Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik heb courgette-broccoli-quinoa uit de oven vanavond. Uit de vriezer. 

Dolfje

Dolfje

12-01-2022 om 09:22 Topicstarter

"iets met bloemkool" ik zit te denken aan een paella-achtig gerecht met chorizo en gele rijst. Normaal doe ik daar sperziebonen door maar heb nog een halve bloemkool en morgen gaan we bij mijn moeder eten en dit kan ik straks klaarmaken voor ik ga werken.

Krieltjes met salade en een kaasschijf 

Wij eten tomaten groentesoep. Met stokbrood en kruidenboter.

Ha Dolfje, ik ga ook “iets met bloemkool” doen. 

Ik maak er een kikkererwtenmeel-‘beslagje’ omheen met peper/zout, knoflook, sumak, kaneel, piment en als het geroosterd is (in de oven) volgen: feta, granaatappelpitjes (diepvries) en peterselie uit de moestuin, ha, die leefde nog tot mijn verrassing maar niet lang meer dus. Erbij quinoa (blik) met ui, komkommer en paprika en vinaigrette.

De rest van de (geblancheerde) bloemkool gaat in zoet-zuur. Dan kan ik er later ook weer piccalilly mee maken.

Verder niks nieuws, restje van gisteren. 

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

12-01-2022 om 13:01

net op het werk gegeten: uienstrudel met geitenkaas,  zongedroogde tomaatjes.  Er bij wat salade 

Ik heb ook nog bloemkool over . Ik heb ‘m al voorgekookt, dus rooster hem straks op in de koekenpan met wat kerrie. Erbij pangafilet en een aardappeltje

Veel plezier in Italië Georgie, fijn om dat weer te lezen, geeft een beetje hoop voor back to normal al schrijf je al dat het veel gedoe is. Nog verre van normal helaas.

Wij eten vandaag nacho's

Wij eten vandaag trouwens ook aardbeien kwarktaart. Van 0 af aan gemaakt zonder pakjes of zakjes. Leuk om te doen en hopelijk lekker 😋

Zoooooooo'n zin in vette hap. En dan vooral een frikadel... Maar ja, fodmap 

Dus ik ga zelf ovenfriet maken, en heb nog glutenvrije vissticks liggen. 
Misschien nog wat erwten erbij.

Vanmiddag voor de lunch al een flinke portie bietjes en mais gehad, dus de groenten zitten er zozo all in. 

Vanavond als toetje een stukje versgebakken appeltaart. Even voorproeven 😋

Drakenvlieg schreef op 12-01-2022 om 15:32:

Zoooooooo'n zin in vette hap. En dan vooral een frikadel... Maar ja, fodmap

Dus ik ga zelf ovenfriet maken, en heb nog glutenvrije vissticks liggen.
Misschien nog wat erwten erbij.

Vanmiddag voor de lunch al een flinke portie bietjes en mais gehad, dus de groenten zitten er zozo all in.

Ooooh nooooos, nu heb ik dus zin in een frikadel! En het erge is: het zou heel makkelijk kunnen, want we hebben ze nog liggen 

Goed, vanavond was de planning ook al niet te gezond, dus even afwachten of ik me kan inhouden. We eten frietjes uit de airfryer met kippenpoten uit de oven waarbij ik paprika en ui laat meebakken in de ovenschaal. Al dagen zin in.

Vandaag heb ik chili con care in de slowcooker gemaakt.
Lekker pittige variant met rijst, zure komkommer en salade.

Vandaag een salade van little gem en tomaten met kruiden rijst met rode ui en paprika en gebakken panga.

Aardappels met spinazie, ei en een gehaktbal 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.