Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

JtM

JtM

26-07-2021 om 15:47

Waar heb jij je vandaag aan geërgerd? (Gesloten)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Aan mezelf omdat ik gisteren net een biertje teveel op heb en nu lam ben 

CavernousSanddollar80

CavernousSanddollar80

27-03-2022 om 15:05

Aan mensen die op social media reageren op mijn reacties en daarbij niet reageren op inhoud, maar menen te moeten (dis)kwalificeren op mijn uiterlijk. 
Ik vind het laag, dom en uitermate ergerlijk. 

Aan mijn man.
Hij is bezig met een klusje.
En word boos omdat ik iets vraag.
Ik kan niet raden wat hij wil, zeg gewoon wat je wilt, dan is het voor mij ook duidelijk 

Mama-Inge schreef op 27-03-2022 om 16:01:

Aan mijn man.
Hij is bezig met een klusje.
En word boos omdat ik iets vraag.
Ik kan niet raden wat hij wil, zeg gewoon wat je wilt, dan is het voor mij ook duidelijk

Herken het. Mijn man is handig met zijn handen (stuk handiger dan ik in elk geval), ik ben een kluns waar het op klussen aan komt. Dus de afspraak die ik al lang geleden heb gemaakt, is: als je mijn hulp nodig hebt, met alle plezier, maar dan graag in kleutertaal uitleggen wat je gedaan wilt hebben en niet verwachten dat ik zelf "zie" of "begrijp" wat er op dat moment gedaan moet worden. En voor ons werkt dat.

Dolfje schreef op 27-03-2022 om 13:04:

Aan mezelf omdat ik gisteren net een biertje teveel op heb en nu lam ben

Haha, lam als in nog steeds dronken, of lam als in lamlendig door een kater?

Ik erger me aan de flinke pigmentvlekken op m'n voorhoofd. De zwangerschappen willen maar niet lukken, maar dat zwangerschapsmasker krijg ik wel. Super fijn... En dat terwijl ik braaf met een petje heb rondgelopen en gesmeerd heb met factor 50. 

afrodite05 schreef op 27-03-2022 om 16:34:

[..]

Haha, lam als in nog steeds dronken, of lam als in lamlendig door een kater?


Katertje, het valt gelukkig mee. Geen hoofdpijn gelukkig maar vooral moe maar het was ontzettend gezellig 

Aan een stukje zwaar bedorven melkchocolade-hazelnotenreep. Ik nam een stukje - was lekker, nam nog een stukje en opeens trof mij een intens bedorven smaak. Omdat ik dacht dat en om een stukje hazelnoot ging die wat verbrand was, kauwde ik door maar de smaak verspreidde zich door mijn mond en ik had niet de tegenwoordigheid van geest om het uit te spugen.

Het was een bekende smaak, maar uiterst geconcentreerd. Nog geprobeerd om te braken maar ik kan niet op commando braken.

Dus nu zit ik te googelen wat het zou kunnen zijn maar behalve een verdwaalde bedorven noot kom ik niet. Ik las in een artikel dat hazelnoten normaal tot 85 graden verhit moeten worden voordat ze door de chocolade mogen en dat dit mogelijk niet gebeurd is, maar ja dat weet ik niet. Chocola kan volgens mij niet bederven dus het was een bedorven noot of iets anders wat erin terecht is gekomen, maar, ik kén deze smaak dus en probeer me te herinneren wanneer ik dit vaker heb geproefd. Kom er niet uit. Pfft. Het boert ontzettend vies op.

Het smaakt dus als uiterst giftig. Dat baart me zorgen.

"Inname van een te grote hoeveelheid aflatoxine B1 ineens veroorzaakt schade aan de lever. Dit kan zich uiten in buikpijn en misselijkheid, bloedingen, geelzucht en waterzucht." Dit dan maar afwachten. Morgen ben ik het hopelijk vergeten.

SophisticatedCaribou75

SophisticatedCaribou75

27-03-2022 om 18:11

Zou één, of een halve, bedorven hazelnoot gelden als 'een te grote hoeveelheid aflatoxine B1 die schade veroorzaakt aan de lever'? Mijn naïeve zelf denkt dan toch: als dat zo was, dan zouden er geen hazelnoten verwerkt mogen worden in levensmiddelen.

Google is met dit soort dingen niet per se je beste vriend. 

niet_rechts schreef op 27-03-2022 om 18:11:

Zou één, of een halve, bedorven hazelnoot gelden als 'een te grote hoeveelheid aflatoxine B1 die schade veroorzaakt aan de lever'? Mijn naïeve zelf denkt dan toch: als dat zo was, dan zouden er geen hazelnoten verwerkt mogen worden in levensmiddelen.

Google is met dit soort dingen niet per se je beste vriend.

Ik hoop zo dat je gelijk hebt maar het was een uiterst geconcentreerde smaak. Het ging niet om een ranzige smaak maar iets heel anders. Normaal slik je zoiets niet door. Maar goed, maar afwachten dus. 

Aan dat alle leuke vakantiebestemmingen die ik tot nu toe gevonden heb, volgeboekt zijn in de schoolvakantie. Normaliter boeken we in januari maar nu corona en oorlog afgewacht… verder zoeken dan maar. 

rionyriony schreef op 27-03-2022 om 18:20:

[..]

Ik hoop zo dat je gelijk hebt maar het was een uiterst geconcentreerde smaak. Het ging niet om een ranzige smaak maar iets heel anders. Normaal slik je zoiets niet door. Maar goed, maar afwachten dus.

https://www.scientanova.com/2005/10/23/535-de-ranzige-chocoladereep/
Hier staat misschien het antwoord op je vraag. Als een noot niet goed gebrand is, zijn bepaalde enzymen nog actief. Deze breken na verloop van tijd de chocolade af. En dat geeft een vieze smaak.

Dat ik per ongeluk met verdunde bleek heb afgewassen in plaats van afwasmiddel

Treurniet schreef op 27-03-2022 om 21:07:

Dat ik per ongeluk met verdunde bleek heb afgewassen in plaats van afwasmiddel

Hoe kan dat nou?

Dolfje schreef op 27-03-2022 om 21:12:

[..]

Hoe kan dat nou?

Verkeerde fles gepakt?

Schemerlampje schreef op 27-03-2022 om 21:31:

[..]

Verkeerde fles gepakt?

Ja maar dat zie, voel en ruik je toch meteen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.