Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
RoosOpJeHoed
21-12-2021 om 16:23
Hier is het 'kleuter kookt mee'-dag, dus we eten mini pizza's. Belegd met vanalles, in de vorm van gezichtjes denk ik.
afrodite05
21-12-2021 om 16:42
Nasi met rendangballen. Zowel de boemboe voor de nasi als de rendangballen komen uit de diepvries. Moet even makkelijk, tussen de oudergesprekken door. Want ja, school mag dan dicht zijn, die gesprekken gaan gewoon door.
Tuinfluiter
21-12-2021 om 17:18
ToetieToover schreef op 21-12-2021 om 10:24:
[..]
Niet alleen voor kerst dus? Goed plan want wild, dat kun je bij de supermarkt (buiten kersttijd) niet eens kopen, die kennen alleen koeien, kippen en varkens.
Wij eten in de herfst en winter regelmatig wild het stoofvlees is ook redelijk van prijs en lekker. Ik haal het altijd bij de groothandel.
anijsblokje
21-12-2021 om 17:52
ToetieToover schreef op 21-12-2021 om 09:51:
Nou ben ik heel benieuwd wat jullie eten met kerst en vooral omdat er vriezers leeg worden gegeten! [...]
Ik heb ook in het kerstdinertopic gepost, maar de vriezer moet vooral leeg/leger omdat ik (ook) zelf ijs ga maken. Stoofperenijs is het plan. Dat wordt een primeur. Ik heb ook geen ijsmachine dus het wordt de omscheppen in het vriesvak-methode.
Als het mislukt, is de supermarkt gelukkig ook met kerst open.
ToetieToover
21-12-2021 om 18:01
anijsblokje schreef op 21-12-2021 om 17:52:
[..]
Ik heb ook in het kerstdinertopic gepost, maar de vriezer moet vooral leeg/leger omdat ik (ook) zelf ijs ga maken. Stoofperenijs is het plan. Dat wordt een primeur. Ik heb ook geen ijsmachine dus het wordt de omscheppen in het vriesvak-methode.
Als het mislukt, is de supermarkt gelukkig ook met kerst open.
Altijd leuk, een experiment! Ik kom nooit verder dan bananenijs. Dat is dus gewoon een gepelde, ingevroren banaan in de foodprocessor mikken.
ToetieToover
21-12-2021 om 18:02
Tuinfluiter schreef op 21-12-2021 om 17:18:
[..]
Wij eten in de herfst en winter regelmatig wild het stoofvlees is ook redelijk van prijs en lekker. Ik haal het altijd bij de groothandel.
De groothandel, aha, helaas kom ik daar nooit. Kun je daar toegang voor regelen of moet je dan bij de KvK ingeschreven zijn?
Drakenvlieg
21-12-2021 om 18:05
Zojuist spaghetti gemaakt met asperges, oesterzwammen en parmezaanse kaas.
Drakenvlieg
21-12-2021 om 18:07
GeorgieBrown schreef op 19-12-2021 om 17:16:
Ingewikkelde tijd om te daten lijkt me, Drakenvlieg. Jammer, maar mss ook wel goed dat het snel duidelijk is.
Ja, is het ook. Maar ja, na 7 jaar alleen heb ik het echt gehad. En ik zit sinds 2 jaar veel beter in mijn vel. Dus was écht klaar om ermee te beginnen, toen begon corona...
Heb nog een tijd gewacht, maar daar heb ik het nu ook mee gehad 
Tuinfluiter
21-12-2021 om 18:47
ToetieToover schreef op 21-12-2021 om 18:02:
[..]
De groothandel, aha, helaas kom ik daar nooit. Kun je daar toegang voor regelen of moet je dan bij de KvK ingeschreven zijn?
Je hebt een KvK nummer nodig voor een pasje. Ik heb een pasje van o.a. de Hanos via een vereniging.
AggressiveReindeer87
21-12-2021 om 18:56
beetje saai, er moest het een en ander op; witlofsalade, een kaasschnitzel en gebakken krieltjes.
Tippex
21-12-2021 om 20:17
Vanavond mihoen met stukjes gemarineerde tofu gegeten. Prei, rode ui, (kastanje)champignons en peterselie erdoor. Met kroepoek.
GeorgieBrown
21-12-2021 om 20:37
Drakenvlieg schreef op 21-12-2021 om 18:07:
[..]
Ja, is het ook. Maar ja, na 7 jaar alleen heb ik het echt gehad. En ik zit sinds 2 jaar veel beter in mijn vel. Dus was écht klaar om ermee te beginnen, toen begon corona...
Heb nog een tijd gewacht, maar daar heb ik het nu ook mee gehad
Je hebt groot gelijk. Anders weet je niet hoe lang je nog moet wachten. Bij nader inzien is het mss juist een goede tijd om dit te doen.
GeorgieBrown
21-12-2021 om 20:41
Gisteren aten we witlof stamppot met gerookte zalm. Brown had zalm en aardappels mee van zijn werk die anders weg moesten.
Vandaag hadden we tapas. Champignons in salsa verde, kikkererwten met spinazie, gegrilde paprika, tortilla de patatas, ik had ook nog een beetje flans aioli gemaakt (mayo, gepofte knoflook, beetje yoghurt, klein beetje limoen) voor bij het brood. En manchego. Het was allemaal goed gelukt.