Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


spinazie

Gegrilde eendenborst, sperziebonen en een restje aardappelgratin van zondag. Ciabatta erbij als dat niet genoeg is en wortelsla met rozijnen.

Een paar dagen geleden maakte ik alvast een ovenschotel met gehakt, rodekool en aardappelpuree. Die ga ik zo uit de diepvries halen voor vanavond, lekker makkelijk.

Iedereen is thuis: dus tussen de middag pannekoeken. Vanavond aeplermakronen.

Avocado hebben we hier uit het menu geschrapt: ze verbruiken teveel water...En de transportkosten...

Vanmiddag/vanavond de kroegentocht van het dorp lopen! En ja, ik denk dat het niet veel eten wordt..

Veel plezier wobbelkont
Vanavond dan toch de korma curry. 

yette

yette

13-02-2024 om 11:07 Topicstarter

Gehaktcurry met doperwten (keema matar), komkommersalade met rode peper, pinda's, kokos en verse kruiden (kakdi koshimbir), basmati waarin ik wat limoenblad en cardamom meekook en k&k naan. 

yette schreef op 13-02-2024 om 11:07:

Gehaktcurry met doperwten (keema matar), komkommersalade met rode peper, pinda's, kokos en verse kruiden (kakdi koshimbir), basmati waarin ik wat limoenblad en cardamom meekook en k&k naan.

Mjammm... ik heb beide gerechten even gegoogled, want die ken ik nog niet. Lijken me erg lekker en ik heb ze genoteerd om binnenkort eens te maken. Maak je die curry met lams- of rundergehakt? 

irmaladouce schreef op 13-02-2024 om 11:21:

[..]

Mjammm... ik heb beide gerechten even gegoogled, want die ken ik nog niet. Lijken me erg lekker en ik heb ze genoteerd om binnenkort eens te maken. Maak je die curry met lams- of rundergehakt?

Ik moest het ook opzoeken, lijkt mij ook lekker! Heb je een recept Yette?

Wij eten een rucola /tomaat salade met gekruide kipfilet. Moet weer even terug naar gezond 

yette

yette

13-02-2024 om 15:34 Topicstarter

Ik heb voor die keema halal-halfom gebruikt. Dus rund èn lam. Maar ik heb ook recepten gezien met rund òf lam en in het recept dat ik van internet had geplukt (zie hieronder), gebruikten ze schaap. 
Vandaag komt het uit de vriezer. Ik vind het een ideaal gerecht om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen. Net als andere curry's. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om een groots Indiaas maal op tafel te zetten. 

(waarop ik dan weer doorschiet, want ik hou vandaag tijd over om er toch ook nog wat dahl bij te maken  )

Je komt online 1001 varianten tegen, zelfs van Miljuschka, maar dit recept had ik:  

https://www.afeliaskitchen.com/classic-keema-matar/

yette schreef op 13-02-2024 om 11:07:

Gehaktcurry met doperwten (keema matar), komkommersalade met rode peper, pinda's, kokos en verse kruiden (kakdi koshimbir), basmati waarin ik wat limoenblad en cardamom meekook en k&k naan.

Oeh, lekker!! Ik ga dit binnenkort ook eens maken. Zeker die komkommersalade, want ik had me verkeken op de komkommer in de groentela en vanmiddag te veel gekocht.

Vanavond hou ik het simpel: salade met avocado (die is rijp, en ik hoop niet zwart), zalm en ik weet nog niet wat erbij. Ik heb wel weer eens zin in gebakken aardappeltjes, maar echtgenoot is er niet gek op. Maar ja, ik heb nog een onaangebroken pot ganzenvet staan, en die moet ook eens op. Ik ga er eens over nadenken.

Dewi-Sri2 schreef op 13-02-2024 om 15:35:

[..]

Oeh, lekker!! Ik ga dit binnenkort ook eens maken.


Ik ook, denk donderdag nog maar dan het recept van Miljuschka. Heb daar volgens mij bijna alles wel van in huis.

Ik had ook al gegoogeld op yette's maaltijd en zag deze: https://www.teaforturmeric.com/keema-matar/ . Met rundergehakt en allerlei andere zaken die ik wel in huis heb. Yette, je bent duidelijk aan het influencen vandaag!

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.