Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

Vraag v.d. dag 5/2/23: Welk vak op school vond je verschrikkelijk?

In het topic van gisteren was er nogal behoefte aan deze vraag, geloof ik. 

Peiling

Welk vak op school vond je verschrikkelijk?

Maximaal 5 antwoorden.

187 stemmen
1%
3%
9%
9%
13%
7%
2%
9%
5%
1%
6%
3%
3%
2%
21%
3%
3%

Frans. VERSCHRIKKELIJK. Kwam ook door de docent. Maar wat een ellende. Gaf mij naar natuurkunde en handvaardigheid, daar zat ik echt voor mijn lol. 

Sassenach

Sassenach

05-02-2023 om 08:03 Topicstarter

Frans, geschiedenis, scheikunde en biologie vond ik maar niks, mede omdat ik er niet goed in was. Maar geschiedenis vond ik op de prehistorie en de tweede wereldoorlog na gewoon supersaai.

Engels, Duits, Frans en gym. Heb geen talenknobbel en slechte motoriek 🤣

Wiskunde en scheikunde!
Ik ben een echte alfa geloof ik.

Economie…saaaaaaai 😁

Echt verschrikkelijk vond ik niets. Ik heb voor anders gekozen want muziek staat er niet bij. Het zou een leuk vak kunnen zijn, maar bij deze docent ging het alleen over klassieke muziek en de instrumenten in een orkest. We moesten ook stukken muziek ontleden. In de 3(!) jaar dat ik die man heb gehad geen noot zelf gespeeld. Er was ook een andere docent muziek, die deed wel aan hedendaagse muziek, maar die heb ik dus nooit gehad.
Verder waren Duits en Frans niet mijn favoriete vakken. 

Frans want daar was ik heel slecht in. Ik was heel blij toen ik dat vak mocht laten vallen. 
Ckv omdat de lerares deed alsof het het allerbelangrijkste vak was. 
Verzorging was ook vreselijk irritant. Van die lerares mocht je geen eigen mening hebben als die niet overeen kwam met die van haar. 
Algemene natuur wetenschappen was gewoon ontzettend zinloos als je alle bèta vakken volgt. 

Gym! Met stip het stomste vak ooit! Ik hou ook niet van sporten. Na de gymles ook (te) weinig tijd om fatsoenlijk te douchen, dus voelde me echt smerig.

Engels, Frans en Duits ik ben van halverwege 2 vwo naar 2 mavo gegaan omdat mijn talen verschikkelijk slecht gingen. Dat de exacte vakken wel goed gingen werd als een bijzaak gezien. Op de mavo haalde ik wel voldoendes voor de talen. Daarna heb ik havo gedaan en met hard werken haalde ik een zes voor Engels.

Ik ben wel blij dat mijn hbo opleiding gewoon in het Nederlands was. De studie boeken waren wel in het Engels maar het vakjargon begreep ik gelukkig wel goed.

Gym. Sowieso. Zeker dat de jaren dat ik een honkbalcoach als leraar had een we werkelijk íedere les gingen softballen, daar heeft mijn laatste sprankje ambitie voor sport gedoofd.  En statistiek, daar was ik echt te dom voor. 

ik had gewoon geen enkele interesse in scheikunde. Mijn herinnering daaraan is ook heel vaag. Frans vond ik juist superleuk. 

CKV het interesseert mij niet, en al helemaal niet op school. De opdrachten lagen mij niet.

Frans, ook door de docenten, zeker die ik in de eerste klas had, die schiep er genoegen in om je helemaal af te branden.
Gym, ik kon ècht niet meekomen. Martelwerktuigen stonden er in de gymzaal en niemand die uitlegde hoe je jezelf verbeteren kon. Behalve 1 stagiaire in V5, die snapte waarom ik geen bok kon springen, ik zette te laat af. Ze zei, ren op de bok af, ik roep wanneer af te zetten. Ik gehoorzaamde aan haar roep en voor het eerst in 5 jaar lukte het mij bok te springen... 

Met stip op 1: duits, dat lag voornamelijk aan de docenten.
En geschiedenis vond/vind ik gewoon niet leuk.

Tekenen en gym.
De tekenleraar was ( in mijn beleving ) een sadist en niet goed bij zijn hoofd .

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.