Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
FaithfulDuck87
29-12-2021 om 12:37
Friezinnetje schreef op 29-12-2021 om 09:57:
ik denk een salade met geitenkaas, spekjes, komkommer, mosterdhoningdressing en wat er nog meer op voorraad is.
ik ben de vriezer aan het opruimen en vond nog een kippetje. Die ligt nu te ontdooien en wil ik vanavond een deel erbij eten
Tuinfluiter
29-12-2021 om 12:38
Gisteren pasta met een tomaten groenten saus en zalm.
Vandaag Thaise curry met eieren en rijst.
Rock
29-12-2021 om 14:10
Vandaag maak ik broodjes met hete kipkerrie.
Voor mijn vriend couscous met kip in saus.
Er zijn nog restjes van de kerst dus wellicht dat hij dat liever eet.
Dahlia13
29-12-2021 om 17:48
Pasta arrabiata di parma uit het kookboek van la place, en dan waarschijnlijk met krokante parmaham.
Moosey
29-12-2021 om 20:03
Gisteren rendang, sajoer boontjes, sambal-eieren, zure komkommer.
Vandaag maakte ik zelf ravioli om even wat uit te proberen voor het grote hou-je-deelnemers (dagbesteders) -aan-het-werk-in-keuken-tijdens-de-lockdown-project. Was lekker, had de vulling gemaakt van allerlei koelkastrestjes (olijven, tomatentapenade, vegan kaas, hummus en walnoten) Was een tikje hoog op smaak maar toch lekker. Met manderijnenboter en salade. En nu aan het proberen of je een geblancheerde ravioli zodanig gedroogd krijgt dat je m een tijdje kunt bewaren zonder dat-ie overal aan vast plakt.
Teigera
29-12-2021 om 20:30
Wij aten een stoof van pompoen, wortel en pulled oats, met allerlei lekkere kruiden en tomatensaus erdoor. Dan wat bladerdeeg erop en in de oven, het rook heerlijk toen ik uit werk kwam en het bleek ook prima te smaken.
GeorgieBrown
29-12-2021 om 20:43
Hm, ravioli. Moet ik ook weer eens maken.
Pulled oats, Teig, dat lees ik wel vaker. Maar heb echt geen idee wat ik me erbij moet voorstellen. Waar lijkt 't op?
Indiase diner was een succes. Vooral de aubergines. Geen samosa's meer gemaakt, het was meer dan genoeg zonder.
Vandaag at ik witlof risotto.
Teigera
29-12-2021 om 20:50
@GB: ik haal het bij mijn AH, het ziet eruit als rul gebakken gehakt. Ik vind het zelf niet zo lekker in bv een roerbakgerecht ofzo, omdat het niet veel smaak heeft van zichzelf. In zo'n stoof of ovenschotel vind ik het wél lekker, dan is het mondgevoel gewoon goed, goede 'bite'. En het is denk ik redelijk gezond, want vezels, proteine en ijzer. Al zou je bij het gerecht van vandaag ook best linzen kunnen gebruiken, dat vind ik ook lekker als vegetarisch "gehakt".
afrodite05
30-12-2021 om 08:18
Ik heb een stuk varkensfiletrollade liggen, die ga ik opensnijden en vullen met pesto. Dan dichtklappen, ontbijtspek eromheen en opnieuw dichtknopen. Daarbij verse pasta en een saus van tomaat en aubergine. Oh en het restje broccoli van gisteren mik ik er ook doorheen. Het teveel aan rollade gaat morgen op broodjes als lunch.
Nu al zin in de rollade bereiden, knutselen met eten, heerlijk!
MijnNaamIsHaas73
30-12-2021 om 08:46
Dat klinkt heerlijk Afrodite!
Wij eten vandaag pasta pesto met kip en broccoli. Even een dagje "normaal".
Mama-Inge
30-12-2021 om 09:06
Gisteren aardappels met sperziebonen en de laatste restjes vlees die nog over waren van de kerst
Vandaag eten we tortilla met van alles er in