Eten
Teigera
24-11-2025 om 17:47
De vegetarische moussaka met linzen, bechamel, alles erop en eraan, staat in de oven. Als frut II thuiskomt van sport kunnen we allemaal aanschuiven. Nu al trek!
yette
24-11-2025 om 18:55
De gnocchi schuift door want we blijken maar met zijn tweeën te zijn. Kliekjes dan maar: rijstsalade met mango, een enchilada, coleslaw, wat worstjes.
Dewi-Sri2
24-11-2025 om 23:18
Zucht, echtgenoot blijft miepen over vlees. Varkensvlees stink, als ik biefstuk in boter bak stinkt het, en als ik biefstuk iets te hard bak in margarine en olie staat de tent blauw en wordt alles vet. Lekker is het dus wel. Ik overweeg om alles te gaan pocheren en als dat niet helpt vegetariër te worden. Het gekke is dat ik dat bij kip nooit hoor. Ik heb hem ook al voorgesteld om het zelf te doen, maar hij kan nog net een roerei maken.
Zoals jullie merken, ben ik er even helemaal klaar mee, maar maak je geen zorgen, dit komt allemaal weer goed. Ik blijf dol op die man. Maar soms...
Ik pieker nu over ons diner voor morgen, geen idee...
By the way, Afro, ik ben zo blij dat alles goed lijkt te gaan! Ik blijf voor je duimen 
Teigera
25-11-2025 om 08:22
De vega moussaka gisteravond was een succes. Vanavond kliekjes, want heb allerlei bakjes in m'n vriezer staan. Dat ruimt dus lekker op.
afrodite05
25-11-2025 om 10:43
Ik maak vanavond chili con carne, met verschillende soorten bonen, lekker veel paprika en tomaat. Rijst erbij.
Ted68
25-11-2025 om 16:28
Heb een gehaktbrood gemaakt, daarbij komt een aardappelgratin, met een gemengde salade
ToetieToover
25-11-2025 om 17:02
Dewi, ik snap het concept ‘open keuken’ helemaal niet juist om die reden. Ik heb laatst buiten uien staan stoven omdat ik die lucht niet in huis wil. Frituren doe ik ook buiten. Maar biefstuk geeft toch niet zo’n rook? Of heb je zo’n giftige antiaanbak pan en is je man een kanariepiet qua sensitiviteit ?
Vandaag aten we gekookte haver met roomboter, parmezaanse kaas, bieslook en knoflook. Olijfolie erover. Erbij gestoofde uien en gekookte bietjes met feta en gepofte pompoenpitten.
Bellebelle
25-11-2025 om 17:16
Ted68 schreef op 25-11-2025 om 16:28:
Heb een gehaktbrood gemaakt, daarbij komt een aardappelgratin, met een gemengde salade
Dat klinkt als heerlijk comfort food bij dit koude weer.
Dolfje
26-11-2025 om 08:09
Vanavond een vegetarische schijf /nuggets ( weet ff niet wat er ligt) met couscous met broccoli.
Normaal eet ik couscous als salade maar wil het nu warm.
Herfstappeltaart
26-11-2025 om 08:31
Wij eten vanavond gestoofde worteltjes met aardappelpuree en gebakken zalm.
afrodite05
26-11-2025 om 09:59
Ik wil eigenlijk heel graag sukadelapjes maken met een Italiaans-achtig tintje, maar het is een lange dag voor zoon op het kdv en dan is dat waarschijnlijk niet makkelijk genoeg naar binnen te schuiven... Dus dan gaan we maar voor tomatenrijst met paprika en braadworst, waarschijnlijk doe ik er nog wel wat erwtjes doorheen voor de kleur. Misschien ga ik die lapjes wel alvast voorbereiden voor morgen, want als zoiets een dag staat, wordt het vaak alleen maar lekkerder (toch?).
MijnNaamIsHaas73
26-11-2025 om 10:46
Ja dat vind ik ook Afro, dat het lekkerder wordt.
Ik maak vanavond burritos met kip, paprika, maïs, bonen en refried beans. Natuurlijk kaas erover.
Venusss
26-11-2025 om 12:49
Gisteren hadden we kliekjes die op moesten en vandaag wordt het dit:
https://fodmapfoodies.nl/recipe-items/gebakken-noedels-met-vega-gehakt/