Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vanmiddag (als ik genoeg energie heb) maak ik op verzoek van man een mostersoepje. Of nouja, een grote pan zodat ik nog wat kan invriezen. 

Vanavond eten we aardappelen met snijbonen en Duitse biefstuk. 

Straks eerst de weekboodschappen maar eens halen. Heb eigenlijk teveel gerechten gepland voor het aantal dagen van de week, dus even kijken hoe het uitkomt met houdbaarheid, anders een beetje schuiven.

We bleven gisteravond onverwacht eten bij vrienden, dat was heel gezellig dus een echt fijne middag. Ze hadden hartige taart met veel verschillende groenten, gehaktballetjes in tomatensaus en stokbrood met kaasjes. Toe een ijsje voor de kinderen.
Vanavond wordt het dahl, geroosterde bloemkool, naan en een restje shahi paneer van Indiaas bestellen vorige week. 

BrightEchidna89

BrightEchidna89

29-11-2021 om 09:21

Vandaag wordt het gestoomde broccoli en bloemkool met wortelpuree en vis. 
Ben er dol op, redelijk wat groenten en de kleine lust alles. 

Vandaag pannenkoeken

Wij gaan straks lunchen in Duitsland, denk dat het simpel een patatje met curry worst wordt. Dan eten we vanavond een salade. 

Aardappels, gewokte witlof met appel, ui, kerrie en gekookt ei

Vandaag voor het eerst in tijden weer eens gewoon aardappels gekocht. Het luie wezen in mij kocht altijd die voorgeschilde van Celavita, maar die hebben ze aangepast waardoor de kooktijd nu nog maar 8 minuten is . Heeft niks meer met aardappel te maken. Zelf weer schillen dus. Is goedkoper ook.

BeneficialJay65

BeneficialJay65

29-11-2021 om 11:52

Iemand een tip om prei minder “scherp” te maken?

Caramelzeezoutchocola schreef op 29-11-2021 om 11:52:

Iemand een tip om prei minder “scherp” te maken?

Slap stoven. Dan wordt het zoet. 

Caramelzeezoutchocola schreef op 29-11-2021 om 11:52:

Iemand een tip om prei minder “scherp” te maken?

Potje creme fraiche er doorheen en kaas bij 't roerbakken van de fijngesneden prei. Scheutje witte wijn erdoor maakt 't ook nog smakelijker. 

Wij eten vanavond spaghetti bolognese. De saus komt uit de vriezer dus dat is lekker makkelijk.

Vanavond een gevulde pasta met k&k-saus van de AH, veel paddenstoelen en een visje (of twee. Vorige week ingevroren en ze liggen nu te ontdooien). Heb er ook nog rucola voor erbij. De pasta is gevuld met prosciutto, dus dan past de rucola er goed bij!

Dolfje

Dolfje

29-11-2021 om 16:07 Topicstarter

Hier wordt het orzo met spinazie en tomaat en een Griekse rondo.
Min of meer zo 
https://www.lekkerensimpel.com/eenpansgerecht-met-orzo/ maar dan met spinazie uit de diepvries.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

29-11-2021 om 16:44

Nasi met gebakken eitje

Wij eten ovenpatat met snijboontjes en chili kipdrumsticks.

Caramelzeezoutchocola schreef op 29-11-2021 om 11:52:

Iemand een tip om prei minder “scherp” te maken?

Stoven samen met ui en een potje kookroom erbij.

Het stoofvlees is hier gisteren blijven staan, dus vanavond een nieuwe poging.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.