Eten Eten

Eten

Welk kerstgerechten gaan jullie maken met kerst?

hebben jullie al ideeën wat je gaat maken met kerst?


Gezien de moeite die ik vorige jaren erin heb gestopt, het enthousiasme waarmee het werd ontvangen en mijn huidige energieniveau: friet of pizza
Als je inspiratie zoekt is dat misschien niet het antwoord dat je wilt krijgen, sorry.

Vooral iets eenvoudigs, we zijn deze keer met z’n tweeën en hebben geen zin om dit jaar uit eten te gaan.

Ik weet nog niet of we die dagen thuis eten of familieverplichtingen hebben maar ik ga sowieso een pan(netje) bouillon maken.  Van een schenkel maar dan doen alsof ik ossenstaartbouillon ga maken.  Vaak doe ik dat al ruim voor kerst en vries ik het in.  Scheelt werkdruk met kerst. 
Ook de traditionele appeltaart mag niet ontbreken. 

Soep

Aardappeltjes, 2 soorten groenten, vlees uit de oven en pepersaus

IJs

We doen ieder jaar hetzelfde.  Het is lekker én makkelijk. Zo hebben we alle tijd voor de gasten. 

Eendeborstfilet met groente (sperzieboontjes meestal) en een aardappelvariant uit de oven met cranberry compote (die staat al in de vriezer)
En waarschijnlijk luxe rijstepap (met amandelen) met warme kersen als toetje

Ik zit erover te denken om Beef Wellington te maken,  maar echt concrete plannen heb ik verder nog niet. 

nog geen idee omdat ik dit nog ga overleggen met mijn zusje en haar familie. En ik denk dat mijn vader ook een dag langs komt. Dan maak ik meestal iets wat hij niet zo vaak eet. 

Allerlei aperitiefhapjes

Iets met scampi, sla, tomaat en eieren

Coq au vin of stifado met aardappelkroketten en groene boontjes

Viennetta en koffie

Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?

Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:

Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?

Ja mijn ouders!

Ik heb een voorgerecht wat ik altijd op 24 december maak. Zo'n 35 jaar geleden was ik op vakantie in Frankrijk en in elk goed restaurant waar we aten stond een gerechtje op de kaart met rauwe en gerookte zalm en zalm eitjes. Ik vond het heerlijk. Ik had er geen recept van maar heb het thuis nagemaakt. Iedereen vindt mijn grecht altijd lekker en het is nu vaste prik op kerstavond.
De rest moet ik nog verzinnen. Ik houd erg van koken mijn kinderen ook dus we gaan er gezamenlijk wat moois van maken.
We hebben wel een hele mooie rode wijn liggen die we dit jaar willen drinken dus daar wordt een lekker hoofdgerecht bij bedacht.
Ik vind het leuk om mooie wijn spijs combinatie te maken en daar is kerst een uitgelezen moment voor.

Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:

Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?

Ik eet het wel eens maar nooit met kerst dan maak ik zelf of één van mijn gasten een toetje.

Jeugdsentiment kreeg het soms bij mijn ouders.

Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:

Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?

Nope.

Als er over is steekt de overschot een jaar later gegarandeerd nog in mijn diepvries.

Ik moet bij schoonfamilie niet afkomen met "eigen dessert". Ze slepen desnoods hun eigen Viennetta mee naar hier en weigeren ook maar 1 hap te eten van eender welk ander dessert ("geen honger meer", tot dus hun eigen Viennetta op tafel komt).

Moosey schreef op 24-11-2023 om 17:45:

Wat ik me ineens afvraag: zijn er überhaupt mensen die Vienetta eten op een ander moment dan met Kerst?

Ik lust niet eens Viennetta, saai vies ijs.. liever tiramisu 

Ik weet het nog niet helemaal. Weet wel dat we met zowel zijn als mijn familie hier thuis eten. Vorig jaar hebben we een wild zwijn stoofpotje met cranberry saus gemaakt en de andere avond een klassieke risotto met rode wijn saus en biefstuk. Beide dagen een tar tatin als toetje.

Nu maken we wellicht de wild zwijn stoof voor de andere tak en ik denk dat we een zelf gemaakte ravioli gaan maken. De rest? Nog geen idee haha.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.