Vakantie en reizen Vakantie en reizen

Vakantie en reizen

Dagje weg, brood mee?

Vriend en ik krijgen een dagje uit aangeboden. Nu kregen we een whatsappje dat degene die het organiseert broodjes meeneemt. Nu ben ik een beetje een zeurtje als het gaat om brood. Ik lust (echt) geen boter en ook qua beleg vind ik niet alles lekker als het voorbesmeerd is. Ik neem dus mijn eigen broodje maar mee.
Nu was ik sowieso verbaasd dat we op een gekregen uitje ook brood meenemen. Zelf ben ik dat van huis uit niet gewend en ik ga zelf op een dagje weg ook ergens lunchen.
Hoe doen jullie dat?

Peiling

Dagje uit, brood mee?
218 stemmen
12%
61%
8%
19%

Ik heb gestemd op Ja altijd want lekkerder dan ongezonde zooi. Maar het is iets genuanceerder. Het is niet altijd, en al helemaal geen brood, maar wij nemen meestal wel onze eigen lunch mee op een dagje uit omdat we dan beter controle hebben over wat en belangrijker hoeveel we eten. 
Een lekkere salade, fruit, proteine bronnen etc. 
En buiten dat is het ook gewoon een stuk goedkoper, minder afval dan wanneer je in de supermarkt wat haalt, want we nemen herbruikbare bakjes en fijn bestek mee. 

Ik laat het een beetje afhangen van hoe de bankrekening erbij staat. Soms ga ik ergen lunchen, maar meer dan 1x per maand kan ik me dan tegenwoordig niet meer veroorloven, dus bij die andere uitjes neem ik zelf lekkere broodjes (of salade in een bakje) mee. 
Ik probeer er wel iets leuks van te maken door harde broodjes mee te nemen, of iets hartig als spinaziepannenkoekjes of een wrap ofzo. Net wat er nog in de koelkast ligt. 

Dat hangt af van het gezelschap (kinderen? Vrienden?), waar we naartoe gaan en wat daar te krijgen is, en de mate van planning. Dus: soms. 

zeker als ik met hele gezin ben dan nemen we een lupa mee (zo noemen de kinderen dat, een lunchpakket).  Voor 5 mensen lunch kopen ben je zo ontzettend veel geld kwijt 

absor schreef op 26-01-2024 om 16:16:

zeker als ik met hele gezin ben dan nemen we een lupa mee (zo noemen de kinderen dat, een lunchpakket). Voor 5 mensen lunch kopen ben je zo ontzettend veel geld kwijt

Inderdaad, en mijn kinderen vinden een boterham met pindakaas ook nog lekkerder dan een luxe broodje van 5 euro.

Plus de flexibiliteit die je ermee hebt. Als er iemand honger heeft, kan die even een boterham eten. Hoeft het niet meteen een hele onderneming te worden.

Ik heb gestemd op “nee natuurlijk niet”
Ik hou sowieso niet van brood, en ergens lunchen, eten is voor mij het leukste onderdeel van een dagje uit.

Met kinderen neem ik inderdaad altijd brood mee. Dure broodjes en dan vinden ze eigenlijk niks lekker genoeg, sausjes houden ze niet van enzovoorts. Plus de kosten, het zoeken naar een plekje, wachten en als het een beetje slecht treft nog honger achteraf ook.
Als ik met volwassenen ben dan lunch ik wel ergens, maar dat is sporadisch. Als dat vaker zou zijn zou ik ook brood meenemen.

Soms. Toen ik nog geen kinderen had nooit. Nu neem ik wel een zak krentenbollen mee, altijd makkelijk. En alsnog gaan we wel ergens "lekker" lunchen. 

Als het cadeau een wandeling in het plaatselijke bos is dan zou ik wel verwachten dat het cadeau dan de bijbehorende lunch is. Maar als het uitje een pretpark of museum bezoek is kan ik mij voorstellen dat twee personen trakteren inclusief lunch wel wat boven budget gaat.

Mocht je het echt niet leuk/lekker vinden om meegenomen broodjes te eten dan kun je natuurlijk altijd voorstellen om de gever mee uit lunchen te nemen.

Ik heb gestemd voor het soms antwoord. Het is van zoveel factoren afhankelijk. 

  • 25 jaar geleden organiseerden mijn man en zijn zus voor hun ouders een "dagje weg zoals vroeger" en toen was er een picknick mee.  Zij hadden vroeger de financiële middelen niet om en toegang te betalen en te lunchen in de dierentuin.  Het verborgen agendapunt was toen dat we geen last zouden hebben van het gezeur van schoonmoeder lusikniet wilikniet magikniet.
  • Met mijn kinderen weleens een dagje pretpark gedaan waar de patat met frikadel het hoogtepunt van de dag zou zijn. 
  • Een dagje uit naar een natuurgebied om stevig te wandelen is ook standaard brood/ lunch mee. Simpelweg omdat lunch kopen dat niet mogelijk is. 
  • Met vrienden een dagje uit naar Amsterdam is altijd uit lunchen. Behalve als we met 1 bepaald gezin gaan waarvan 2 van de 3 kinderen glutenvrij eten dan hebben we allemaal brood mee.
  • Soms kijken we ook naar het kostenplaatje van de hele dag.  Dan bepalen of er in de stad geluncht wordt een wat dan wel of niet of dat we lunch meenemen. 

We bekijken dus eerst wat we gaan doen, of lunch kopen mogelijk is en wat het kost. 

Dat hangt er toch helemaal van af? Je krijgt een uitje aangeboden maar je hebt wat aan en op te merken over het feit dat er broodjes mee worden genomen??

Ik hou ook niet van boter op brood dus als ik weet dat iemand broodjes gaat smeren dan laat ik dat weten. Maar mijn verbazing zou ik voor mezelf houden!

Hangt van de locatie af, wat we gaan doen, hoeveel tijd er is en met wie ik op stap ga.

Met bepaalde mensen ga ik standaard lunchen. Met andere kan ik maar beter brood mee hebben of ik verhonger.

Een uur staan aanschuiven voor een broodje of wat in een pret- of dierenpark - dat dan meestal nog mini is of pokkeduur - is ook mijn ding niet. Loop ik in een stad rond zal ik sneller iets kopen.

Op bepaalde plekken valt er ook gewoon nauwelijks iets te kopen. Middenin een bos kan ik maar beter lunch en drinken mee hebben. 

Wij nemen meestal wel wat mee voor de lunch. Ergens lunchen is meestal duur en de opties zijn vaak ongezond. En dan is het nog maar de vraag of het lekker is. Met de kinderen eten we nog wel eens een patatje of pannenkoek na een dagje uit, maar meestal wel broodjes en wat groente en fruit mee voor de lunch.
In jouw geval zou ik zelf brood meenemen, zou ik niet gek vinden.

Ik heb soms gestemd. Voornamelijk omdat "Nee, natuurlijk niet" gelijk klinkt alsof het raar is om brood mee te nemen. Wij gaan eigenlijk altijd ergens lunchen. Soms wil het nog wel eens voorkomen dat we broodjes meenemen. Eigenlijk altijd vanwege praktische overwegingen. Vind het zelf gewoon heerlijk om ergens te lunchen. 

Marty1984 schreef op 26-01-2024 om 16:58:

Hangt van de locatie af, wat we gaan doen, hoeveel tijd er is en met wie ik op stap ga.

Met bepaalde mensen ga ik standaard lunchen. Met andere kan ik maar beter brood mee hebben of ik verhonger.

Een uur staan aanschuiven voor een broodje of wat in een pret- of dierenpark - dat dan meestal nog mini is of pokkeduur - is ook mijn ding niet. Loop ik in een stad rond zal ik sneller iets kopen.

Op bepaalde plekken valt er ook gewoon nauwelijks iets te kopen. Middenin een bos kan ik maar beter lunch en drinken mee hebben.

Zulke vrienden hadden wij ook. Met de nadruk op hadden.  Namen zij de lunch mee voor een dagje zeilen in hun boot dan legde ik er (na de eerste keer bijna verhongeren) een stevig ontbijt in om niet te verhongeren.

Als ik voor de lunch zorgde als wij een dag gingen varen met de motorboot van familie dan had ik standaard veel te veel. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.