Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ik heb drie verse pizza's over van zondag ivm een iets te enthousiast samengestelde tapasplank waarna we geen honger meer hadden. Dus ik haal nog een 4e en dan ben ik klaar. 

AggressiveReindeer87

AggressiveReindeer87

12-10-2021 om 08:07

Kipgehaktballetjes met pasta en groenten wordt het, een ovenschotel was het geloof ik. (Ik zoek vaak recepten op met wat ik nog heb liggen. Ik eet overigens zelden pasta, geen idee eigenlijk waarom...)

Dolfje

Dolfje

12-10-2021 om 08:08 Topicstarter

Man eet een restje van de curry die hij vorige week gemaakt heeft en ik moet nog even kijken want weer gebroken dienst vandaag. Dus waarschijnlijk weer brood met ei 

BrightEchidna89

BrightEchidna89

12-10-2021 om 08:09

Pasta pesto met feta.
Lekker simpel, wat groentjes wokken en klaar.

vandaag soep met broodjes 

Gewokte broccoli met honing-ketjapsaus, zalm en rijst.

Smokey angus burger met gebakken ui, cheddar, champignons en spinazie ala crème 

Monika_Geller schreef op 12-10-2021 om 07:55:

[..]

Stop je dat gelijktijdig er in? Ik overweeg een slowcooker aan te schaffen, maar ben nog niet helemaal om.

Nee, ik had alleen de kip in de slowcooker. Ik gebruik de slowcooker vooral voor vleesgerechten, soep en bonenschotel.

RoosOpJeHoed schreef op 12-10-2021 om 10:42:

Gewokte broccoli met honing-ketjapsaus, zalm en rijst.

Klinkt heerlijk dus sla ik op. Wat zijn de verhoudingen van de honing-ketjapsaus?

Hier eten we vandaag gyros met sperziebonen en rijst.

Klinkt allemaal lekker!

Hier een bakje uit de vriezer met Zuurkoolstamppot met worst, spekjes en ananas.

Gisteren was het kip tandoori. Vandaag eten wij aardappelgratin met kaas, wortels en een kipburger

SushiGo schreef op 12-10-2021 om 11:21:

[..]

Klinkt heerlijk dus sla ik op. Wat zijn de verhoudingen van de honing-ketjapsaus?

Eeh, lastig, want ik kook op gevoel/smaak, dus kloddertje van dit en frutje van dat. Maar op een stronk broccoli gebruik ik ongeveer 3 el ketjap en dan een kneep honing naar smaak. Komt bij mij denk ik neer op 1-2 tl, want anders te zoet. Ik wok het met een gesnipperde (kleine) ui en 2 teentjes knoflook. Klein scheutje citroen- of gembersap erbij is ook erg lekker. Beetje laten pruttelen zodat het indikt.

Ik las trouwens dat jij een slowcooker hebt. Dan is dit recept denk ik ook wel een aanrader: https://www.eetspiratie.nl/honing-soja-kip/

Hartige taart met spinazie, champignons en feta. Zin in 

Klinkt goed Drakenvlieg!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.