Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Gisteren laatste bakje pulled porc uit de vriezert getrokken. Was laat thuis dus dat was fijn. Met volkoren pita en coleslaw gegeten.

Vanavond maak ik van de overgebleven pita’sminipizza’s met tonijn, champignons, paprika, tomatenpuree ed

Vandaag ga ik zelf friet bakken, met shoarma en een griekse salade erbij. 

GeorgieBrown schreef op 30-07-2021 om 09:37:

[..]

Is dat net zoiets als injera?

Dat moest ik ff zoeken maar nee. 

Msemmen of M'semen is een platbrood uit de regio Maghreb. M'semmen lijkt op een pannenkoek, maar het deeg is als bladerdeeg, uit laagjes opgebouwd. Een m'semmen wordt meestal gegeten met honing, en geserveerd met een kop muntthee of koffie erbij. Wikipedia


Duizendgaten pannenkoek (baghrir) is een griesmeel pannenkoek die heel luchtig is. 

Allebei een enorme klus om te maken. 

Ik doe makkelijk: soep met broodjes 

aardappels, gehaktbal en rode kool met appel 

Mosselen, friet en salade

DanGun schreef op 30-07-2021 om 16:10:

[..]

Dat moest ik ff zoeken maar nee.

Msemmen of M'semen is een platbrood uit de regio Maghreb. M'semmen lijkt op een pannenkoek, maar het deeg is als bladerdeeg, uit laagjes opgebouwd. Een m'semmen wordt meestal gegeten met honing, en geserveerd met een kop muntthee of koffie erbij. Wikipedia


Duizendgaten pannenkoek (baghrir) is een griesmeel pannenkoek die heel luchtig is.

Allebei een enorme klus om te maken.

Ok, ik had er nog nooit van gehoord. Leuk. 

Ik ga eet een gegrilde artisjok. En ik denk dat ik er een beetje bulgur salade bij maak. 

Hmmm, die artisjok was echt heerlijk. Bulgursalade met tomaat, gegrilde paprika, geroosterde bloemkool, walnoten, lente ui, citroenrasp, munt & peterselie is ook lekker. En er is nog veel over, dus prima voor zondag, of maandag als lunch

GeorgieBrown schreef op 30-07-2021 om 17:13:

Ik ga eet een gegrilde artisjok. En ik denk dat ik er een beetje bulgur salade bij maak.

Jaloers...ik ben gek op artisjok! Ga ze gauw zoeken. 


Vanavond stonden er pannenkoeken op het menu bij mij. Met spek en kaas. Was lang geleden en dus weer heerlijk!

Het is een goed mosseljaar, lekkere grote dikke mosselen gekookt in witte wijn 😋 

Ohww, goed idee Redbulletje! Ga ik misschien maandag wel doen. 
Ik was uit met lief voor z’n verjaardag, had nog een redelijk kapitale bin vab een restaurant liggen die ik als afscheidskadootje had gehad van een opdrachtgever. Bleek een heel bijzondere plek te zijn en het eten was werkelijk fantastisch. 7 gangen waarvan de amuse (een heldere koude tomatenboullion met een klein boeketje kruiden om zo af te happen) de gerookte cashewdip bij de crudité’s en het hoofdgerecht (een spitskoolblad gevuld met langzaam gegaard lamsvlees, een mole, kruidensalade en salsa verde) het meest zijn bijgebleven. Met een geweldig drankenarrangement ook (naast wijn ook sake en cider) Één groot feest. Vandaag de feestelijkheid nog doorgezet met wat gewinkel en een biertje op het terras, en toen hadden we geen zin meer om te koken, dus bij de Chinees (doen we ook echt nooit, tweede keer in de 5,5 jaar dat we hier wonen) soep, een loempia en tjap tjoy gehaald. Was lekker. Kan ik wel weer 2,25 jaar op teren

M’semen, weer wat nieuws gehoord hier! Hier was het same old,  same old. Al krijg ik ook enórm zin in dikke mosselen met dunne friet. Maar ik moest vandaag teren op het volgende menu:

Kikkererwtencurry, veldsla met vinaigrette en yellowtail makreel.

Voor de lunch had ik een ah salade ‘nagebouwd’, of iets wat er op leek in ieder geval:

Babyspinazie, quinoa, handje gerookte amandelen, eetrijpe mango, mangochutney/vinaigrette dressing, rode kool, rauw banaanuitje en mini-komkommer.

Ravioli

Totaal geen inspiratie hier voor vanavond dus ik vroeg aan De Man ‘Wat wil je eten vanavond?’
Hij ‘Is het alweer mossel-tijd of is het nog te vroeg?’
Ik ‘Volgens Redbulletje is het een prima mosseljaar!’ 
Hij ‘???’ 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.