Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
ToetieToover
04-10-2021 om 19:32
Drakenvlieg schreef op 04-10-2021 om 17:43:
Geroosterde aubergine
Zalm
Rijst
Ik ga deze uitproberen, staat nu in de oven... Ik ben geen Ottolenghi fan normaal, maar was toch benieuwd naar de combinatie (en bleek alles in huis te hebben). Ben benieuwd. https://www.foodgal.com/2018/11/yotam-ottolenghis-roasted-eggplant-with-anchovies-and-oregano/Edit: verrassend lekker
![]()
Jaaa! Veel te lang geleden dat ik dit heb gemaakt. Heerlijk.
Teigera
04-10-2021 om 20:18
@Drakenvlieg / Toetietoover: het lijkt mij een bijgerecht, of althans, ik zou niet alleen die aubergine serveren. Wat kun je er lekker bij eten denk je? Het klinkt namelijk wel echt interessant!
Wij aten vanavond nasi met roerbakgroenten, ei, "Aziatische stukjes" (van die vega dingen, best heel prima bij zo'n gerecht) en homemade pindasaus.
yette
05-10-2021 om 09:59
Teigera schreef op 04-10-2021 om 20:18:
@Drakenvlieg / Toetietoover: het lijkt mij een bijgerecht, of althans, ik zou niet alleen die aubergine serveren. Wat kun je er lekker bij eten denk je? Het klinkt namelijk wel echt interessant!
Wij aten vanavond nasi met roerbakgroenten, ei, "Aziatische stukjes" (van die vega dingen, best heel prima bij zo'n gerecht) en homemade pindasaus.
Ik eet ze met bijv. pide, Griekse rijst of bulgur & mergues, haloumi of köfte. En een salade want niet iedereen hier waardeert aubergine die eruit ziet als aubergine. Erg irritant. De moussaka van gisteren -ook van Ottolenghi, maar met 3 stukgekookte aubergines- is met smaak gegeten.
ToetieToover
05-10-2021 om 13:24
Teigera schreef op 04-10-2021 om 20:18:
@Drakenvlieg / Toetietoover: het lijkt mij een bijgerecht, of althans, ik zou niet alleen die aubergine serveren. Wat kun je er lekker bij eten denk je? Het klinkt namelijk wel echt interessant!
Wij aten vanavond nasi met roerbakgroenten, ei, "Aziatische stukjes" (van die vega dingen, best heel prima bij zo'n gerecht) en homemade pindasaus.
Ottolenghi zelf suggereert zuurdeswmbrood, een restje kip of verse tonijnsteak. Ik denk dat ik het toen gegeten heb met glutenvrij afbakstokbrood, omdat ik (nog) niet wist hoe het smaken moest. Volgende keer ga ik voor kip (hele gegrilde) en zilvervliesrijst.
Sinds dit recept rooster ik altijd mijn aubergine in plakjes in de oven met zout en olijfolie. De dressing die volgt, kan anders zijn, maar deze methode vind ik echt een goede om ze niet ‘bitter’ te hebben.
redbulletje
05-10-2021 om 13:27
Ik heb nog nooit aubergine gegeten die lekker smaakte. Heb ook de ovenmethode gebruikt nav google maar dat was net zo goor als bakken.
Herfstappeltaart
05-10-2021 om 13:40
Vandaag een stukje gebakken zalm met haricots verts en krieltjes uit de oven.
ToetieToover
05-10-2021 om 13:44
Speaking of Ottolenghi, ik zit nog met zijn boek Simpel op schoot en mijn oog valt op een gerecht waarvoor ik alles in huis heb! Ha! Dit wordt het:
Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus.
Aardappels poffen, eitjes koken en de saus draaien van: 2 eidooier, citroensap, 120 gram tonijn op olie, kappertje, 2 ansjovis, teen knoflook, 180 ml olijfolie, 25 gram peterselie. Garneren met nog wat peterselie en kappertjes et volià.
Ik heb tonijn op olijfolie dus ik ga die niet laten uitlekken zoals in het recept staat. Maar ik doe wel vaker iets wat niet in het recept staat...
Lunch was een restje van gisteren, kip in zoet-zure saus met ananas, paprika en ui.
redbulletje
05-10-2021 om 13:52
Boomstammetjes met Waepenaer, prei ala creme en een komkommersalade met Hollandse garnalen
AggressiveReindeer87
05-10-2021 om 13:57
Ik zat tot voor kort nog te twijfelen maar ik kijk hier even en ik weet het ineens, handig 😀; beetje druk dus het wordt pastasalade met tonijn denk ik.
Koreveen
05-10-2021 om 14:54
Gisteren cougetti pasta met bolognese pastasaus met veel groenten en natuurlijk geraspte parmezaanse kaas.
Zometeen ga ik vast kipfiletblokjes, witte bonen, tomaten, courgette, paprika, wortel en kruiden in een ovenschaal mikken en vast voorgaren. Daarna sporten en na het sporten de oven nog even aanzetten met wat tomatensaus over alles heen.
AggressiveReindeer87
05-10-2021 om 15:42
Ik heb eigenlijk helemaal geen trek in pasta en tonijn, meer in een vette bek.. (klein beetje gefrustreerd over iets)