Eten Eten

Eten

Veel broccoli, spinazie en bieten eten

Ik heb van mijn acupuncturist het advies gekregen dagelijks 200 gram broccoli/spinazie en/of bieten te eten. Nu ben ik geen enorme groentenliefhebber dus dit is wel een enorme uitdaging.  Bijkomende moeilijkheid is dat het niet gecombineerd mag worden met zuivel en dat het verhit moet zijn (geweest). Wie heeft er tips, recepten om dit vol te houden?

Behalve zuivel kan het gecombineerd worden met alles en liefste ook elke dag een ei.  Ook rijst en kip (of ander vlees) en andere ingrediënten zoals groenten, peulvruchten etc zijn prima. Het enige dat hij me afraadt is suiker. 

NB Ik ken het advies van het voedingscentrum over eieren.  Daarover en over het wel/niet van acupunctuur of alternatieve geneeswijzen liever geen discussie (maak daar gerust een eigen topic over aan). 


MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 13:59 Topicstarter

Zelf had ik al gedacht aan broccoli/spinaziesoep.  En salade met bietjes en noten, maar dan denk ik ook geitenkaas,  waar zou ik dat door kunnen vervangen?

Cashewnotenkaas, is dat wat? Je kan het zelf maken,

Vegan cashew kaas - Jaimy’s Kitchen (jaimyskitchen.nl)

maar ik ben het ook wel eens kant & klaar tegengekomen, ik weet alleen niet meer waar. Ekoplaza ofzo?

Leuk raadsel om te bedenken wat deze drie groenten gemeen hebben. Heeft ze ook uitgelegd waarom het juist deze drie moeten zijn?

MijnNaamIsHaas73 schreef op 03-04-2024 om 13:59:

Zelf had ik al gedacht aan broccoli/spinaziesoep. En salade met bietjes en noten, maar dan denk ik ook geitenkaas, waar zou ik dat door kunnen vervangen?

De geitenkaas kun je vervangen door het ei.

maar 200g is toch niet heel veel, dat is bij ons een normale portie bij 1 maaltijd.

Maar bietjes salade bij de lunch en broccoli bij je avondeten, elk 150 g en je zit al op 300 g.
Spinazie in een wrap met zalm. 

MijnNaamIsHaas73 schreef op 03-04-2024 om 13:59:

Zelf had ik al gedacht aan broccoli/spinaziesoep. En salade met bietjes en noten, maar dan denk ik ook geitenkaas, waar zou ik dat door kunnen vervangen?

Gerookte kip of eendenborst filet ipv kaas in de bietjes salade

Stampot van bietjes met hamblokjes

Broccolie en spinazie zijn ook lekker in oosterse wok gerechten en curry's

MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 14:34 Topicstarter

Auwereel schreef op 03-04-2024 om 14:07:

Cashewnotenkaas, is dat wat? Je kan het zelf maken,

Vegan cashew kaas - Jaimy’s Kitchen (jaimyskitchen.nl)

maar ik ben het ook wel eens kant & klaar tegengekomen, ik weet alleen niet meer waar. Ekoplaza ofzo?

Thnx, daar ga ik naar op zoek, of in het weekend mee aan de slag.

MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 14:35 Topicstarter

MMcGonagall schreef op 03-04-2024 om 14:09:

Leuk raadsel om te bedenken wat deze drie groenten gemeen hebben. Heeft ze ook uitgelegd waarom het juist deze drie moeten zijn?

Goede vraag, ga ik navragen. Ik zou zelf denken dat bv boerenkool ook in dit rijtje past

MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 14:37 Topicstarter

Daglichtlamp schreef op 03-04-2024 om 14:14:

[..]

De geitenkaas kun je vervangen door het ei.

Ja dat past inderdaad wel bij biet. Ik mis dan alleen nog het zoute van kaas

MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 14:39 Topicstarter

Ysenda schreef op 03-04-2024 om 14:23:

maar 200g is toch niet heel veel, dat is bij ons een normale portie bij 1 maaltijd.

Maar bietjes salade bij de lunch en broccoli bij je avondeten, elk 150 g en je zit al op 300 g.
Spinazie in een wrap met zalm.

Ja maar het is dus de bedoeling naast mijn dagelijkse groente en ik eet ook niet elke dag deze groenten. Vanavond bijvoorbeeld nasi met wel 300g groente pp, maar geen van deze.

De wrap is een goed idee, en brengt me op het idee van spinazie/ei pannenkoekjes/omelet. 

MijnNaamIsHaas73

MijnNaamIsHaas73

03-04-2024 om 14:40 Topicstarter

Tuinfluiter schreef op 03-04-2024 om 14:28:

[..]

Gerookte kip of eendenborst filet ipv kaas in de bietjes salade

Stampot van bietjes met hamblokjes

Broccolie en spinazie zijn ook lekker in oosterse wok gerechten en curry's

Gerookte kip is een goed idee, inderdaad dat zoute wat ik zoek.  En een curry kan inderdaad ook,  als warme lunch.

Spinazie roerbakken met gedroogde tomaatjes in olie.  Lekker met feta erdoor gekruimeld en pijnboompitten.

MMcGonagall schreef op 03-04-2024 om 14:09:

Leuk raadsel om te bedenken wat deze drie groenten gemeen hebben. Heeft ze ook uitgelegd waarom het juist deze drie moeten zijn?

Ik denk dat TO last van bloedleegte heeft.

Broccoli taart met roquefort...Of gebakken spinazie met citroensap...
Bietensalade met geitenkaas...Spinazie taartmet spekjes...Pasta. Met jonge spinazie, erwten, en broccoli...
Meer weet ik even niet

Bietensalade met makreel, appel en zonnebloempitten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.