Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Klinkt heerlijk, Jynta!
Ik ben nog niet fit dus ziek gemeld. Wordt vanaaf een k&k quiche 1 met kip pesto en 1 met spinazie en geitenkaas. Gelukkig heb ik die altijd voor nood in de vriezer liggen. Hoeft lief ook niet te koken na een lange dag

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

05-02-2024 om 16:22

ik heb een zakje uit de diepvries getrokken en ik denk dat er wel rijst bij past. 

Ik heb minder bloemkool dan ik dacht dus ik heb ook nog spinazie uit de diepvries gehaald en maak van bladselderij en wat zonnebloempitten, knoflook en restje geraspte kaas een soort pesto en meng dat dan met de bloemkool en spinazie.

We aten stamppot van prei, rode pesto, tomaat en chorizo. Want daar werd om gevraagd door het oudste kind. Het jongste kind vroeg of we spinaziepakketjes konden eten, dus dat eten we morgen.

Ik kan soms zo’n zin hebben in mosterd dus dat werd knolselderij-mosterdsoep. Zadencrackers met gerookte zalm erbij en wat blaadjes kropsla en plakjes komkommer. 
En rode linzenpenne met pompoensaus en parmezaanse kaasflakes. Heeeeel snel klaar, echt op lichtsnelheid! Meestal ‘doe ik iets ingewikkelds’ aldus vriendlief, maar vanavond niet. 

Morgen heb ik ruim tijd om te koken maar vanavond heb ik toch maar alvast pompoensoep gekookt voor de lunch. Kan ik nog even nadenken over het diner. 

Kaaaaaaaatje schreef op 05-02-2024 om 22:09:

We aten stamppot van prei, rode pesto, tomaat en chorizo. Want daar werd om gevraagd door het oudste kind. Het jongste kind vroeg of we spinaziepakketjes konden eten, dus dat eten we morgen.

“Dat is toch geen stam-pot!”

Preischotel met gehakt, aardappelschijfjes, kerrie en kaas. 

Oeh preischotel, goed idee weer eens.

Wij eten lasagne uit de vriezer met een salade erbij.

Morgen een verspakket kip Siam.

Vanavond even menu maken en de boodschappen bestellen voor komende week.

Kipfilet en komkommer want werken en dat hapt makkelijk weg.
Man heeft een bakje curry met naan geloof ik.

Ik ben van plan een thaïserige groene groentencurry te maken met wat ik in de groentenla/diepvries aan groenten vind (spinazie, sperziebonen, paprika, wortel, ui...). Eventueel nog een keer jackfruit erin proberen. Rijst erbij.

Ik had veel witlof gekocht voor een sociale hoeveelheid witlof met ham en kaas uit de oven, maar lief heeft een buikgriepje, dus ik vrees dat ik er alleen voor sta.. Gisteren maakte ik iets Mexicaanserigs met bonen, spitskool, paprika en een stukje kabeljauw. Dat gegeten met mais tortilla s uit het tosti ijzer, lekker bij Foodello aangeschaft. Ze worden lekker knapperig, heel lekker!

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

06-02-2024 om 13:02

ik heb wat stoofvlees uit de diepvries gehaald en dat ga ik verwerken in wraps. Daar wat groente bij door: mais/prei/ui. Geraspte kaas erbij en smullen maar

Ik vond een boemboe "semoor" in de kast, een keer aangeschaft bij een toko. Die gaan we eten vanavond, maak het niet met vlees maar met "vegetarische stukjes", en flink wat roerbakgroenten (en groentelarestjes, en geloof dat er ook nog wat in de vriezer ligt). Rijst erbij. 

Vandaag pompoensoep met hartige hangop, deze keer met bietjes en rucola. En geroosterde pompoenpitten. Diner werd verzorgd door vriendlief: gele linzenspaghetti met eidooiers, uitgebakken spek, knoflook en parmezaan + pecorino. Ik heb teveel gegeten want ik ga zo naar Jiujitsu en het eten is nog niet helemaal ingedaald zeg maar. 

yette

yette

06-02-2024 om 21:20 Topicstarter

We aten falafel met zelfgebakken pita's (van een zak naan-mix, toevallig ook van Foodello). Erbij oa Israëlische koolsalade, schapenfeta, zelfgemaakte knoflooksaus. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.