Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vandaag:

glutenvrije baguette gevuld met gekruid (oa kerrie, knoflook) lamsgehakt en ernaast een salade van mango, komkommer, rode ui, gewokte snijbiet (steeltjes, blad alleen gesneden). Dot hartige hangop ernaast. 

En een huidige favoriet: witlofsalade met gerookte amandelen, olijven, paprika, ui,  komkommer. Met socca, mijn andere favoriet omdat het zo lekker is en omdat Jumbo glutenvrij kikkererwtenmeel verkoopt

Texel was echt genieten, Dolfje. Was wel blij dat we voor de storm weer terug.
Gister op de huid gebakken zalm met een plaat vol ovengeroosterde bloemkool, wortels en zoete aardappel. 
Vanavond maak ik een grote bak courgettelasagna met gehakt en veel groenten. Deel 2 eten we dan maandag 

Dolfje

Dolfje

19-02-2022 om 17:54 Topicstarter

Ja de storm was behoorlijk heftig gisteren in dat deel van Nederland. Ik moest hier op het hoogtepunt van de storm naar huis fietsen. Ging gelukkig goed maar eigenlijk was het idioot.
Vandaag was het , zeker in het begin, prachtig weer en wij waren dus in  het mooiste pretpark en kregen ook een Cadeaukaart om eten en drinken van te kopen en dat hebben we dus gedaan:
Cappuccino met samen een saucijzenbroodje gedeeld. Later een luxe latte met stroop en koekjes en een kaneelbroodje.
Toen als late lunch een broodje doner.
En toen was het geld nog niet op en hebben we erwtensoep en een saucijzenbroodje op.
Maak straks een kommetje soep warm en dat is het dan wel voor vandaag.
Morgenvroeg ga ik sporten want morgenavond gaan we met mijn familie uit eten voor een verjaardag. Gelukkig heb ik vandaag ook dik 20.000 stappen gezet .

Ik ben eindelijk vrij, nu dus eindelijk weekend. Wij eten vanavond soep met daarin chorizo, courgette, linzen en een blik tomaten. Erbij een stokbroodje kruidenboter. En op verzoek van man eten we dat op de bank.

Hier vanavond roasted potatoes met een rode kool "steak" en een salade met veldsla erbij. Ik ben zeer benieuwd naar de rode kool! 

Geroosterde bloemkool met kerrie, gebakken aardappeltjes en een gehaktbal

Mijn brownie met karamelsaus is goed in de smaak gevallen. Jammer dat de helft al begonnen was terwijl wij nog bezig waren om thee en koffie te zetten maar dat zie ik dan maar als een compliment.
Vanavond gaan we gourmetten 😋

Mijn dochter staat in mijn keuken lekker te koken kalfsgehaktballetjes in een paprika tomatensaus met pasta. Ruikt heerlijk een tikkeltje oriëntaals ben benieuwd.

pannenkoeken 

Vandaag hadden we geen zin om te koken. Er werd friet afgehaald bij de snackbar.
Ik heb al wel het nodige voorbereid voor een etentje morgen. Ik heb in blokjes gesneden komkommer gemengd met witte wijnazijn en een gesnipperd rood pepertje. Dat zit in een afgesloten bakje in de koelkast en heb ik een paar keer goed omgeschud om de smaken goed te laten intrekken. 
En ik heb een gerecht in de slowcooker met rundvlees dat zacht gestoofd wordt in een mengsel met ui, knoflook, trassie (ew wat stinkt dat spul), ketoembar, Laos, Santen en bouillon). Over vijf uur zetten we de inzet pan in de koude kelder en kan het afkoelen en de smaken intrekken. Morgen nog even een tijdje aan en dan gaat er nog ananas door. 
Morgen ga ik ook nog een ander gerecht maken. Het wordt allemaal vast lekker. Zin in.

Ninoea schreef op 19-02-2022 om 19:52:

Vandaag hadden we geen zin om te koken. Er werd friet afgehaald bij de snackbar.
Ik heb al wel het nodige voorbereid voor een etentje morgen. Ik heb in blokjes gesneden komkommer gemengd met witte wijnazijn en een gesnipperd rood pepertje. Dat zit in een afgesloten bakje in de koelkast en heb ik een paar keer goed omgeschud om de smaken goed te laten intrekken.
En ik heb een gerecht in de slowcooker met rundvlees dat zacht gestoofd wordt in een mengsel met ui, knoflook, trassie (ew wat stinkt dat spul), ketoembar, Laos, Santen en bouillon). Over vijf uur zetten we de inzet pan in de koude kelder en kan het afkoelen en de smaken intrekken. Morgen nog even een tijdje aan en dan gaat er nog ananas door.
Morgen ga ik ook nog een ander gerecht maken. Het wordt allemaal vast lekker. Zin in.

Oh wat lekker, atjar ketimoen en daging smoor! Ik zal dolblij zijn als ik weer zo lang in de keuken kan staan dat ik dat ook weer kan maken. En rendang! En sambal goreng telor op mijn manier. Die is van de toko ook lekker, maar haalt het niet bij mijn versie (sprak zij bescheiden).

Tussen de middag gazpacho uit de fles (zo even in de vriezer leggen) en voor echtgenoot brood met eieren, maar dat doet hij altijd zelf.

Vanavond kaasschnitzel en sla (wat voor sla weet ik nog niet) en voor echtgenoot boerenkool.

Wij gaan vanavond uit eten bij de Mexicaan 😋

Ik maak vanavond iets wat een beetje geïnspireerd is op paella. Gele rijst, chorizo, wat groente... Wordt vast prima.

Dolfje

Dolfje

20-02-2022 om 11:15 Topicstarter

Elmie schreef op 20-02-2022 om 11:08:

Wij gaan vanavond uit eten bij de Mexicaan 😋

Wij bij de Griek 

Net de menukaart al bekeken en ik denk dat ik voor bifteki ga.

Zuurkool met oa appel en rozijnen, met worst. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.