Eten
Dolfje
08-07-2021 om 15:45
Wat eten we vandaag? (gesloten)
Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!
Infobericht: dit topic is gesloten, je kunt hier verder lezen:
https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17
Knutselkei
03-08-2021 om 16:27
zuurkool met speklappen
Dr lag nog een pakje zuurkool en dacht...waarom ook niet hahah
Pepperoni
03-08-2021 om 18:30
Knutselkei schreef op 03-08-2021 om 16:27:
zuurkool met speklappen
Dr lag nog een pakje zuurkool en dacht...waarom ook niet hahah
Jaloersssss 😉
Pauwlene
03-08-2021 om 19:05
ToetieToover schreef op 03-08-2021 om 13:07:
[..]
Ja! Dank je! Dat moet het haast wel geweest zijn.
Ik weet nooit namen van gerechten, ik kom al zeker 15 jaar niet meer in restaurants vanwege mijn voedselallergie dus ik zoek graag inspiratie voor nieuwe gerechten. Ik ga eens even lekker verder googelen nu ik een naam heb. Zoiets, roedjak dus, lijk mij erg lekker met pinda’s en rijst en tempe of kipfilet.
Roedjak is ook lekker als tussen of nagerecht met allerlei fruit. Vind dat met warm weer zo lekker, stukjes ananas, appel, komkommer, radijsjes.
Rijst, speklappen in marinade van ketjap citroenbladeren en sambel, en orak arik.
Duiveninhetnieuws
03-08-2021 om 19:35
GeorgieBrown schreef op 03-08-2021 om 11:41:
Restaurantlijstje, KV... Wauw, had ik ook eens.
Ik heb eigenlijk maar 1 restaurant waar ik benieuwd naar ben momenteel. Eens kijken of ik daar morgen of donderdag heen kan gaan.
Gisteren warmde ik de rest van de spinazie pie op die ik zondag had gemaakt. De vulling was erg lekker, met djinten, knoflook en gember, tomaat, ui en veel spinazie, oh en een beetje pimenton. Het deeg was wat minder. Ik had geprobeerd een vegan pie deeg te maken met olijfolie, maar het recept was met 'cups' dus mss heb ik het niet goed omgerekend. In elk geval werd het niet top. Ik vond het ook te bros. Ik zou graag een elastischer deeg maken. Als iemand een succesrecept heeft, let me know.
Vanavond eet ik fried rice met bloemkool, groene asperges & shii take.
Dat hoor je niet vaak, dat de quichebodem te bros is! Meestal is het probleem dat het een zompige bedoening is. Daarvoor heb ik zeker wel tips
Hier vanavond risotto met parmezaan, champignons en doperwten, geroosterde groente en zoetzure komkommer. Toe een zelfgebakken chocolate chip cookie.
Teigera
03-08-2021 om 20:56
Ik heb nog nooit vegan deeg gemaakt eigenlijk, behalve dan vegan chocoladetaart maar dat lijkt me niet zo geschikt voor de quiche van GB. Dus geen tips, sorry.
Vanavond bij m'n ouders gegeten, we kregen een crispy visje uit de oven, met wortelen en gebakken minikrieltjes. Toe was er yoghurt met aalbessen.
MijnNaamIsHaas73
03-08-2021 om 21:22
wij aten vanavond op de camping en klein kopje champignonnensoep uit een zakje (heb de artisjokken versie ook gevonden in de Italiaanse supermarkt Teigera!). Was verbazingwekkend lekker voor een zakje. Met focaccia, heerlijke olijven, salade caprese, wat worst en ham en een stukje peccorino werd het een prima maaltje. S middags uit lunchen geweest, vooraf had ik carpaccio van tonijn en zwaardvis en daarna een salade. Ook nog wat van de heerlijke spaghetti carbonara van jongste gebiedt.
redbulletje
03-08-2021 om 22:46
Op 'n terrasje beland vanwege eindelijk weer 'n zonnige dag en varkenshaas met roomsaus gegeten
Teigera
04-08-2021 om 08:20
Klinkt goed MijnnaamisHaas, geniet ervan!
Wij eten vanavond kip ketjap met sperziebonen en rijst. Nog een weekje voor ik ook vakantie heb
.
Wobbelkont
04-08-2021 om 09:33
Ik neem vandaag gekookte aardappelen, bietjes en wat kip mee naar het werk. Simpel, maar lekker!
Ik heb eigenlijk maar 1 restaurant waar ik benieuwd naar ben momenteel. Eens kijken of ik daar morgen of donderdag heen kan gaan.