Huis, tuin en keuken Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

pasta nog goed?

Zoon appt me met de vraag of hij de rest van de pasta met kip die hij woensdagavond gemaakt heeft en in de koelkast bewaard nog kan eten vanmiddag? Ik ben altijd voorzichtig, zeker met kip … wat denken jullie?


Als het er normaal uitziet en normaal ruikt, zou ik het gewoon eten. De kip was gaar na bereiding, toch? 

Kijken, ruiken, klein hapje proeven. 
Niks geks? Gewoon eten.

Bij witte/groene pluisjes, zure lucht, of andere afwijkende dingen: niet doen. 

Als het goed is teruggekoeld en je koelkast niet te warm staat, kun je dit gewoon eten. 

Ruiken en een beetje proeven. Bereide kip op dag 3 vind ik wel een grensgevalletje.

Ik zou dit nog gewoon eten als het normaal ruikt en er niet afwijkend uitziet.

Zou het risico niet nemen, volgende keer invriezen dan weet je zeker dat het nog te eten is

Maanlicht

Maanlicht

14-01-2023 om 11:28 Topicstarter

Ik zou het zelf nooit doen, zoon is helaas nogal koppig … 

Maanlicht schreef op 14-01-2023 om 11:28:

Ik zou het zelf nooit doen, zoon is helaas nogal koppig …

Waarom appt hij je dan om het te vragen? 

goed verwarmen, dus niet lauwig maar heet.
Dit is 3 dagen na bereiding, veel producten staat ook op 'na openen binnen 3 dagen consumeren' daar zit al een veiligeidsmarge in.
Dus dit zou ik zeker proberen.
Eerst kijken: pluisjes of andere vreemde dingen: weg gooien
Dan ruiken: geen of normale geur: op waren
Komt er bij   het opwarmen een heel afwijkende geur niet zijnde het verbrand af dan als nog weg doen. Als het verbrand, dan ook weg doen.

We gooien veel te veel goed voedsel weg omdat we veel te voorzichtig zijn geworden. Hele appels omdat er een beurs plekje op zit. Yoghurt omdat de tht datum verstreken is.

Deze maaltijd omdat we twijfelen of omdat de datum op de verpakking verstreken is.
Veruit de meeste producten hebben een tht datum, dat is een kwaliteits aanduiding, de kwaliteit KAN achteruit gegaan zijn maar dat is lang niet altijd het geval.

Er zijn maar een heel beperkte groep producten die een tgt datum hebben. Te gebruiken tot, dat is wel een veiliggeids indicatie, zijn vooral verse vlees en vis producten. Maar ook daar kun je eerst kijken en ruiken voor je een beslissing neemt.

Maanlicht schreef op 14-01-2023 om 11:28:

Ik zou het zelf nooit doen, zoon is helaas nogal koppig …

Misschien juist ern voorbeeld asn je zoon nemen en ern maaltijd redden.

Maanlicht schreef op 14-01-2023 om 11:28:

Ik zou het zelf nooit doen, zoon is helaas nogal koppig …

Tijd voor je zoon om zijn eigen beslissingen te nemen. Wel zo duurzaam om lekker eten gewoon te eten als het nog goed is.

Daar zouden we hier niet eens over nadenken, dat kan best nog.

4 dagen oude pasta met kip...je moet er maar voedselvergiftiging voor willen riskeren. 

Het is toch geen 4 dagen oud, net 2,5 dag. Bij normaal koude koelkast kan dat nog gemakkelijk gegeten worden, ik zou geen twijfel hierover hebben.

Het is niet alleen de kip die een risico vormt. Juist bereidde pasta en rijst kan snel bederven. Het ligt er denk ik ook aan of hij het snel koel heeft gezet of eerst nog een tijdje buiten de koelkast heeft laten staan. Ik zou het zelf niet doen maar heb dan ook een grote hekel aan voedselvergiftiging.

Ik zou het echt niet doen. Het lijkt me ook niet lekker meer. Vooral pasta verandert snel van structuur.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.