Eten
Teigera
15-02-2025 om 10:05
Oei dat wordt wat Dolfje! 
Lief eet vanavond niet thuis. Ik maak mosterdsoep voor mij en de frutjes, rauwkostsalade, bladerdeeghapje met brie en cranberry en vega nuggets.
Moosey
15-02-2025 om 10:24
Ik kookte gister een 4-gangen Valentijns menu met alleen maar monochrome gerechten. Zag er top uit en bleek ook nog heel lekker
In een toptempo eruit geknald (80 gasten) was helemaal leuk. Tussendoor een beetje curry gegeten en later kleine versies van de gerechten. Vooral mn dessert (zwarte rijst met zwarte tahin, bramengelei, pure chocolade en merengue met zwarte sesam) vond ik zelf erg lekker. Maar het roze voorgerecht (gepofte chioggiabiet, roodlof, radicchio, grapefruit, frambozendressing, pastinaak crème (met een beetje biet voor de kleur) was ook behoorlijk spectaculair, al zeg ik het zelf
Eén van mijn goede werkvoornemens voor dit jaar was mezelf inhoudelijk wat meer uit te dagen via dit soort events, ga wel echt proberen dat de rest van het jaar vol te houden, is goed voor me.
irmaladouce
15-02-2025 om 11:29
Kaaaaaaaatje schreef op 13-02-2025 om 11:18:
Gefeliciteerd Jintha!
Hoe is het met jou Irma? Gaat het herstel goed?
Het gaat de goede kant op, maar wel errug langzaam. Twee stappen vooruit en een stap terug (wat beter is dan een stap vooruit en twee terug
). De nietjes zijn er sinds gisteren uit. Hopelijk voel jij je ook gauw beter, Kaaaaaatje !
Man maakte een keer groene curry met kip en veel groenten, JV maakte gisteren spaghetti meat balls in verse tomatensaus. Vandaag bakt man pannenkoeken. Daar komt gerookte zalm bij, gebakken paddenstoelen, brie en sla, roomkaas... Wij eten pannenkoeken een beetje zoals wraps : garnituur erop, dichtvouwen, opeten.
Ik zie hier heerlijke maaltijden voorbij komen. Jullie eten weer lekker!
MijnNaamIsHaas73
15-02-2025 om 12:25
Wauw Moos dat klinkt fantastisch!
En fijn Irma dat het de goede kant op gaat.
Kaaaaaaaatje
15-02-2025 om 13:11
Gisteren kookten mijn ouders roerbakmie. Dat eten we zo'n beetje om de week, want dat is wat ze maken of pasta met brocoli, zalm en kruidenkaas. Ach ja, wij hoeven er niet over na te denken, geen boodshappen te doen en het niet te maken, dus het is al snel goed. Owh ja, de kinderen vinden het lekker.
Vavnavond eten we een andere retourvoer topper hier:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931312/siciliaanse-pasta-met-bloemkool
Ted68
15-02-2025 om 13:48
Fijn dat het beter gaat Irma! En Moos:jammer dat je niet in de buurt kookt...kom graag een keer eten...
Vanavond krijgen we vrienden met een jonge hond op bezoek...En dat met sneeuw die an het smelten is....Maar goed:ik maak nog een keer eenden poten,en daarbij deze keer polenta. Vooraf een paar doorman gemaakte ravioli"s ,gevuld met ricotta en verschillende paddestoelen. En als toetje flensjes met sinaasappel ijs,en espresso met grappa.
Veel plezier Dolfje!
Dewi-Sri2
15-02-2025 om 16:35
Ik heb weer een beruchte vriezervondst gedaan (ik leer het ook nooit
). Blijk ik vanmorgen rendang te hebben gepakt, die we van de week nog gegeten hebben. Hij is ontdooid. Wat denken jullie, kan ik hem tot morgen in de ijskast bewaren? Ik ben er dol op, maar eigenlijk heb ik zin in iets anders, iets ordinairs. Er schemert mij iets voor ogen van witlofstamppot, wat de puree-aardappelen moeten ook nodig op.
Gisteren wel een goddelijk toetjes verzonnen, dat niet vaker dan twee keer per jaar gaat verschijnen: mascarpone, wat room om te verdunnen, amandelmeel, bittere-amandelextract, amaretto en pistachepasta. Er zou nog wat crunch bij moeten, maar dat kon ik om half twaalf 's nachts niet meer krijgen. Binnenkort toch eens bitterkoekjes bakken.
Moos, van jou zou ik wel een maandje kookles willen krijgen. Wat maak jij geweldige dingen, en dat voor zulke gezelschappen. Ik ben stikjaloers op jouw creativiteit. Ik vermoed dat jouw keuken wat beter geoutilleerd is dan de mijne, want 6 à 8 personen is echt de max.
ToetieToover
15-02-2025 om 16:58
Wow Moos, koken op kleur! Ik ben verzot op kleur 🩷en vriendlief houdt van zwart🖤. De bordspelkamer in huis is geheel en al in zwart uitgevoerd (de spellen brengen de kleur er wel in), dus ik ga eens nadenken of ik een keer zwart kan koken voor hem!
Vandaag niet hoor, dat wordt aangebakken (burnt) gele linzenspaghetti met passata. En vele 🌶️ 🌶️ 🌶️ en wat 🧄. Ik maak er gewoon geen groenten bij. Die zaten al in de brunch, dat was wel weer gezond genoeg. Tis weekend immers. Toetje is citroencake met marshmallow fluff en verse frambozen. Niet zwart, wel speciaal gemaakt voor vriendlief’s separate toetjesmaag
.
Moosey
15-02-2025 om 23:51
Dank voor de lieve reacties
Ik doe ook eigenlijk maar wat hoor. Maar als je dat maar lang genoeg vol houdt word je daar vanzelf steeds beter in
Vandaag was het weer buffetdag: Chili sin carne met verse tortilla’s (ik dacht dat doe ik wel even in een uurtje, ruim 40 tortilla’s, maar dat duurde toch wel ietsjes langer. Maar lekker waren ze wel) geroosterde pompoen, coleslaw. En toe restjes van gisteren met een beetje frambozenijs erbij.
Toetie, ik kan het aanraden, zwart koken
Het was wel de meest uitdagende kleur, als ik meerdere gangen zwart had moeten doen had ik wel meer gesmokkeld denk ik. (Ik had nu de merengue s grijs gemaakt met koolstofpoeder, ook smokkelen) Maar t is echt leuk, je gaat er combi’s van bedenken die je anders nooit zou bedenken en dat ging het me nou net om.
afrodite05
16-02-2025 om 08:04
Heel tof, Moosey, ik zou graag een keer bij je eten, als ik wist waar (en mits niet te ver weg)
Wij gaan straks met vrienden ergens lunchen bij een soort bosrestaurant waar ze gespecialiseerd zijn in pannenkoeken, maar gelukkig hebben ze ook andere dingen op de kaart staan. We zijn wel even klaar met pannenkoeken. Vanavond maak ik een simpel eenpansgerecht van rijst, gehakt, spinazie, rozijnen en lekker veel oregano. Misschien verkruimel ik er op het laatst nog wat feta over.
Jynta1981
16-02-2025 om 08:36
Gister vierden we de verjaardag van de jongste en hadden we broodje hamburger en voor de kids broodje knak.
Voor vanavond heb ik net een zak pastasaus uit de vriezer getrokken. Dat eten we met pasta en een salade.
Kaaaaaaaatje
16-02-2025 om 08:47
@Moos, als ik straks beter ben wil ik ook een keer bij je eten bij zo'n evenement.
@Irma, over het algemeen blijft het stap voor stap beter gaan. Heb net twee moeilijke weken achter de rug omdat ik teveel schildkliermedicatie slikte (of had ik dit al gezegd....) maar begin me nu weer beter te voelen.
Vandaag weer oefenen met in de auto zitten (het blijft bizar om dit soort dingen te zeggen.... oefenen om in de auto te zitten). En vorige week bij de bedrijfsarts geweest en die gaf aan dat hij graag wil dat ik 2 keer in de week een uurtje begin met werken. Ik ben daar zelf nog niet zo enthousiast over omdat ik bang ben dat het lang gat duren voor ik op ga kunnen bouwen en ik wil eigenlijk eerst nog wat meer sociale contacten en starten met fysiotherapie voor ik ga opbouwen met werk, maar de bedrijfarts gaf aan dat het opbouwen heel langzaam gaat moeten zijn en dat ik hem op een gegeven moment dankbaar ga zijn da tik in elk geval al begonnen was.... dus daar vertrouwen we maar op. Daarbij, twee uur werken betekent dat ik nog steeds niet doe, ik mis werken heeeeeel erg, maar ja, dan wel mijn gewone werk en daar kan ik pas mee starten als ik daadwerkelijk meer dan een uur of 10 werk. Nou ja. We gaan het zien.
We eten vandaag een pasta gerecht uit de groene bakplaat, met een stukje vis (al twijfel ik nu of mijn lief gisteren nog naar de visboer is geweest) en een groene salade.
ToetieToover
16-02-2025 om 09:14
Kaatje, die bedrijfsartsen hebben daar een standaard ‘protocol’ voor. Je kunt het altijd eerst proberen en weer minderen of stoppen als het toch niet gaat. Ik ben op een haar na 2 jaar ziek geweest. Ik weet alles van bedrijfsartsen en hoe die kunnen ‘pushen’. Ergste vond ik nog dat ik ‘arbeidstherapeutisch’ werkte aan een andere taak/project, en toen die collega’s mij weer eens spraken toen ik weer beter was, waren ze stomverbaasd over mijn functioneren. Ja duh, ik was ziek hè, toen, maar toch: dat dringt niet door ofzo. Ik vond het heel naar dat ze dachten dat ik altijd zo gebrekkig functioneerde. Ik kan er nog spijt van hebben. De tijd had ik beter kunnen benutten om te herstellen, want ik voegde niet veel toe hoor. Ik sla er overduidelijk weer op aan als ik jou lees, Kaatje! Bewaak je grenzen,
bedoel ik maar te zeggen.
Teigera
16-02-2025 om 10:09
De dag goed begonnen door warme havermout te maken met het laatste beetje cranberrycompote (over van Kerst
), walnoten, appel en kaneel. Frutjes vonden het erg lekker. Ik vond het ook wel een prima start van de dag. We hebben net een museum uitgezocht om vanmiddag te gaan bezoeken met z'n drieën. Lief is druk met het huis van zijn vader en heeft daardoor geen tijd om mee te gaan.
Vanavond maak ik "Oosterse" wraps - zo'n pakje van Knorr, of Honig, zoiets. Hieruit blijkt wel dat ik nog niet helemaal 'normaal' functioneer, maar ik doe m'n best en ik kom er wel. Het gaat wel al wat beter dan vorige week, merk ik. Dan maar een keer een pakje. Ik heb er roerbakgroenten en kipdijfilet voor gehaald. Toe chocolademousse. Ook niet zelfgemaakt
.
Dolfje
16-02-2025 om 10:23
Wij hebben een katertje, zijn sinds tijden uitgeweest en de laatste keer alcohol was voor mij oudjaar dus dat hakt erin
Ipv ongezonde snaai etc maak ik ramen met veel groente( paksoi tauge oa) en we hebben nog gyoza van de toko.