Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
GeorgieBrown
18-12-2021 om 18:02
Friezinnetje schreef op 18-12-2021 om 17:43:
denk dat ik maar wat in de airfryer gooi
Een schoenzool? Tennisbal?
FaithfulDuck87
18-12-2021 om 18:08
GeorgieBrown schreef op 18-12-2021 om 18:02:
[..]
Een schoenzool? Tennisbal?
ja zoiets
Wobbelkont
18-12-2021 om 18:17
Restje koude hutspot. Ben even helemaal van ‘t padje af. Ik vind het allemaal niet meer leuk 
MijnNaamIsHaas73
18-12-2021 om 18:29
Wauw wat een huisvlijt Yette!
En heerlijk een weekendje rust Teigera!
Ik heb al een tijdje niet gepost volgens mij. Even een update. Wij aten de afgelopen dagen vistaart, nasi, ratatouille met een hamburger en ovenkroketjes. En as we speak staat man een grote pan tomatenrisotto te maken. En als toetje eten we carrotcake die ik vanmiddag met hulp van jongste en een vriendinnetje gemaakt heb.
Mama-Inge
18-12-2021 om 18:40
Ik was druk bezig met kerstboom versieren en was de tijd vergeten
Man heeft maar even patat gehaald
Frikadel voor mij en de kinderen en man een loempia er bij.
Dolfje
18-12-2021 om 19:22
Wobbelkont schreef op 18-12-2021 om 18:17:
Restje koude hutspot. Ben even helemaal van ‘t padje af. Ik vind het allemaal niet meer leuk
Moosey
18-12-2021 om 19:29
Wobbelkont schreef op 18-12-2021 om 18:17:
Restje koude hutspot. Ben even helemaal van ‘t padje af. Ik vind het allemaal niet meer leuk
I hear you, branchegenoot. Hier ook in relatieve mineur (hoewel minder als bij de vorige maatregelen, die zag ik minder goed aankomen) en geen zin om te koken. Restje zuurkool en een stokbrood kruidenboter uit de oven.
Wobbelkont
18-12-2021 om 19:47
anijsblokje schreef op 18-12-2021 om 19:29:
Wobbelkont.
![]()
Ik had vandaag erg lekkere friet met kroket.
Hmm.. morgen ga ik friet bestellen - of iets anders. Er moet in ieder geval friet bij zitten. Heb ik nu zin in. Hebben. Vet troostvoer ❤️
Nee even zonder gekheid. Het kwam natuurlijk niet onverwacht (alhoewel, na afgelopen dinsdag alles op alles gezet om de kerstdiners naar de middag te kunnen verschuiven), maar het is toch weer erg zuur allemaal.
Dan 1e kerstdag maar uigebreid koken voor ons pap/mam 
Wobbelkont
18-12-2021 om 19:48
& thanks voor de knuffels allemaal. Gelukkig komt aan deze lockdown ook een eind !
FaithfulDuck87
18-12-2021 om 19:59
wobbelkont, erg vervelend. Ben benieuwd wat er bij ons op het werk besloten wordt.
yette
19-12-2021 om 01:16
@ ToetieToover, mijn waterkefir doe ik meestal volgens het traditionele recept, maar met twee fermentaties. De eerste met water, gedroogde vijgen, citroen en suiker en de tweede met het gezeefde vocht en biologisch vruchtensap (ik vind kersen het lekkerste). Bij beide fermentaties gebruik ik watersloten, want het bruis flink. Die siroop is dus een experiment.
Verder gebruik ik de korrels en/of het vocht als supersnelle zuurdesemstarter.
Melk- en waterkefir zijn trouwens niet inwisselbaar. Je moet ze beiden op hun eigen manier 'voeden'.
Tuinfluiter
19-12-2021 om 08:36
yette schreef op 19-12-2021 om 01:16:
@ ToetieToover, mijn waterkefir doe ik meestal volgens het traditionele recept, maar met twee fermentaties. De eerste met water, gedroogde vijgen, citroen en suiker en de tweede met het gezeefde vocht en biologisch vruchtensap (ik vind kersen het lekkerste). Bij beide fermentaties gebruik ik watersloten, want het bruis flink. Die siroop is dus een experiment.
Verder gebruik ik de korrels en/of het vocht als supersnelle zuurdesemstarter.
Melk- en waterkefir zijn trouwens niet inwisselbaar. Je moet ze beiden op hun eigen manier 'voeden'.
Krijg je door natuurlijke gisten ook alcohol vorming tijdens de fermentatie. Bruisen waterslot doet mij denken aan zelf wijn maken.
Wobbelkont.