Eten
Dolfje
13-08-2025 om 17:17
Dahl ( zelfgemaakt maar uit de diepvries) met naan, chutney en een gebakken ei.
afrodite05
13-08-2025 om 19:11
Ik heb in een "pas de deux" samen met man een pak knorr kofta gemaakt, dus courgette, gehakt en tomatensaus met rijst. Maar jeetje, wat was dat zout... we hebben nog twee pakken wereldgerechten staan, andere "smaakjes", maar ik ben benieuwd of die ook zo zout zijn.
Met de oven en de hitte heb ik trouwens helemaal geen rekening gehouden. Ik ben allang blij als er iets op tafel staat waar ik zin in heb. Normaal zou ik nu de oven inderdaad niet aan slingeren... maar het valt mee, het is hier binnen 24 graden. We houden ramen en deuren overdag dicht, dat helpt, naast dat we een goede isolatie hebben en aan twee kanten buren (rijtjeshuis).
Dolfje
13-08-2025 om 19:13
afrodite05 schreef op 13-08-2025 om 19:11:
Ik heb in een "pas de deux" samen met man een pak knorr kofta gemaakt, dus courgette, gehakt en tomatensaus met rijst. Maar jeetje, wat was dat zout... we hebben nog twee pakken wereldgerechten staan, andere "smaakjes", maar ik ben benieuwd of die ook zo zout zijn.
Mijn ervaring met zulke dingen is dat als je die bijna nooit meer gebruikt en dan toch eens een keer dat je ze zout vindt ja.
GeorgieBrown
13-08-2025 om 20:30
Hier liep het allemaal een beetje anders dan ik had bedacht. We zouden natuurlijk kamperen, maar mijn vader belandde weer in het ziekenhuis. Hij hoefde maar 1 nacht te blijven, maar de situatie thuis is nu echt onhoudbaar en er moet met spoed eea geregeld worden. Dus ik ben maandag direct van mijn werk daarheen gereden. Brown had gekookt. Dit: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta/gennaro-s-simple-tuna-bucatini/
Gisteren maakte ik aardappel-aubergine curry en raita. Met basmati rijst.
Net had ik een snelle pasta met tomaatjes van het balkon, knoflook en parmezaan.
GeorgieBrown
13-08-2025 om 21:48
Dankjewel Dolfje. Het is allemaal niet zo leuk, maar het is wel beter dat mijn vader verhuist.
yette
14-08-2025 om 08:52
Wat verdrietig, sterkte Georgie!
Ik eet vandaag geitenkaasravioli met gebakken champignons, courgette en ui waar ik wat Bleu d'Auvergne overheen brokkel.
Dolfje
14-08-2025 om 09:11
Wij eten aardappelschijfjes uit de airfryer met kip kebab en sla. Laatste dag echt hard aanpoten vanmiddag en morgen nog een training en de puntjes op de i zetten en dan moet het klaar zijn op het werk.
afrodite05
14-08-2025 om 10:04
Sterkte GB!
Wij eten sperziebonen met gebakken aardappeltjes en een cordonbleu uit de airfryer. Als man die krengen tenminste uit de diepvries (zolder) haalt. Die twee trappen lukken mij nog niet en hij doet het telkens "zometeen". Eigenlijk zouden we dit gisteren namelijk al eten, maar die "zometeen" is nog steeds niet gebeurd. Grrr
Dewi-Sri2
14-08-2025 om 17:03
Heel veel sterkte GB
! Ik weet hoe vreselijk zo'n situatie is.
Zit je al in je caravan, Yette? Heel veel rust en plezier gewenst, of ben je alweer aan het klussen?
Vanavond maak ik witlofsalade met bleekselderij, appel, comté en walnoten (klets mayo of aioli erover en iets pittigs), met waarschijnlijk merguez. Eigenlijk zou ik wel zin hebben in bruschetta erbij, maar dat krijg ik niet meer voor mekaar. Binnen een paar uur baguette afbakken en oud laten worden... dat gaat'm niet worden.
Morgen heb ik mac'n cheese op de planning staan, maar dat kan ook zomaar een salade worden met aardappeltjes uit de oven en gegrilde bavette. Hangt van de temperatuur af.
Naminokurashi
14-08-2025 om 17:15
salade deel 2.
Nu eerst een perenijsje. Vriezer ligt nu vol met ijsjes. Perenijsjes, raketjes, cornetto's en sinaasappel en cola swip ijs, wat in zo'n koker zit
Dewi-Sri2
14-08-2025 om 17:21
Oohhh, perenijsjes! Daar ben ik in het ziekenhuis gewoon verslaafd aan geraakt. Die heb ik hier in Frankrijk nog nooit gezien. Raketjes eens in de zoveel tijd, en dan sla ik ook toe. Geniet ervan, Nami!
) en een focaccia van de bakker.