Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Het grote minimalisme topic

Hier kletsen we, delen we ervaringen en geven we tips over de weg naar minimalisme!


Ik lees mee met de tips! Kan wel weer wat opruimtips gebruiken.

En veel plezier op het nieuwe forum

Pixy, moderator op deze pijler.

Leuk ik lees mee. Mijn huis kan ook wel weer een grote opruimronde gebruiken. Er sluipt toch onbewust altijd weer van alles het huis in. 

TessyTess

TessyTess

09-07-2021 om 21:43 Topicstarter

Leuk! Hier vandaag begonnen met de kledingkast, 30/40 items weggedaan. Verder nog wel zat wat ik amper draag, maar in het kader van duurzaamheid wil ik het nog houden in plaats van nieuwe kleding aanschaffen. 

Dit weekend wil ik met de boekencollectie aan de slag, alleen de boeken houden die ik echt nog graag wil lezen.

Ik lees/doe weer mee!

Ik doe ook mee!

TessyTess

TessyTess

09-07-2021 om 21:47 Topicstarter

Degene met (jonge) kinderen, wat doen jullie met de enorme hoeveelheid zooi die ze meebrengen? Ali express traktaties e.d. En de 50 knutsels die per week geproduceerd worden 

TessyTess schreef op 09-07-2021 om 21:47:

Degene met (jonge) kinderen, wat doen jullie met de enorme hoeveelheid zooi die ze meebrengen? Ali express traktaties e.d. En de 50 knutsels die per week geproduceerd worden

Wegflikkeren. 

Marie Kondo heeft mij erg geholpen.. niet alleen met opruimen maar ook met bv kleding kopen. Als ik nadat ik uit het pashokje kom niet met een smile in de spiegel kijk gaat het kledingstuk niet mee naar huis. 

En verder.. 1 shirtje nieuw, dan gaat er een ander weg.. heb ik niets wat ik weg wil doen, dan heb ik ook niets nieuws nodig.

GrippingKouprey73

GrippingKouprey73

09-07-2021 om 21:51

Tvp

Hier ook jaren geleden het hele huis aangepakt volgens de Marie Kondo methode. Wil hier graag meelezen en tips opdoen om scherp te blijven op deze levensstijl. Er zijn verschillende podcast over dit onderwerp. Kan iemand uit eigen ervaring er één aanraden?

Ja leuk, ik ga meelezen en hopelijk ook meeschrijven.

We zijn net verhuisd en ik heb echt veel weggedaan, vooral ook omdat we een kleiner huis hebben nu. Maar ik zou vooral veel bewuster willen gaan kopen, en dus vaker niet kopen in plaats van wel. 

En duurzamere keuzes maken, liever een duurder product dan 10x de goedkope variant kopen omdat het toch niet helemaal voldoet. Is een omschakeling, maar wel een die ik heel graag wil gaan maken (en volhouden!). Ik lees dus mee voor alle tips en ervaringen van jullie. 

Ik volg ook graag! Hier ook veel aan Marie Kondo gehad.

Ik heb deze week 53 kledingstukken in vuilniszakken gedaan voor de kledingbak! 

Heerlijk! 

Ik lees mee!

Ik woon in een vakantie huisje. Eigenlijk geen ruimte voor al te veel spullen. En ik merk dat ik het ook niet erg mis. (Ondanks dat het rommelen en verzamelen wel in mij zit)

Gevonden

Al van weetikhethoejong bekend met kringloopwinkels.

Momenteel twee goede op kruipafstand. Soms neem ik overijverig dingen mee, soms is het makkelijk(er) iets weg te doen.  Marktplaats en weggeefhoeken zijn soms zo'n gedoe..

Kwam via Viev de 30 dagen challenge tegen. 1e dag 1 ding weg, 2e dag 2 dingen etc. dat tikt best door. Ik doe een soort bingovariant in meer dan 30 dagen. Heb de 7 en 13 en een 20+ getal al kunnen wegstrepen 13 was ook braaf eerlijk: x eruit - y erin = 13

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.