Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Wat vind jij raar?

een luchtig topic hoor.  Zonder inhoudelijk oordeel. En ook zonder doel om erover te discussiëren Soms vind ik dingen weleens raar..


ik hoop op aanvullingen


allesbinder heb ik ook en bind ik alles mee🥳

Wasgij schreef op 05-08-2025 om 07:44:

[..]

Ik heb hiervoor zo'n inklapbaar curver krukje in de badkamer staan.

Kan ik lekker zitten onder de douche als ik mijn benen wil scheren.

Goed idee!

Bakblik schreef op 05-08-2025 om 07:52:

[..]

Ik zal wel helemaal de snob zijn in dit gezelschap. Ik heb bloem in huis van verschillende granen in verschillende malingen.

De gewone man ziet alleen bloem ik zie (en voel vooral) verschil. Van T65 kan je brood bakken van patentbloem niet.

Nog een medesnob: bloem, volkorenmeel, amandelmeel, speltmeel, zelfrijzend bakmeel.

Maar dat voelen van verschillend meel kan ik niet. Daar moet je denk ik een uitgebreidere bakervaring voor hebben dan ik heb.

Marty1984 schreef op 04-08-2025 om 23:17:

Ik ben trouwens die wandelende rariteit die haar benen gewoon nooit scheert.

Die 2 keer per jaar dat ik in 3 kwart-broek rondwandel kijk je maar naast die 2 blanke haren.

Ooit geprobeerd, maar dat werd een bloedbad met wonden die een half jaar nodig hebben gehad om te herstellen. Laat-maar-zitten voor die 2 plukjes onzichtbaar haar.

*zal dus wel helemaal geen vrouw zijn*

Hoe krijg je dat voor elkaar dan, een bloedbad????

Herfstappeltaart schreef op 05-08-2025 om 07:03:

[..]

Ik wou dat ik een bad had, dan deed ik dat zéker wel in bad. Ik sta altijd te hannesen aan de wastafel met 1 been op een krukje.....Onder de douche val ik om en als ik op de grond ga zitten kom in haast niet meer overeind.

Ik heb deze in de douche laten plaatsen, werkt echt top!

hsk-voetensteun-nieuw.jpg



Herfstappeltaart schreef op 05-08-2025 om 08:24:

[..]

Nog een medesnob: bloem, volkorenmeel, amandelmeel, speltmeel, zelfrijzend bakmeel.

Maar dat voelen van verschillend meel kan ik niet. Daar moet je denk ik een uitgebreidere bakervaring voor hebben dan ik heb.

Bloem waar je witbrood van bakt, type T65, heeft een andere korrel. Dat verschil voel en zie je. Bloem voor pizza is nog wat grover gemalen en dat heeft ook een wat gelige kleur. 

absor

absor

05-08-2025 om 09:04 Topicstarter

BlairW schreef op 05-08-2025 om 08:46:

[..]

Ik heb deze in de douche laten plaatsen, werkt echt top!

hsk-voetensteun-nieuw.jpg



Haha als ik dit ooit in een douche zou zien zitten zou ik echt wakker liggen van de vraag; wat is dit?!?!?


maar nu weet ik het. Dank

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

05-08-2025 om 09:09

Auwereel schreef op 05-08-2025 om 08:18:

Medesnob meldt zich: ik heb bloem, zelfrijdend bakmeel, boekweitmeel, volkoren tarwemeel, custardmeel, amandelmeel, aardappelzetmeel en allesbinder im huis. Ik bak slechts af en toe maar heb meestal wel alle spullen ervoor in huis.

Die is helemaal handig. Zo de oven in  

Ik heb wel altijd bloem in huis

Bloem heb ik altijd in huis, in een goed afsluitbaar blik. Voor sausjes, ragout, zelf gepaneerde schnitzels of vis. 

Benen scheren doe ik niet. Die paar witte haren verwijder ik 2x per zomerseizoen met harsstrips.  Dan blijven de haartjes 2 maanden weg.

BlairW schreef op 05-08-2025 om 08:46:

[..]     Ik heb deze in de douche laten plaatsen, werkt echt top!

Grappig, hoe heet zo'n ding dan?  Een scheerstang?

Beterlaat2021! schreef op 05-08-2025 om 09:51:

[..]

Grappig, hoe heet zo'n ding dan? Een scheerstang?

Voetsteun   

Auwereel schreef op 05-08-2025 om 08:18:

Medesnob meldt zich: ik heb bloem, zelfrijdend bakmeel, boekweitmeel, volkoren tarwemeel, custardmeel, amandelmeel, aardappelzetmeel en allesbinder im huis. Ik bak slechts af en toe maar heb meestal wel alle spullen ervoor in huis.

Naast deze soorten heb ik o.a. nog kastanjemeel, tijgernotenmeel (nee geen Duyvis maar van een tijgernootknolletje), banananenmeel, roggevolkorenmeel en nog wat soorten.  In recepten waarin bloem staat vervang ik bijna altijd wel een deel door volkoren product. 

Dorestad schreef op 05-08-2025 om 09:58:

[..]

Naast deze soorten heb ik o.a. nog kastanjemeel, tijgernotenmeel (nee geen Duyvis maar van een tijgernootknolletje), banananenmeel, roggevolkorenmeel en nog wat soorten. In recepten waarin bloem staat vervang ik bijna altijd wel een deel door volkoren product.

Banananenmeel vind ik wel echt heel gezellig klinken! Als je daarmee bakt, doe je als vanzelf een dansje

Ik heb geen bloem of wat dan ook in huis. Ik bak niet, maak geen sausjes, geen ragout.

Auwereel schreef op 05-08-2025 om 08:18:

Medesnob meldt zich: ik heb bloem, zelfrijdend bakmeel, boekweitmeel, volkoren tarwemeel, custardmeel, amandelmeel, aardappelzetmeel en allesbinder im huis. Ik bak slechts af en toe maar heb meestal wel alle spullen ervoor in huis


Waar haal je dat, zelfrijdende bakmeel? 😂😂😂

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.