Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Dolfje schreef op 13-11-2023 om 08:28:

We gaan vandaag ja Kaat maar vliegen morgenvroeg.
Wat en waar we vanavond eten weten we nog niet. Ik wil eigenlijk vanmiddag onze hoofdstad in want we zijn er toch in de buurt en daar ergens eten maar het is wel ongelooflijk zeikweer dus straks maar eens bekijken wat we gaan doen.

Fijne vakantie! 👍🏻💃🏻

aardappels, rode kool met appel en een worstje 

Broccolistamppot met gerookte zalm, stukjes kruidige feta en geroosterd amandelschaafsel. 

Ik hoop dat alles goed is gegaan Yette!

Fijne vakantie dolfje! Geniet ervan ☀️

Wij aten gebakken aardappeltjes,  geroosterde bloemkool en een hamburger

Applaus voor de kok, leuk  voor jullie allen. 
Vandaag aten wij gefrituurde ansjovisjes met een salade van aubergine, artisjokharten, tomaten en ui.

en verder nog een soep met aardappel, ui, palmkool, wilde spinazie, rucola, veel knoflook en room en daarbij gekookte eitjes en zadencrackers met gerookte forelpaté. 

Ondertussen maakte ik kip tandoori voor morgen. Die staat alvast klaar. Ik denk het te gaan eten met rijst, die moet ik dan nog opwarmen want die is ook alvast gekookt. En een groene salade erbij verzinnen. 

Goedemorgen  wij zijn vroeg op want zo met de shuttle bus naar de vertrekhal. We aten gisteren in het hotel een prima burger met friet.

Goede reis Dolfje!

Wij aten gister bloemkool, aardappels en een gehaktbal. 

Voor vandaag heb ik 4 1-persoons-restjes uit de vriezer getrokken: zuurkoolschotel, boerenkoolstamp, pasta spinazie en kip tandoori. Vriezer weer een stukje leger en de magnetron mag het werk doen.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

14-11-2023 om 07:08

Goeie reis Dolfje

Hutspot op het menu vandaag. Staat al klaar, zo de oven in. Ben vanavond wat later uit het werk

Goede reis, Dolfje. Wij gaan straks ook op pad, maar dan dichter bij huis: naar de huisarts met zoon. Rampzalige nacht gehad.

Geïnspireerd door jullie berichten van laatst, eten wij vanavond lahmacun. Niet zelfgemaakt, maar als k&k "diepvriespizza's" gekocht. Ik ga er een salade bij maken die veel snijwerk vergt, dus dat laat ik over aan de keukenmachine. Tomaat, paprika, komkommer, ui, olijven en feta. Restant van de salade gaat morgen mee als lunch.

Een Indiase curry met bloemkool, spinazie en pecannoten: naan erbij. 
Sterkte Afrodite, wat vervelend dat je zoontje ziek is!

Vandaag Spätzle, ratatouille en een slavink, maar dan met rundvlees.

Ik heb dit nog in de vriezer - uit nieuwsgierigheid een keer van Aldi meegenomen. 

202309200767


Vanwege rommelig en hapsnap vandaag, komen die op tafel. Met een chopped salad en een snelle raita moet dat een maaltijd worden. Ik ben benieuwd...

yette

yette

14-11-2023 om 12:14 Topicstarter

Ik ben ook benieuwd, Irma! Het is wel iets dat ik ook uit nieuwsgierigheid mee zou nemen. 

@Afrodite - ik hoop dat de huisarts iets voor jullie zoon kon betekenen. Zó sneu als een kleintje zich beroerd voelt! 

De operatie van onze 3e is goed gegaan. We mochten 's avonds alweer naar huis!!!

Hij at in het ziekenhuis een -volgens hem- geslaagd kipstoofschoteltje, de jongste at thuis een kliek bolognese en ik at tot prut gegrilde groenten, taaie kip en uitgedroogde rijst in het ziekenhuisrestaurant. 

Vanavond maak ik macaroni met ham en kaas. Eten we nooit, want De Vader lust geen ham, maar die zit deze week nog in Frankrijk. Ik probeer zoveel mogelijk dingen te eten die hij niet blieft, zolang hij er niet is   

Als kind was macaroni met ham en kaas mijn lievelingseten omdat het zo'n beetje het meest fantasievolle was dat mijn moeder op tafel zette. Eindelijk eens geen gekookte aardappelen! Zelfs als ze het met smac maakte, was ik dolgelukkig. We mochten ons bordje ook altijd zelf op smaak brengen met alle (!!!) smaakmakers die in huis waren: witte peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, nootmuskaat, peterselie, Maggie en tomatenketchup. En soms zelfs met wat Zwitserse strooikaas, als dat er was. Feest dus 

Uiteraard gebruik ik dat familierecept niet 

yette schreef op 14-11-2023 om 12:14:

Als kind was macaroni met ham en kaas mijn lievelingseten omdat het zo'n beetje het meest fantasievolle was dat mijn moeder op tafel zette. Eindelijk eens geen gekookte aardappelen! Zelfs als ze het met smac maakte, was ik dolgelukkig. We mochten ons bordje ook altijd zelf op smaak brengen met alle (!!!) smaakmakers die in huis waren: witte peper, paprikapoeder, kerrie, knoflookpoeder, nootmuskaat, peterselie, Maggie en tomatenketchup. En soms zelfs met wat Zwitserse strooikaas, als dat er was. Feest dus

Dit is zó grappig. Mijn lievelings was vroeger ook macaroni met ham en kaas en… ketchup. En idd nog die “Zwitserse” kaas erover. In zo’n konisch kartonnen strooivaatje :

7eb07c0a3cb01d513afa107c4a24cd5f.jpg

Ik koos dat altijd als ik jarig was. Maar mijn moeder kon eigenlijk wel erg lekker, gevarieerd en exotisch koken (maar mijn vader at ’t liefst AVG).

Het was ook één van mijn cravings tijdens mijn zwangerschap en nu nog steeds een guilty pleasure   Maar dan wel zonder die kaas, hè.

Ik ga een salade maken met aardappel, rode kool, wortel, granaatappelpitjes en een tahindressing, naar een recept van Rukmini Iyer. Maar ik wilde net de deur uit gaan om de rode kool en de granaatappelpitjes te gaan halen en toen begon het weer te regenen. Dus hopelijk houdt dat op en ga ik dan op pad. Als het niet ophoudt, weet ik nog niet of ik de deur nog uit ga. 

@yette: Fijn dat alles goed gegaan is en dat zoon weer thuis is. Hopelijk gaat het thuis ook allemaal wel. 
@afrodite: Voor jullie ook sterkte met (iets kleinere) zoon! 
En @dolfje: Veel vakantieplezier. Even niet nadenken over wat er op tafel komt, is ook fijn natuurlijk. 
@De-macaroni-met-ham-en-kaas-discussie: brrrrrr. Wel lekker met ham en kaas: een tosti! En soms een croissant. (al zijn die lekkerder zonder ham) 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.