Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Uitgerekend maart 2022


Ik doe sinds 2 weken aan zwangerschapsyoga. Heerlijk om even een moment van rust te hebben en deze zwangerschap bewust aandacht te geven. Met peuter in huis merk ik dat ik daar toch vaak te druk voor ben.

Ik start 9 november met zwangerschapsgym hier in de buurt. Maar eigenlijk vooral omdat ik nog vrijwel niemand ken in de buurt. Zo kan ik gelijk wat mensen leren kennen die in dezelfde levensfase zitten als ik. Verder sport ik nog steeds (CrossFit), dus daar doe ik het niet voor. Yoga is helaas niet helemaal m'n ding. Verder zit ik nog te twijfelen of ik iets van Hypnobirthing ga doen, omdat ik er veel goede verhalen over hoor. Maar dat weet ik nog niet helemaal zeker..ik vind het ook wel prijzig allemaal 🙈

Ik doe elke week al aan (dru) yoga en die blijf ik doen, mijn yoga juf geeft aan of ik bepaalde oefeningen aangepast kan doen. Heb nog gekeken naar andere sport klasjes, zwemmen, sportfit, mom in balance, zwangerschapsyoga... maar komt mij qua avond/tijd elke keer slecht uit. Dus denk dat ik het hier bij laat. Wel de mogelijkheid voor centrum pregnancy. Heb de 1e bijeen komst gemist. Komt me ook niet top uit qua tijd en dag (onder werktijd) maar het mag wel van m'n werk. En zolang ik werk zijn die bijeenkomsten maar 1x per maand. Aan het einde van de zwangerschap wordt dit vaker, maar heb je toch bijna verlof. Ik twijfel toch nog...

Ik doe niet aan yoga of gym. Heb ik bij mijn dochter ook niet gedaan. Is gewoon niet echt iets voor mij.

Wij hebben gisteren de 20 weken echo gehad. Alles is goed met ons kindje. En ons dochtertje krijgt een broertje💙!!
Ik had echt een meisje verwacht. Dus dat was even schakelen. Maar wij vinden het echt ontzettend leuk! 

Wat een leuke berichten allemaal! En bijzonder al die “kleine” eerste kindjes. Mijn dochter heeft nooit maatje 50 aangehad (binnen een paar weken was ze ook uit mt 56) dus die ga ik deze keer ook niet aanschaffen .

Qua sport volg ik een thuis programma van Sterkher.nl (tip trouwens om op insta te volgen). Tijdens mijn vorige zwangerschap had ik zwangerfit gedaan, wat op zich wel leuk was, maar degene die het eerst gaf ging op een gegeven moment uit dienst, en de vervanging was niet zoals zij hiervoor gespecialiseerd. Daarnaast vond ik de intensiteit vrij laag, en door Corona ben ik ook wel gewend om thuis te sporten. Ik ga nog wel kijken of er een zwangerschapsyoga in de buurt is. Zo’n groepje is ook wel leuk voor de tijd erna qua contacten, alleen gaan wij 3-4 mnd na de bevalling verhuizen naar een andere regio. Dus daarvoor zou ik het dan nu niet gaan doen.

Ik ben begonnen met ZwangerFit. Ook om af en toe even bewust bezig te zijn met de zwangerschap.

Ik zit er afgelopen dagen best wel doorheen. Mijn schildklier waarden zijn nog niks verbeterd en dat merk ik behoorlijk. Ik ben zo enorm moe. Mijn bekken begint nu ook op te spelen, dus ik heb een afspraak gemaakt bij de bekkenfysio. Ik voel me af en toe alsof ik 36 weken zwanger ben. Op mijn werk wordt nu een project stopgezet, maar ik vraag me af hoe lang ik dit nog ga volhouden.

Wat vervelend TInkeltje dat je je zo ellendig voelt... Dan duurt de zwnagerschap nog een heel eind! Zijn je medicijnen goed afgestemd? Kun je misschien nog een keer extra bloed laten prikken om te kijken of er iets is wat niet goed is? Wellicht vitamines?
Hopelijk helpt de bekken therapeut!

Wij hadden afgelopen donderdag de 20 weken echo. Was allemaal helemaal goed en alles volgens schema. Mijn placenta ligt aan de achter zijde en begint bij de baarmoeder hals. Bij 30 weken wordt er nogmaals een echo gemaakt of deze goed mee ophoog is gegroeid wat de verwachting is. Maar blijft deze zo laag dan heeft het gevolgen voor de bevalling. Laten we hopen dat die gewoon mooi mee groeit! 

Hier weer een drukke week voor de boeg met en buitenland trip... Volgende week een paar dagen extra vrij ter compensatie. Heb ik nu al zin in 
Merk dat het nu fysiek iets lastiger wordt met al die drukte. moe en wat last van de banden. Gelukkig zit de ergste drukte op het werk erop na deze week... 

Fijne zondag allemaal!

Oh spannend van de placenta. Ik had dat bij de eerste, maar dat is toen allemaal goed gekomen en omhoog getrokken.

De dosering van mijn medicatie is nu verdubbeld en over 4 weken moet ik weer bloedprikken. Ik voel me iets minder moe sinds een paar dagen, dus ik ben benieuwd. 

Vervelend Tinkeltje! Hopelijk gaat het met de opgehoogde medicatie beter. Ik heb zelf wat sneller bloed laten prikken, en ben ook wat sneller gaan ophogen (zat in het begin ook wel heel laag). Nu gelukkig helemaal geen klachten meer. Hopelijk is dat bij jou binnenkort ook zo. Kan me voorstellen dat het wel heel zwaar is als je dan ook nog bekkenpijn erbij krijgt.

Mijn placenta lag bij de 13-weken echo en geslachtsbepaling ook aan de achterzijde en voor de baarmoedermond. Dus hetzelfde als bij jou Wieweet. Bij de geslachtsbepaling zeiden ze wel dat het bij mij sowieso nog goed zou komen, maar ik ben wel benieuwd of het bij de 20-weken echo nog steeds ervoor ligt. Die heb ik over 2,5 week. Wel fijn dat alles verder goed was, Wieweet! 

Het lukt me niet zo goed om aan te haken en op iedereen te reageren, maar ik lees alles! Wat vervelend voor degenen met schildklierproblemen en bijbehorende klachten! Kan me ook voorstellen dat het toch een beetje spannend is met de laagliggende placenta's. Volgens mij groeit de placenta meestal gelukkig nog mee omhoog, dus ik hoop dat ook voor jullie!

Hier weinig nieuws te melden. Over twee weken de 20 weken echo en dan alweer op de helft. Het gaat zo snel! Afgelopen weekend voor het eerst babykleertjes geshopt. Zo leuk weer  Omdat we alle praktische spullen nog hebben van de oudste twee, kan ik wat meer geld uitgeven aan de "leuke"  dingen. Deze derde voelt echt als een cadeautje! Nu ik me weer goed voel, kan ik ook echt optimaal genieten. 

Ik sluit mij even aan mij Karavaan (dat rijmt!)
Ik lees hier af en toe wel bij maar reageer niet overal op. Ik merk dat ik toch meer op het vivaforum te vinden ben en 2 fora's zit niet echt in mijn systeem. Maar goed.. even ontopic!

Wat vervelend die schildklierproblemen zeg, nooit geweten dat je daar zo beroerd van kan zijn eerlijk gezegd. Hopelijk is het snel onder controle. En spannend met de placenta's bij sommigen, hopelijk komt dat allemaal goed maar die kans is groot begrijp ik.

Wij hebben deze week een mooie 20 weken echo gehad, alles was weer goed  Ik heb nu ook wel zin om binnenkort langzaamaan met de babykamer te gaan beginnen. Heb ook de blije dozen aangevraagd. Heb ik met mijn eerste zwangerschap niet gedaan maar leek me nu wel leuk, ook al is het voornamelijk reclame haha.

Een tijdje terug hebben we hier eens gesproken over een appgroep. Toen waren een aantal enthousiast. Is hier eventueel nog animo voor? Dan kan je mij een pb'tje sturen en maak ik de groep aan. Natuurlijk ook helemaal oké als je liever niet aansluit, of pas later (richting de bevalling bijvoorbeeld). Ik merk dat het hier wat stiller wordt, en wellicht is een appgroepje een leuk idee.

Zo niet, ook helemaal prima dus

Hi. Ook ik merk dat t rustiger is, en doe daar zelf aan mee. Merk dat t qua zwangerschap hier nu even een rustige tijd is. Voel mij redelijk mijzelf en hoop dat jullie er ook zo in staan. 

Wij nog een weekje geduld en dan de 20 weken echo en dan weten we als het goed is ook eindelijk t geslacht 😁
Ik sta zeker nog open voor een app groepje. Zeker als we meer richting uitgerekende datum gaan. 

Hier ook vooral een meelezer merk ik. Beetje rustige periode zo tot de 20 weken echo. Binnenkort gaan we verder met bekijken wat we moeten aanschaffen/klussen om de kinderkamers door te schuiven. Nu ik toch nog regelmatig thuis werk moeten we ook nog rekening houden met een werkplek, naast 4 slaapkamers. 

Ik sta open voor een app groepje. Leer je elkaar uiteindelijk wel wat makkelijker kennen merk ik dan zo af en toe via het forum. Mag nu al maar ook zeker tegen de uitgerekende datum aan. 

Wij hebben deze week toch nog een geslachtsecho ingepland, zodat onze oudste zoon mee kon. En we krijgen een meisje. Zo leuk. ♥️


Ik ben ook voor een app groepje. Ik zit eigenlijk voornamelijk op Viva forum en kom alleen voor dit topic hier. Ik merk dat het niet helemaal werkt voor mi. Ik stuur je mijn nummer Bean.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.