Relaties Relaties

Relaties

Huissleutel

vraagje?  Ik heb twee kinderen die al het huis uit zijn, nu twijfelen we of we ze een sleutel van het ouderlijk huis zullen geven. Ze willen het zelf wel, maar ik weet het niet. Komen ze te pas en te onpas binnen wandelen. Wat is jullie mening hierover ? 


tuurlijk geef je die een sleutel. Hebben ze hun sleutels moeten inleveren toen ze uit huis gingen dan?

Ze zijn toch altijd welkom? Of moeten je kinderen een afspraak maken om jullie te mogen bezoeken zoals andere kennissen?

Zoon heeft nooit een sleutel gehad van het huis van zijn vader, het 'je bent altijd welkom' was toch niet zo ruim als het lijkt. Zoon voelt zich er ook niet thuis, tot groot verdriet van zijn vader.

Daar kun je toch afspraken over maken dat het niet de bedoeling is te pas en te onpas binnen te komen?

Bij ons hebben alle kinderen er één, want die hadden we toch al en het is makkelijk, maar we hebben ze nooit gebruikt om zomaar onverwacht naar binnen te gaan.

ik heb de sleutels van mijn ouders en mijn broer ook. We wonen echter op afstand en gebruiken ze nooit van elkaar. Komen altijd op afspraak en bellen doorgaans aan (of ik cast iets geks naar hun Google Chrome ). De sleutels gebruiken we voor “noodgevallen”. 
Ging eigenlijk organisch zo bij ons. Misschien dit soort afspraken maken?

Wat is te pas en te onpas?
Ik probeer me dat voor te stellen.
Jij denkt dat ze jullie huis zouden gebruiken voor iets wat je niet zou willen?
Of wil je ze alleen over de vloer hebben als je het vooraf weet? 
Dat lijkt me op zich niet raar. Maar daar kun je dan prima afspraken over maken zou ik zeggen?
Of is dat waar je aan twijfelt?

gr Angela

Je kunt ze toch een huissleutel geven én afspreken dat ze van tevoren even moeten afstemmen met jullie? 

Ik zou het raar vinden als ze geen sleutel mogen hebben. 

Ik heb altijd een sleutel van mijn ouderlijk huis gehad en van mijn zus ook. Zij ook van mij.  In noodgevallen kunnen we altijd in elkaars huis.  Duidelijke afspraken gemaakt over hoe en wanneer je naar binnen kunt gaan. 
Afspraken ook weleens geschonden vooral bij mij.  Ik heb een chronische ziekte en als ik langere tijd (meer dan een paar uur) niet reageerde op de telefoon komen ouders of zus dus kijken zeker als ik niet gezegd had dat ik weg zou zijn. 
Kinderen hebben een sleutel en hoeven die niet in te leveren als ze zelfstandig gaan wonen. 

LostJellyfish83

LostJellyfish83

11-01-2023 om 15:55

Daar zou ik echt geen seconde over na hoeven denken.  Tuurlijk hebben de kinderen een huissleutel. 

Mug schreef op 11-01-2023 om 15:55:

Daar zou ik echt geen seconde over na hoeven denken. Tuurlijk hebben de kinderen een huissleutel.

Dit inderdaad. Ik heb ook de sleutel van mijn ouders en als ik zie dat ze op de bank of aan tafel zitten ga ik gewoon zelf naar binnen. Anders bel ik meestal even aan.

PerfumedAlpaca84

PerfumedAlpaca84

11-01-2023 om 16:13

Ik heb de sleutel van mijn ouderlijk huis nooit ingeleverd. Nooit over nagedacht, ook. Ik maak gewoon een afspraak als ik langs wil komen, en heb die sleutel ook nooit meer gebruikt. Maar voor noodgevallen is hij er gewoon.

Zij hebben ook een sleutel van mijn huis, en die ook nog nooit gebruikt voor zover ik weet.

In principe gebruik ik de sleutel van mijn ouders ook niet maar nu we intensief aan het mantelzorgen zijn moet het af en toe wel. Mobiele ouder even niet thuis op het moment dat ik er ben en bedlegerige ouder kan niet naar de deur komen. Dan ga ik zelf naar binnen. 

Zuster2021

Zuster2021

11-01-2023 om 16:19 Topicstarter

duidelijke reacties, ik ga overstag , ze krijgen een sleutel, maar eerst appen voordat ze langs komen. En idd in nood gevallen kunnen ze altijd naar binnen

toen ze gingen verhuizen kregen we ook allemaal weer een nieuwe sleutel. Stel ze zijn opgenomen in het ziekenhuis en je kan niet eens even kleding halen? Of ze zijn gevallen en dan moet de deur opengebroken?

ze hebben ook mijn huissleutel en ook dat is bij tijd en wijle heel handig.  
en nee ze komen echt niet zomaar onaangekondigd binnen in mijn huis zitten hoor 

Ik heb een sleutel van mijn ouders (net als mijn broers/zus) en mijn ouders hebben een sleutel van ons. Bij schoonfamilie evenzo. Wij wonen overigens in hetzelfde dorp, dus dicht bij elkaar.

Wij lopen echt niet zomaar in en uit bij elkaar, maar het is soms toch wel erg handig hoor. Ik breng bijvoorbeeld wel eens even iets langs bij een van de ouders en dan kan ik dat gewoon binnen leggen als er niemand is. Ik ga dan heus niet in het huis snuffelen verder. Ik vind het ook prima als ze dat bij mij doen. 

Wij hebben huissleutel van zoon en vriendin, zij hebben onze huissleutel. We hebben afgesproken dat we niet onaangekondigd bij elkaar zullen binnenvallen en tot nu toe gaat dat heel goed. Hun sleutel ligt ook bij ons thuis, die hebben we niet standaard bij ons. Andersom heeft onze zoon onze huissleutel gewoon aan zijn sleutelbos hangen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.