Nieuws en actueel Nieuws en actueel

Nieuws en actueel

Het humane antwoord op de verkiezingsuitslag

Ik merk dat de verkiezingsuitslag veel in mensen los maakt. Ook in de topics die ik lees zie ik dat er kampen ontstaan. Gisteren bij Op1 had een VVD-er aan de rechterkant van de partij er ook moeite mee zich te beheersen toen een paar mensen aan het woord werden gelaten die aan de demonstraties van de afgelopen dagen mee hadden gedaan.

Zelf merk ik dat ik, sinds de uitslag bekend is, juist behoefte heb om lief te hebben. Ik ben, toen ik vrijwilligerswerk deed voor een jongerenorganisatie, goed bevriend geraakt met een Syrisch vluchtelingengezin. Gelukkig hebben zij al lang een Nederlands paspoort, want in het verkiezingsprogramma van de PVV lees ik dat als zij een tijdelijke verblijfsvergunning hadden gehad ze het land uitgezet zouden moeten worden. Voor de beeldvorming: vader werkt hard, moeder zorgt voor de kinderen. Ze hebben hun gelukkig huwelijk. De kinderen zijn allemaal erg intelligent en hebben veel ambities. Dat is ook iets waarin ze door hun ouders gestimuleerd worden. 

Ik heb hen direct geappt om hen te laten weten dat niet iedereen de denkbeelden van Wilders deelt en dat ik blij ben dat ik hun heb leren kennen en om hun geef. De volgende dag heb ik ook een collega, een moslima met hoofddoek, een bericht gestuurd om te laten weten hoe ik erin sta en dat ik me kan voorstellen dat deze uitslag kwetsend is. Ik woon in Rotterdam en heb in mijn leven veel vriendelijke, hardwerkende moslims leren kennen. Ik weet dat er ook moslims zijn die geen aanwinst zijn voor de samenleving, maar ik kan ze dus niet allemaal over 1 kam scheren.  

Ik open dit topic omdat ik merk dat ik behoefte heb aan een positief topic. Heb jij ook moslims in je omgeving en heb je n.a.v. deze uitslag contact met hen opgenomen? Heb je meegedaan aan de demonstraties? Kortom: wat doe jij om je solidariteit te tonen? 

Als er een demonstratie gehouden gaat worden in Rotterdam overweeg ik hier wel aan mee te doen. Uiteraard accepteer ik de verkiezingsuitslag, maar ik denk dat het wel belangrijk is om ons juist nu te verenigen. 

.


ik denk dat je het heel goed bedoelt maar dat je op deze manier juist polariseert en in zij/wij kampen praat.  Iedereen in NL met een NL paspoort is wij.  Zou best kunnen dat die moslima zich helemaal prima voelt en als ze dan een appje krijgt dat ze ‘erbij hoort’ dat ze dan juist denkt….huh??   Alsof jij in hun kamp zit en pvv stemmers een andere groep zijn. 

Echt praat met mensen om je heen en dan kom je erachter dat de grosso modo  pvv stemmers geen racisten zijn maar gewoon proteststemmers.  Hebben vorige keer bbb gestemd en willen gewoon een statement maken

Ja, ik heb moslims in mijn omgeving. 

Degenen die ik goed ken, dragen een hoofddoekje, werken en hebben als volwassen vluchteling hun Nederlands B2 gehaald. Over politiek praten we nooit, wel over schoolperikelen met de kinderen.

Het tuig waar ik niet blij van wordt, daar werd hun thuisland ook niet blij van. Daarom willen ze ze niet terug nemen. 
Zijn dat moslims? Gelet op hun thuisland vermoedelijk wel, maar ze gedragen zich niet zoals het zou horen voor moslims. Maar goed, niet alle Nederlanders zijn christen, dus om te roepen dat "iedereen van een bepaalde geloofsgemeenschap..."

Waar komt eigenlijk de behoefte vandaan om minderheden te willen knuffelen, al dan niet bij demonstraties? 

Hoe kan iemand én voor Hamas-aanhangers zijn, want die mogen óók gezellig mee demonstreren én voor LHBTIQ'ers? Dat wérkt toch niet?

Ik loop al 38 jaar met een PLO-sjaal om mijn nek, sinds mijn vroege pubertijd. De eerste ging meer dan 25 jaar mee, vrijwel onverslijtbaar. Dus heel duurzaam. 
Nu durf ik hem niet meer te dragen want ik wil mij verre van Hamas houden...

Dit is wat ik bedoel met dat doodknuffelen. Stripje uit 1985.



20231125-103044.jpg




het is goed bedoeld, maar ik vind het aanmatigend. Het is net zo bizar als van alle moslims vragen afstand te nemen als er ergens ter wereld een moslim anderen aanvalt. En iedereen die ik ken, weet prima hoe ik er in sta. 
Dus ik zou eerder flinke krachttermen, vragen en een analyse met ze delen dan iets anders, omdat we op ons op gelijke wijze tot elkaar verhouden. 

Ik vind het wel bijzonder dat er door extreem links alleen gefocust wordt op de pvv als het gaat over asielzoekers. De vvd had het zelfs prominent op haar verkiezingsprogramma staan maar daar hoor je niemand over.

absor schreef op 25-11-2023 om 10:23:

ik denk dat je het heel goed bedoelt maar dat je op deze manier juist polariseert en in zij/wij kampen praat. Iedereen in NL met een NL paspoort is wij. Zou best kunnen dat die moslima zich helemaal prima voelt en als ze dan een appje krijgt dat ze ‘erbij hoort’ dat ze dan juist denkt….huh?? Alsof jij in hun kamp zit en pvv stemmers een andere groep zijn.

Echt praat met mensen om je heen en dan kom je erachter dat de grosso modo pvv stemmers geen racisten zijn maar gewoon proteststemmers. Hebben vorige keer bbb gestemd en willen gewoon een statement maken

'Knuffelracisme' noemde een moslimvriendin dat gisteren. Ik kende de term niet, maar kan me er iets bij voorstellen. 

Zij zit echt niet op demonstraties etc te wachten, want juist dat plaatst haar in een mindere slachtofferrol ipv dat ze gewoon als Nederlander wordt gezien. Zij lacht Wilders keihard uit en gaat gewoon door met haar leven. 

Poezenmeisje schreef op 25-11-2023 om 10:32:

Dit is wat ik bedoel met dat doodknuffelen. Stripje uit 1985.



20231125-103044.jpg




stripje doet me ook denken aan dit nieuwsbericht;


https://x.com/hdhaarlem/status/1727925752669114853?s=20

_Audrey schreef op 25-11-2023 om 10:47:

[..]

'Knuffelracisme' noemde een moslimvriendin dat gisteren. Ik kende de term niet, maar kan me er iets bij voorstellen.

Zij zit echt niet op demonstraties etc te wachten, want juist dat plaatst haar in een mindere slachtofferrol ipv dat ze gewoon als Nederlander wordt gezien. Zij lacht Wilders keihard uit en gaat gewoon door met haar leven.

Treffende term inderdaad. Mensen worden tot slachtoffer gemaakt terwijl ze zich helemaal geen slachtoffer voelen én geen slachtoffer zijn. Ze worden als buitenstaander betiteld, terwijl ze zich Nederlanders voelen. Hoewel ongetwijfeld goed bedoeld, snap wel dat juist dat als racisme wordt ervaren.

absor schreef op 25-11-2023 om 11:04:

stripje doet me ook denken aan dit nieuwsbericht;

https://x.com/hdhaarlem/status/1727925752669114853?s=20


Als zij er maar gelukkig mee is.

absor schreef op 25-11-2023 om 11:04:

stripje doet me ook denken aan dit nieuwsbericht;

https://x.com/hdhaarlem/status/1727925752669114853?s=20

Oké...

Ieder zijn/haar eigen keus. Ik heb er mijn gedachten bij, maar het lijkt me verstandiger die voor me te houden... 

Poezenmeisje schreef op 25-11-2023 om 10:32:

Dit is wat ik bedoel met dat doodknuffelen. Stripje uit 1985.



20231125-103044.jpg




🤣

Wij lazen die strips vroeger thuis. Ik was alweer helemaal vergeten dat ze soms heel briljant waren…

Ginevra schreef op 25-11-2023 om 11:10:

[..]

🤣

Wij lazen die strips vroeger thuis. Ik was alweer helemaal vergeten dat ze soms heel briljant waren…

Ik heb zo vaak flashbacks naar de eerste albums, dat ik besloten heb om ze weer te gaan verzamelen. 

In mijn telefoon zit een lijstje met welke albums ik al heb, handig bij de kringloop.

SpiritedMagpie74

SpiritedMagpie74

25-11-2023 om 11:21

Met het risico om boven de enkels te worden afgehakt:
Ik ben verschrikkelijk solidair: solidiar met een vriendin die bij kennissen inwoont, omdat ze is gescheiden en geen woning kan vinden. Solidair met alle anti-vaxxers. Solidair met mensen die nu in burn-out/depressief zijn (onder andere door de corona-maatregelen en de economische boost van dit moment -- indirect ook door corona-maatregelen).

Ik ben solidair met boeren die hun bedrijf niet aan hun zoon kunnen/mogen doorgeven, solidair met Thialf die het dak vol heeft staan met zonnepanelen, maar zijn afgeschakeld omdat het net het niet aankan...

Ik ben ook solidair met elke moslim, die begrijpt dat een hoofddoekje staat voor onderdrukking van de vrouw. (Echt, er zijn gelukkig heel erg veel moslims die geen hoofddoekje willen of hoeven te dragen), die eer-wraak altijd afkeuren, die christendom en atheisme volledig accepteren... ik heb zelfs 4 jaar een liefdes-relatie met zo'n moslima gehad.

Ik hoop alleen dat Wilders het nu wél voor elkaar gaat krijgen om de toeslagen-affaire op te lossen (of een flink eind daarin kan komen), om de zorg een positieve (lees: effectiever, minder bureaucratie zoals Agema graag wil) in te starten.

Kunnen we ons daarna weer op de CO2-reductie en NH3/NOx-discussie storten. 

Wilders heeft ook tig keer aangegeven dat de Islam-problematiek de komende 4 jaar niet op de agenda staat, maar dat er urgentere problemen zijn die hij eerst wil oplossen. Daar vertrouw ik op. 

PS: ik heb niet op PVV gestemd, maar wel rechts v/h midden (whatever that means).
Ooit ook D66 gestemd en ook wel VVD en toen was ik het ook niet 100% met hun ideeen of uitlatingen eens.

Kom op zeg, Dromertje stuurt gewoon een berichtje aan vrienden en een collega. Ze staat niet voor een moskee met een 'free hugs' bord. Ik ga ervan uit dat vrienden en collega's elkaar goed genoeg kennen om gewoon zoiets te zeggen zonder dat het meteen positief racisme is. 

Ik heb ook getracht mijn trans-zoon op te beuren omdat hij vreest voor wat de verkiezingsuitslag gaat betekenen voor de lgbt community. Dat soort steun heeft niks te maken met discriminatie. Hij had/heeft dat echt (even?) nodig. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.