Huiskamer Huiskamer

Huiskamer

"Cliché" feesten - waar doe jij aan mee?

In het 21 diner topic komen meer "cliché" feesten voorbij, al dan niet overgevlogen vanuit the USA.
Ik heb het over genderreveals, babyshowers, baargoud, sweet sixteen, 21 diners.... noem maar op.

Wat vind je ervan? Welke feesten heb je al meegedaan/zelf gedaan? 

Ben gewoon heel benieuwd en vind hetl euk om verschillende ervaringen te horen. Probeer het netjes te houden en betrek het lekker op jezelf als je iets niks vindt. Laat de ander fijn in zijn waarde.  


ik sla dat allemaal over. Maar dat ligt ook een beetje aan mijn leeftijd denk ik. Toen ik jong was heb ik communie gedaan en we vierden verjaardagen. Al die andere feestjes waren er nog niet. Vind het ook meestal onzin, maar hou ook niet van feest, dat speelt mee.

Regendrup.

Regendrup.

31-07-2023 om 20:34 Topicstarter

Ik ben zelf zwanger maar vind de gender reveal feestjes echt heel apart. Dat gegil wanneer het geslacht bekend wordt.. beschamend bijna. Alsof je niet hetzelfde had gereageerd bij het andere geslacht...

Babyshower vorige keer wel gehad, vriendinnen hadden had georganiseerd. Was wel leuk maar had voor mij niet per se gehoeven. Hoop eigenlijk dat ze dit jaar niks doen.

Verder vind ik alle feesten maar cliché en weinig toevoegen, ik hou ook niet zo van feestjes denk ik. Sowieso niet als de aandacht op mij gevestigd is.

Ik ben een keer op een vrijgezellenfeestje geweest en een keer bij een kraamfeest. De dochter van mijn vriend was is ons langsgekomen met gebakjes met een blauwe binnenkant. Dat was een mini gender reveal.

21 diner! 😍 (Is dat nieuw?) ik vind het oprecht een heel mooie (studentenvereniging) traditie
Je oude kindertijd leventje wat samenkomt met je nieuwe leven
Je staat op zo’n moment echt stil bij de stap die je dan gaat maken

Sweet 16, bij 2 geweest 
Zal het zelf niet zo snel organiseren, maar de 2 dames waren erg blij met hun poederroze over de top feestjes
Genderreveal is ook niet zo voor mij, al vind ik ergens “geslacht bekend maken samen met familie en je dierbaarste vrienden” ergens wel wat hebben
Overigens nooit 1 bezocht 

Babyshowers liever niet :no:
soms is de moeder in kwestie er ook niet zo blij mee 
Lijkt mij onprettig zitten
De spelletjes vind ik niet leuk, maar dat is een persoonlijke mening 
Dit zijn de feestjes waarop ik vaak “niet kan” 

Baargoud is nieuw voor me, die ga ik even googelen 😄 

Leuke vraag zeg! Nooit zo bij stilgestaan en (bijna) weer wat nieuws geleerd

En gefeliciteerd met je zwangerschap!! 

ik ben in mijn hele leven op 2 vrijgezellendagen  geweest. Bij beiden niet het hele programma gedaan i.v.m. minder energie. 
Ik heb geen kinderen en heb al die andere dingen in mijn omgeving ook nog niet meegemaakt. Is ook meer iets van de laatste jaren denk ik. Maar wat ik er van lees spreekt het me eigenlijk ook niet aan. 

Ik heb lang geleden een apart soort "vrijgezellenfeest" gehad van vrienden, een cadeau vóór ons trouwen: een verrassing-speurtocht samen met mijn aanstaande.

Mijn kinderen zijn al zo oud dat gender reveal niet bestond. Sweet 16 of 21-en hebben ze ook niet aan gedaan. Ook afstudeerfeesten waren er nauwelijks, die waren grotendeels in Coronatijd.

Niks van dit alles, mijn omgeving doet er gelukkig ook niet aan dus ik sta ook nooit voor het blok. Ik vind bruiloften al vreselijk, ik kan eigenlijk nooit oprecht blij zijn en denk altijd :begin er toch niet aan. Wat is de meerwaarde terwijl de ellende die een scheiding met zich meebrengt enorm kan zijn. Financieel en  anderszins.

Opgegroeid in een katholieke omgeving, en communie is wat mij betreft grotere onzin dan een gender reveal party. Dat begrijp ik ook niet, maar in ieder geval gaat het niet om grootschalige indoctrinatie en religieuze omkoping met extravagante cadeaus. 

Ik heb weinig met baby's, dus baby showers sla ik liever over (als ik een excuus heb), en kraambezoek doe ik alleen voor de moeder. Vrijgezellenfeestjes en bruiloften vind ik vaak wel weer gezellig. Dat zijn ook de enige cliche feesten die ik zelf gegeven heb. Ik hou wel van feestjes verder, maar wel leuke feestjes. Kringverjaardagen zijn echt pure horror (het grootste Nederlandse cliche feest).

De genderreveal van mijn kinderen was tergelijkertijd hun geboorte dus ja daar heb ik aan meegedaan sterker nog het was hard werken.
Verder nog nooit een genderreveal party meegemaakt. Vind het nog altijd bijzonder als ik voor de geboorte al hoor wat het wordt.
Mocht één van mijn kinderen ooit zo'n party geven ga ik er met een stalen gezicht heen en doe enthousiast mee, maar eigenlijk hoop ik dat dit nooit gebeurt.

Babyshowers ook nog nooit meegemaakt (waarschijnlijk een generatie dingetje) maar zal met een leuke groep vast gezellig zijn. Ik zou als ik een goede band heb met de aanstaande moeder er met plezier heen gaan.

Baargoud had ik 30 jaar geleden ook nog niet echt van gehoord en belangrijker mijn man  die meestal royaal is met cadeautjes ook niet. 

Sweet sixteen zelfde als elk jaar een gewoon feestje zonder toeters en bellen maar met taart, bier en zoete mix drankjes.
Mijn kinderen gaven elk jaar met hun verjaardag een feestje voor vrienden maar geen overdreven Amerikaanse toestanden.

21 diners met veel plezier voor mijn beide kinderen gegeven.

Heb een babyshower gehad. Vond ik leuk. Met 8 vrienden in de tuin van mn ouders. Iedereen had hapjes mee. Was gezellig. 

Andere dingen nooit gehad. Vrijgezellenfeest lijkt me wel gezellig. Maar niet als er een bijdrage van >100 euro bij komt. Ik heb t niet zo breed en ben blij dat dingen als 'weekendje citytrip buitenland' in mijn vriendengroep niet gebruikelijk is.  
Genderreveal, baargoud, sweet sixteen, halloween, valentijnsdag, vind ik niet nodig.
21 diners begrijp ik niet. Ook niet na het hele topic te hebben doorgelezen. Ik hoop dat het over is als mijn kind 21 is. Hihi. Wat ik begrijp is dat je uitwonende volwassen kind al haar vrienden uitnodigd bij haar moeder en dat die dan een diner moet verzorgen. Ik snap dat je dat als 21-jarige zou willen. Maar ik vind het nogal een klus voor moeder.

Al die andere dingen; als jij dat wil, lekker doen. 21 diner; als je moeder dat wil, lekker doen

Paar vrijgezellenfeesten gehad, een keer een babyshower en een keer een kraamborrel.
Gender reveal en andere dingen nog nooit.

1 keer onder dwang een gender-reveal. Nooit meer.
Laat dat kind eerst maar een keer geboren worden voor er gefeest wordt.

Daarnaast alleen verjaardagen, dopen, communies (voor zover ze nog gevierd worden), kraamfeesten en huwelijken. En Valentijn.

Ik wacht nog altijd op het eerste vrijgezellenfeest, behalve dat van mezelf  . Heel close én niet duur wil ik best mee. Maar niemand in mijn directe omgeving trouwt.

Vrijgezellenfeesten heb ik meerdere gehad, vind ik erg leuk. 
Zelf niet echt een babyshower gehad gelukkig, alleen met vriendinnen op het terras en dan kregen alle zwangeren tegelijk een kleinigheidje. 
Gender reveal nooit gedaan, want we wisten zelf nooit vooraf wat het was. Bij anderen ook overgeslagen op 1x na, want toen werd het op een verjaardag gedaan. Vond ik niet leuk om bij te zijn aangezien wij 2x heel lang op een zwangerschap moesten wachten, en ik na weer een mislukte icsi niet zo'n zin had om voor de 100ex een andere zwangere in dezelfde zwangerschap te feliciteren. 

27 jaar geleden vroeg ik aan mijn toenmalige echtgenoot, een ring met een klein diamantje erin, ter ere van de geboorte van de oudste. Naam van het kind is erin gezet. Bij de tweede moest ik man vragen of hij er een diamantje en een naam bij wilde laten zetten. Zelf dacht hij daar niet aan. Mijn moeder droeg ook zo'n ring, en ik dacht dat dat normaal was. Blijkbaar was het dat niet, heb nooit anderen ontmoet met een kinder- ring. Volgens mij is het een gewoonte uit andere culturen waar goud een soort levensverzekering voor de vrouw is? Mijn ouders zijn Nederlanders maar vader heeft wel een paar jaar in Suriname gewoond. Mogelijk heeft hij het daar gezien? Ik kan het ze niet meer vragen helaas.

Aan mij heb je ook geen feestbeest en ik vind veel van de feestjes ook echt oprecht niet leuk klinken. Afgelopen week zag ik weer een jonge vrouw met een harem aan andere vrouwen door de straten sjokken, omdat ze haar vrijgezellenfeest had. Gehezen in een wanstaltige plastic bruidsjurk met opdrachten die te genant voor woorden zijn.
Ik sla voor bijna al onderstaande feesten over, tenzij ik écht niet anders kan (omdat het een grote dierbare is die anders denkt dat ik niks voor ze over heb).

Ik sla over voor vrijgezellenfeesten, coming of age feestjes (gewone verjaardagen doe ik gezellig mee), dia de los muertos, babyshowers, gender reveal party's, afterparty's, haloween, st patrick, thanksgiving, oktoberfest. Je kunt bij mij wél aanschuiven onder de kerstboom, maar niet onder de mistletoe. Ik doe niet aan extreem uitbundige en veel te dure kado's omdat je daar mijn vriendschap aan af kunt lezen. Sinterklaas vierde ik vroeger en natuurlijk je gewone verjaardag kom ik ook een vorkje wegprikken en eet ik oliebollen als we terugtellen van 10 naar 0.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.