok, thnx voor je uitleg. Klinkt niet meteen als iets waar ik enthousiast van word, haha.
Nee snap ik, sorry ik kon het niet smakelijker omschrijven! Ik vind het lekker als 'vulling', verder niet.
Mijn ouders zorgden vandaag voor vier kleinkinderen, ik mocht ook blijven eten: boerenkoolstamppot met runderrookworst. Vlaflip toe.
Ninoea
30-12-2021 om 21:17
Vandaag maakte ik dit recept.
Lekker maar wel te vochtig. Ook al had ik de bloem die overtollig was toegevoegd. Ook mocht het nog wel iets kruidiger zijn. Het was tamelijk zacht van smaak. Ik had een meer intense smaak verwacht. Die bouillon was volgens mij niet nodig.

Elmie
30-12-2021 om 21:39
Lekkere ingrediënten maar pittig klinkt het niet. Heeft wel wat meer pit nodig denk ik inderdaad 🧐
Dolfje
30-12-2021 om 22:02
Het lijkt mij ook wel erg veel bouillon, er verdampt niks ik zo’n pan dus er hoeft al niet veel vloeistof bij.
Tuinfluiter
31-12-2021 om 08:56
Stokbrood met tapenade, kruidenboter, kaasjes, gerookte zalm, paté en tomaatjes. Lekker makkelijk