Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
GeorgieBrown
12-12-2021 om 22:09
niet_rechts schreef op 12-12-2021 om 20:51:
[..]
Nee, ik schrijf zo'n restaurant dan af. Ik vind het te veel gedoe om terug te koppelen dat het slecht was, want in dit geval was er echt niets goed, dus onmogelijk dat je dat als restauranteigenaar ontgaat. Vier voorgerechten en vier hoofdgerechten en allemaal aangebrand c.q. over de datum (aan de smaak af te meten). Zoiets slechts heb ik nog niet eerder meegemaakt.
Nou ja, je kan mss nog iemand anders zo'n fiasco besparen. Wel echt slecht zeg. Zonde!
Malloczero
13-12-2021 om 00:59
Tortelini eekhoorntjesbrood in boter (margarine) saus met prei en afgeblust met witte wijn. 
anijsblokje
13-12-2021 om 04:12
Klinkt echt ontzettend smerig, Killerqueen. Niks voor mij dus.
@GB: Dat is voor mij dus ook een reden om bijna nooit eten te bestellen/af te halen, ik vind zelf gekookt eigenlijk altijd lekkerder! (en je hebt sneller iets op tafel, dan dat er iets wordt bezorgd)
yette
13-12-2021 om 07:55
Interessant, KillerQueen. Ga ik misschien wel eens proberen. Maar dan eerder als iets voor bij de borrel.
Hier vanavond risotto, braadworst en ratatouille. Heb veel tijd thuis, want er is corona op de school van de jongste, dus die moet ik naast de online-lessen zelf aan het werk zien te houden.
afrodite05
13-12-2021 om 08:33
Lasagne, ik heb de saus in de diepvries liggen, in plaats van dat ik een al opgebouwde lasagne heb ingevroren. Dat laatste wordt bij mij altijd een soort soep tijdens het ontdooien, op de een of andere manier gaat dat nooit goed. Hopelijk wordt het nu beter.
Dolfje
13-12-2021 om 08:37
De rest van de gyros van gisteren dus en ik heb nog tomaten en courgette en daar maak ik een soep van.
Tuinfluiter
13-12-2021 om 10:09
Ik verwerk allemaal groenten restjes in een Thaise groene curry ik eet het met rijst en eieren.
redbulletje
13-12-2021 om 10:19
KillerQueen schreef op 12-12-2021 om 21:34:
[..]
Mijn man wilde het graag eens maken, het is bijzonder slecht voor de lijn
Aardappels heel dun snijden, elk plakje omwentelen in rundervet (of ander dierlijk vet, eventueel in roomboter), in een ovenschaal doen en 3 uur op 120 graden. Dan laten afkoelen met een gewicht erop zodat het goed samenperst. 12 uur in de koelkast (of schuur met dit weer) met dag gewicht erop.
Daarna in blokken snijden en frituren.
https://flipflopfoodies.com/wp-content/uploads/2021/02/image-1-5-380x560.jpeg
Dat klinkt goddelijk!
(Gelukkig heb ik geen frituurpan meer uit zelfbescherming
)
Elmie
13-12-2021 om 11:14
Wij eten gekookte aardappelen, zelfgemaakte kipsate met saté saus en een salade met komkommer, tomaat, wortel en maïs en verschillende soorten sla.
KillerQueen
13-12-2021 om 16:31
anijsblokje schreef op 13-12-2021 om 04:12:
Klinkt echt ontzettend smerig, Killerqueen. Niks voor mij dus.
Het was echt superlekker. Heel krokant, alsof je verse warme chips eet.
Vanavond: spinazie, aardappelpuree en vis bordelaise (uit de oven, met zo'n krokante bovenkant).
