Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
BrightEchidna89
20-01-2022 om 19:35
Macaroni met kaas, ham en groenten.
Grote pot gemaakt dus nu vier porties klaarstaan die partner kan meenemen naar het werk en nog twee dozen voor de vriezer als snelle gezinsmaaltijd.
ToetieToover
20-01-2022 om 19:55
redbulletje schreef op 20-01-2022 om 19:07:
Ik had 't even gegoogled en zag dat je 't ook een paar seconden kan frituren wat een kroepoekachtig resultaat geeft. Dat klinkt wel lekker!
Dat doe ik wel eens met rijstmie, dat geeft een leuke topping voor een gerecht. Maar meestal vind ik het teveel werk om iets te gaan frituren. Ik kan me voorstellen dat het hiermee ook heel lekker is.
JtM
21-01-2022 om 07:54
Wij hebben gister snijbonen met kabeljauwfilet en gebakken aardappels gegeten.
Vandaag staat er een wrap shoarma op het menu.
Teigera
21-01-2022 om 09:06
Gistermiddag geluncht met pompoensoep met daardoorheen spinazie, dat was lekker, zo'n warme lunch op een koude dag. In de avond aten we een gehaktpotje met rijst, prei en snijbonen. Er was te veel, dus lief eet vanavond het restje met nog een ander bakje uit de vriezer. Hij is erg druk met voorbereiding van tentamens eind volgende week dus even snel eten opwarmen is dan wel fijn. Ik ben vrij vandaag en als de kinderen uit school komen gaan we door naar vrienden, daar blijven we spelen / borrelen / eten. Geen idee wat we eten, ik laat me verrassen.
Wobbelkont
21-01-2022 om 09:22
Volkoren pasta met knoflook & chilivlokken. Daarbij gamba’s, verse spinazie en kastanjechampignons.
Tippex
21-01-2022 om 11:56
Gemarineerde tofu met roerbakgroente, een scheut ketjap en rijst. Even wokken en klaar!
Dolfje
21-01-2022 om 12:29
Onze laatste dag hier vandaag, morgenvroeg weer naar huis. Zo'n week vliegt voorbij.
Vanavond gaan we waarschijnlijk weer uit eten in hetzelfde restaurant als woensdag.
rionyriony
21-01-2022 om 14:09
Vanavond rijst met curry maar ik weet nog niet of het rode of groene curry, kerriecurry of koekkruidencurry zoals massaman wordt.
Morgen dus weer aardappels. Ik vond de laatste fles saus, sambasaus, wel goed smaken. Dat was de beste maar ik heb nog wat flessen te proberen. 
afrodite05
21-01-2022 om 15:13
Als ik mezelf van de bank kan slepen, ga ik aan de slag met boeuf bourguinon (spel je dat zo?) maar dan de kinderversie met druivensap ipv rode wijn. Ben heel benieuwd hoe die variant is, alcohol valt nog steeds niet zo goed bij mij, dus vandaar deze manier. Erbij puree en sperziebonen.
redbulletje
21-01-2022 om 15:29
afrodite05 schreef op 21-01-2022 om 15:13:
Als ik mezelf van de bank kan slepen, ga ik aan de slag met boeuf bourguinon (spel je dat zo?) maar dan de kinderversie met druivensap ipv rode wijn. Ben heel benieuwd hoe die variant is, alcohol valt nog steeds niet zo goed bij mij, dus vandaar deze manier. Erbij puree en sperziebonen.
De alcohol verdampt tijdens de bereiding. En 't is de alcohol die 't vlees mals maakt, een zoet sapje zal dat niet doen.
ToetieToover
21-01-2022 om 15:35
vandaag
Een salade (ijsberg, bladspinazie, paprika, oude kaas, walnoot, uitgebakken spek) met een gekookt ei en yoghurtdressing, plus een avocado-kokosmelksmoothie met limoenlimonade.
En
Bakplaat, mijn favoriete ‘luie’ gerecht met deze keer: venkel, ui, knolraap, grove croutons gesneden van een glutenvrije baguette. Met een flinke scheut olie en wat knoflookpoeder, peper en zout.
Als de oven piept bak ik in twee (vijf?) minuten wat scholletjes. Mik nog wat roomboter, mosterd en citroensap in de hete vispan en eten maar.