Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Ja/Nee houd je van sporten ?

Houd je van sporten, voor het invullen van de poll bedoel ik niet op gemiddeld tempo wandelen en fietsen.

Peiling

Houd je van sporten ?
128 stemmen
34%
66%

Nee, ik houd niet echt van sporten. Ik vind wel dat ik iets moet doen en ben dus nu maar weer begonnen met hardlopen. Het leukste wat ik gedaan heb, is een tijdje tennisles samen met m’n zus (maar dat voelde meer als vriendinnenuitje dan als sport )

MidasWolf

MidasWolf

16-04-2024 om 21:11 Topicstarter

Nee, ik heb weinig met sporten, bewegen in het algemeen vind ik prima. De manier waarop ik beweeg kun je niet echt onder sporten scharen. 
Het meest dichtbij komt voor mij dan nog het skiën tijdens de wintersport.

Ik wandel en fiets wel, schaar dit eerder onder iets bewegen dan echt (inspannende) sport waarbij je zwaardere/meer  inspanning levert.

Wandelen (< 10 km), yoga, een eind redelijk rusig fietsen (op een sportfiets zonder ondersteuning, wel < 60 km) is dat sport? Dan wel.

Voor mij is wandelen wel sporten hou daar soms wel spierpijn aan over. 

nee, ik vind er helemaal niks aan maar doe het 1 x per week omdat het wel veter us voor mijn lijf. Ik vind wandelen wel leuk en dat doe ik regelmatig.

Nee maar ik doe het wel. Zit liever met een zal chips op de bank maar ja dat heb ik te vaak gedaan daarom moet ik nu wel sporten. Ik heb inmiddels wel dat ik baal als ik een paar dagen geen tijd heb gevonden om te bewegen dus er zit verandering in maar echt leuk vind ik het niet.

Van bepaalde sporten zoals kickboksen en dansen zeker! Dingen als spinning vind ik vreselijk. Wandelen doe ik steeds meer, maar vind ik minder. Net als gewoon fietsen.

nee. Heb er ook geen talent voor.  
Wat ik doe is tussen 200 en 300 km per maand lopen met nordic walking stokken,  95%onverhard en met snelheid van ongeveer 5.6 tot 6.4 km per uur (ligt eraan of ik alleen loop of niet). Daarnaast 1x per week een beweegcirkel in buitenlucht,  uur met een groep obv PT kracht/cardio/balans.  Vervolgens 3 x per week full body krachttraining waarvan 1x per week met Personal trainer.  Dat doe ik thuis.  En vanaf volgende week komt daar 1x per week baantjes trekken in openluchtzwembad bij. 
Het wandelen vind ik leuk.  Beweegcirkel ook wel. De 3x krachttraining vind ik ontzettend vervelend. 

MidasWolf

MidasWolf

16-04-2024 om 21:39 Topicstarter

De reden van die toevoeging bij de poll over wandelen en fietsen is, omdat sommigen juist energie halen uit de inspanningen en prestatie leveren van een sport/beweging.
En dat heb ik niet. En voor zulke inspanning moet je na mijn idee ook vaker toe zetten. Geldt natuurlijk niet voor iedereen 

Wat ik echt superleuk vind is Powerwalkdog. Lekker wandelen (ook met interval enzo) en oefeningen doen met je eigen hond in een groepje met andere honden. Hond moe en ik moe. 

Mwah, ik hou wel van bewegen, wandelen en dansen. Als sport doe ik hot pilates, dat is in een warme ruimte oefeningen doen met lichaamsgewicht soms met gewichten, bal, band of blok. Zwaar soms, hangt er vanaf wie het geeft. Meestal geen zin om te gaan maar het gevoel erna is wel lekker. Yoga vind ik wel fijn maar de varianten, yin, nidra (lekker slapen) die ik doe zijn vooral relaxed.

Tja, wat is gemiddelde snelheid bij fietsen met windkracht 6 tegen, dan ga ik langzamer dan gemiddeld, maar een inspanning dat het me kost! Wat voor de een serieus sporten is is voor de ander een licht vermaak 

ik heb de lol van sporten nooit ondervonden als schoolkind vond ik gym al vervelend. Kon er weinig van.
Als volwassene nog weleens op gym gezeten, ook een paar jaar sportschool, dat is ook al meer dan 15 jaar terug. Ik vind er gewoon niks aan. 

Nee! Ik vind sporten stom, in het algemeen. Sommige sporten vind ik dan wel aardig om af en toe te doen, golfen of schaatsen. Ik zwem twee keer per week omdat het vooral na je 50e belangrijk is dat je beweegt. Je zou eigenlijk moeten beweging op drie manieren, spierversterkend (zwemmen, fietsen, fitness), botversterkend (lopen, rennen, springen) en balans. Zo voorkom je hopelijk dan je op je 65e alleen nog zittend je sokken aan kunt trekken of een heup breekt als je over een drempel struikelt.

Ik had het een aantal jaar geleden nooit kunnen voorspellen, maar ik vind sporten nu wel leuk om te doen ja! Heb wel verschillende dingen geprobeerd, maar sinds ik begonnen ben met bootcamp heb ik er meestal wel plezier in. Voelt een beetje als buitenspelen. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.