Huis, tuin en keuken
Beterlaat2021!
07-01-2022 om 13:29
friteuse of airfryer
Onze friteuse is overleden, was ook al aardig oud.
We hebben een combi-magnetron.
Nu moeten we kiezen tussen een nieuwe friteuse of een airfryer.
Wij eten zeker niet wekelijks en soms niet maandelijks frites of kroketten.
We komen er niet uit.
Wat zouden jullie aanraden?
Peiling
arifryer of friteuse
BrightEchidna89
07-01-2022 om 18:06
Ah, maar dus altijd op voorhand garen en niet gewoon rauwe groenten erin kieperen.
PriceyRook54
07-01-2022 om 18:12
Valdemar schreef op 07-01-2022 om 18:06:
Ah, maar dus altijd op voorhand garen en niet gewoon rauwe groenten erin kieperen.
Dat denk ik niet nee. Zie het als een oven, een snelle oven. Zo'n beetje alles wat je met een oven kan, kun je hier ook mee. Als het past.
Apiejapie
07-01-2022 om 19:23
Valdemar schreef op 07-01-2022 om 18:06:
Ah, maar dus altijd op voorhand garen en niet gewoon rauwe groenten erin kieperen.
Ik snij juist regelmatig rauwe groenten die ik in de airfryer vervolgens rooster. Heerlijk!
Mija
07-01-2022 om 19:30
Valdemar schreef op 07-01-2022 om 18:06:
Ah, maar dus altijd op voorhand garen en niet gewoon rauwe groenten erin kieperen.
Op de receptensite van Philips staat dat je groenten een minuut of vijf in warm water moet leggen. Ik heb het ook wel eens rauw gedaan maar dan moeten ze wel wat langer.
EnchantedDragonfly18
07-01-2022 om 20:32
Valdemar schreef op 07-01-2022 om 18:18:
Bedankt, ga er eens mee testen.
Kijk eens bij de recepten op de NutriU app van Philips. Staan erg veel recepten op, ook gegrilde groenten.
Ik heb sinds 2,5 maand een airfryer xxl en ben er erg blij mee. Ik heb ook een bakvorm erbij waarin ik gegrilde groenten en vlees maak.
Oh ja, mijn airfryer draait niet rond zoals de oudere versies.
TrefleQ
07-01-2022 om 21:41
Maar... hoe krijgen jullie die bak schoon? Ik heb m vanaf het begin af aan netjes bij proberen te houden, maar die bak en vooral het netje werden zó vet en vies en niét schoon te krijgen.
Ik heb de hele airfryer weggegooid!
EnchantedDragonfly18
07-01-2022 om 21:51
TrefleQ schreef op 07-01-2022 om 21:41:
Maar... hoe krijgen jullie die bak schoon? Ik heb m vanaf het begin af aan netjes bij proberen te houden, maar die bak en vooral het netje werden zó vet en vies en niét schoon te krijgen.
Ik heb de hele airfryer weggegooid!
Vaatwasser. En hier kan de bodem uit het mandje.
Friezinnetje
07-01-2022 om 21:52
soms zet ik de onderste bak met mandje in de week. Of heet water met vaatwastablet. Daarna in de vaatwasser.
Broodjebrie
07-01-2022 om 21:53
Zodra ik klaar ben met bakken zet ik het gelijk in de week. En ik gebruik een ontvetter.
PriceyRook54
07-01-2022 om 21:55
TrefleQ schreef op 07-01-2022 om 21:41:
Maar... hoe krijgen jullie die bak schoon? Ik heb m vanaf het begin af aan netjes bij proberen te houden, maar die bak en vooral het netje werden zó vet en vies en niét schoon te krijgen.
Ik heb de hele airfryer weggegooid!
Ik heb geen netje, maar een plateau die je eruit haalt en zo in de vaatwasser doet. De bak zelf kan er ook in maar die wassen we met de hand, het is een gladde bak met een tefal-coating dus die is zo schoon.
SjaanRoeispaan
07-01-2022 om 23:47
Tickel schreef op 07-01-2022 om 20:32:
Oh ja, mijn airfryer draait niet rond zoals de oudere versies.
Was dat niet de Actifry van Tefal?
Heb ik ook gehad. Nu een Airfryer en heel blij mee. Ik vind het altijd een voordeel dat je niet hoeft voorverwarmen zoals een oven of friteuse. Even een paar afbakbroodjes er in, 10 minuutjes en klaar.
Zeefietser
08-01-2022 om 02:30
Ik zeg ook airfryer maar dat is ook omdat ik alleen ben en als ik patat eet uit at ding het een handje vol, die ik iets te bruin bak.
Ik woon boven een cafetaria, wil ik veel patat ga ik daar wel heen. Enige wat ik dan wel weer vindt van alle cafetaria's ze frituren hun patat niet lang genoeg, dus wat mijn betreft altijd wat bleekscheterig.
Verder dan patat en snacks ben ik nog niet gekomen met mijn airfryer.
Knutselkei
08-01-2022 om 10:51
Zeefietser schreef op 08-01-2022 om 02:30:
Ik zeg ook airfryer maar dat is ook omdat ik alleen ben en als ik patat eet uit at ding het een handje vol, die ik iets te bruin bak.
Ik woon boven een cafetaria, wil ik veel patat ga ik daar wel heen. Enige wat ik dan wel weer vindt van alle cafetaria's ze frituren hun patat niet lang genoeg, dus wat mijn betreft altijd wat bleekscheterig.
Verder dan patat en snacks ben ik nog niet gekomen met mijn airfryer.
Ik vind dat ook! Friet moet knapperig met een bruin randje zijn.
In de airfyer wordt alles wel lekkerder dan in de oven: zoete aardappelrosti en aardappelpartjes bv. Veel knapperiger. Groenten gaat ook prima om ze te roosteren, wel opletten want t verbrand eerder.
Ik bak er ook bananenbrood in en laatst een cake. Gaat sneller dan in de oven. Wel goed opletten dat hij in het midden ook gaar is. Wat me wel opvalt is dat als ik nu tussendoor de fryer openmaak de cake niet inzakt en dat is met de oven wel.
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.