Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

12-10-2021 om 14:22

puree met hachee en rode kool 

Elmie schreef op 12-10-2021 om 13:42:

Klinkt goed Drakenvlieg!

Dank je!

Het is mijn favoriet. Echt zin in 

RoosOpJeHoed schreef op 12-10-2021 om 13:34:

[..]

Eeh, lastig, want ik kook op gevoel/smaak, dus kloddertje van dit en frutje van dat. Maar op een stronk broccoli gebruik ik ongeveer 3 el ketjap en dan een kneep honing naar smaak. Komt bij mij denk ik neer op 1-2 tl, want anders te zoet. Ik wok het met een gesnipperde (kleine) ui en 2 teentjes knoflook. Klein scheutje citroen- of gembersap erbij is ook erg lekker. Beetje laten pruttelen zodat het indikt.

Ik las trouwens dat jij een slowcooker hebt. Dan is dit recept denk ik ook wel een aanrader: https://www.eetspiratie.nl/honing-soja-kip/

Zo moet het vast lukken. Dank je! Dat recept ziet er ook heerlijk uit. Die ga ik ook opslaan.

Dolfje

Dolfje

12-10-2021 om 14:42 Topicstarter

SushiGo schreef op 12-10-2021 om 11:20:

[..]

Nee, ik had alleen de kip in de slowcooker. Ik gebruik de slowcooker vooral voor vleesgerechten, soep en bonenschotel.

Ik ook, al heb ik bonenschotel nog nooit gemaakt. Vooral stoofvlees in rund of kip, enkele keer pulled pork.

Wobbelkont schreef op 11-10-2021 om 14:53:

Vanavond een gebakken eendenborst met aardappelgratin en gekookte bloemkool. Nu 4 dagen vrij van werk, dus ga lekker voor mezelf koken!

Gistermiddag op de bank in slaap gevallen en pas om 19:30 wakker geschoten. Avondeten werd dus een Indisch Worstenbroodje van Bakkerij Verhoeven 


Vanavond wordt het dus echt aardappelgratin met bloemkool en eendenborstfilet! Eet vanavond vroeg, want de voetbalkantine moet om 19:00 weer open zijn  

AggressiveReindeer87

AggressiveReindeer87

12-10-2021 om 18:19

Echt ik maak zelden pasta en ovenschotels maar ik ben goed in flansen en prutsen (nieuwe recepten uitproberen) in de keuken en het was heel erg lekker 

twee borden griesmeelpap.

Gegrilde kipfilethaasjes met aubergine à la Ottolenghi

En

Asperges met gepocheerd ei en tonijn, beetje veldsla erbij en aardappelkroketjes uit de oven

Ik mocht bij mijn ouders aanschuiven vanwege de oppas-dinsdag, we kregen vooraf een soort goulashsoep met champignons, daarna spaghetti. Toe appelkaneelvla voor de kinderen. 

Dolfje

Dolfje

13-10-2021 om 09:01 Topicstarter

Ik maak dadelijk rijst met boontjes en chorizo zodat ik vanavond als ik thuis kom meteen kan eten want moet om 19:00 naar pilates voor het eerst.

TanSwallow86

TanSwallow86

13-10-2021 om 09:57

Ik heb sowieso kipblokjes, of ik doe er verse tagliatelle bij of woknoodles

Kipsaté want De Vader eet niet mee 

(met gadogado saus, zilvervliesrijst en geroerbakte boontjes met knof, ui, puntpaprika en sesam in een stroopje van oa ketjap en gember)

Stamppot met snijbonen en cashewnoten (en geraspte kaas )

Regenboogwortels, ovenpatat en kipfilet.

Gebakken aardappelen met gewokte spitskool/ui/knoflook en spekjes. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.