Eten
Moosey
02-01-2024 om 22:53
Ik vertoon ernstig glijdende-schaal-gedrag met alcohol, als ik niet oplet ga ik heel makkelijk dagelijks drinken. Meestal niet veel per dag, maar alsnog niet best natuurlijk. Dus zo’n reset-maand werkt voor mij heel goed. Al heb ik de ‘droogste’ kerstvakantie in 25 jaar achter de rug, met m’n griep.
Vandaag ging ik weer werken, ik had nog niet perse zin maar het was toch weer heel fijn
Lief is ondertussen na twee weken kwakkelen ook echt ziek, dus ik moest nog koken. Pastaatje met tomatensaus (van eigen oogst, geweckt) en tonijn en zelfgemaakte ricotta. Heel lekker.
Dolfje
02-01-2024 om 23:06
Wij drinken normaliter hooguit 1 avond per week, uitgezonderd dus vakanties en feestdagen, en meestal redelijk met mate maar af en toe ook echt teveel. Daarom nu ff paar weekjes niks. Ff weer op de gezonde tour en kijken of het scheelt met het nachtzweten waar ik last van heb.
afrodite05
03-01-2024 om 07:19
Vanavond op het menu: gebakken gnocchi met gehakt, gegrilde groente, gebakken tomaat en mozzarella eroverheen. Misschien ook een handje pompoenpitten als topping.
Teigera
03-01-2024 om 09:19
Ik zet straks de slowcooker aan voor erwtensoep. Maar ja, die moet een dagje staan heb ik altijd geleerd, dus dat eten we morgen pas. Vanavond gaan we uit eten met het gezin - het is precies tussen de verjaardag van frut I en lief in, dat is een mooie gelegenheid
.
Wobbelkont
03-01-2024 om 09:24
Vanavond op het werk maak ik kipkebabwraps, met ijsbergsla, tomaat, rode ui, komkommer en saus! Voor de liefhebber met jalapeño’s. Misschien nog wat frietjes erbij.
Dolfje
03-01-2024 om 13:51
Ik heb gemarineerde kipfilet wat ik over had van kerst uit de diepvries gehaald. Nog even kijken wat we erbij eten. Heb nog komkommer en tomaat en dat met rode ui kan altijd maar wie weet verzin ik nog wat anders want gisteren hadden we ook al sla ipv de spinazie want had nog ijsbergsla die wel echt op moest. Spinazie kan ook maar dat vind ik dat met kip maar zo zo. Dus ik zie het straks nog wel.
Koreveen
03-01-2024 om 14:22
Ik heb geen goede voornemens. Wat minder stressen maar dat had ik me eind november na een paar horror weken op het werk al voorgenomen.
En drink max 1 dag in het weekend alcohol maar soms ook 2 weken niet en er zijn ook prima 0,0 biertjes.
Zo eten lekker sporten en daarna maak ik op de huid gebakken zalm met een traybake vol groenten en groene pesto
MijnNaamIsHaas73
03-01-2024 om 14:57
Vanavond wraps met een vulling van kip, bonen, paprika, mais en tomaat.
Jynta1981
03-01-2024 om 21:54
Dolfje schreef op 03-01-2024 om Spinazie kan ook maar dat vind ik dat met kip maar zo zo. Dus ik zie het straks nog wel.
Ik had vandaag restje uit de vriezer want at alleen. Kinders uit logeren en man de hort op.
En dit was (jaja Dolf!) ovenschotel met kip, spinazie, aardappels en champignons.
Morgen eten we ook spinazie, maar dan a la crème, met aardappels, een ei en een gehaktballetje. Echt een kindermaaltijd, maar heb ook wel trek erin, na al die feestdagen is een gekookte pieper ook wel weer lekker!
Dolfje
03-01-2024 om 22:16
Het is uiteindelijk een traybake geworden met rode ui, tomaat en sperziebonen en daar ras al hanout over en de kip. Erbij had ik een sausje gemaakt van opgeklopte cottage cheese met bieslook. Was heel lekker al zeg ik het zelf 
Dolfje
04-01-2024 om 08:27
Omdat ik met kerst teveel vlees gekocht had heb ik dunne gemarineerde speklapjes uit de diepvries gehaald. Erbij denk ik bloemkoolrijst.
Teigera
04-01-2024 om 08:45
Gisteravond fijn uit eten geweest, in Mexicaanse sferen. Ik vond zelf een gerecht van gemarineerde watermeloen, met feta en crispy zwarte quinoa, het lekkerst. Maar er waren ook taco's, frietjes, quesedilla's en dergelijke. De frutjes aten hun buikjes rond, als toetje aten ze pastel de nata.
Vanavond dus de erwtensoep.