Eten
FaithfulDuck87
11-09-2023 om 16:52
Broodjebrie schreef op 11-09-2023 om 16:52:
[..]
Hier is het nog 29 graden in huis..
hier nu 25. Maar buiten nog wat koeler (zo voelt het iig )
Koreveen
11-09-2023 om 17:39
Ik maak een poke bowl met gerookte zalm, wakame, komkommer, veldsla, wortel en wat opgebakken rijst en veel sriracha mayo
MijnNaamIsHaas73
11-09-2023 om 20:36
Er werd voor ons gekookt, een stoofpotje met gehaktballetjes, courgette, paprika en tomaat. Erbij pasta, stokbrood en groene salade. Was lekker
afrodite05
12-09-2023 om 06:01
Weer simpel: shoarma met spitskool (gisteren al gesneden) en een soort pitabroodjes. Of nouja, het waren kleine platbroodjes, geen idee meer wat precies. Uitproberen of dat lekker is. Ik maak er een snelle knoflooksaus op basis van yoghurt bij.
Jynta1981
12-09-2023 om 07:00
Hier ligt een bloemkool die op moet. Erbij krieltjes en vlees/vega wat ik nog even uit de vriezer moet halen zo.
Kan ik er meteen de chinese roerbakgroente uithalen voor de bami morgen.
Ik moet dat ding echt eens ontdooien, ga mijn komende weekmenu maar eens aan de vriezer aanpassen denk ik...
FaithfulDuck87
12-09-2023 om 07:14
Jynta1981 schreef op 12-09-2023 om 07:00:
Hier ligt een bloemkool die op moet. Erbij krieltjes en vlees/vega wat ik nog even uit de vriezer moet halen zo.
Kan ik er meteen de chinese roerbakgroente uithalen voor de bami morgen.
Ik moet dat ding echt eens ontdooien, ga mijn komende weekmenu maar eens aan de vriezer aanpassen denk ik...
maak je dat vandaag of morgen? Want als je het morgen gebruikt wordt het dan niet heel papperig?
irmaladouce
12-09-2023 om 08:34
Wij zijn sinds zaterdag ook weer thuis van vakantie.
Zondag werd het een (tafel)plancha buiten. Met rundvlees, kip en portobello's en courgette in dikke plakken. Daarbij kwam gemengde sla/rauwkost en man's onovertroffen aïoli. Ik maakte ook nog een flink pittige cocktailsaus met sriracha.
Gisteren linguine alla puttanesca en vandaag masoor dhal met K&K naan en mangochutney en raita.
Dolfje
12-09-2023 om 08:47
Man heeft een bakje korma uit de diepvries gehaald en eet daar een of andere flatbread bij.
ik moet werken en denk dat ik 2 eitjes kook en komkommer en tomaat in stukjes meeneem en als ik thuis kom een bak kwark eet.
RoosOpJeHoed
12-09-2023 om 10:56
Man heeft vanavond een etentje van werk, dus ik ga met zoon pizza's beleggen. Heb k&k-bodems van de AH, daarop champignons, mozzarella, tomaatjes, olijven en salami, plus wat rucola erbij. Oh ja, en uiteraard wat extra geraspte kaas 
Jynta1981
12-09-2023 om 17:43
Friezinnetje schreef op 12-09-2023 om 07:14:
[..]
maak je dat vandaag of morgen? Want als je het morgen gebruikt wordt het dan niet heel papperig?
Oh is dat zo? Ik ben het vergeten dus nog geen man overboord. Morgen er dan uithalen? Of bevroren erbij?
FaithfulDuck87
12-09-2023 om 17:48
Jynta1981 schreef op 12-09-2023 om 17:43:
[..]
Oh is dat zo? Ik ben het vergeten dus nog geen man overboord. Morgen er dan uithalen? Of bevroren erbij?
ik doe het er altijd bevroren bij
Jynta1981
12-09-2023 om 18:31
Friezinnetje schreef op 12-09-2023 om 17:48:
[..]
ik doe het er altijd bevroren bij
Oke, dan laat ik het nog even lekker in de vriezer, thnx!
FaithfulDuck87
12-09-2023 om 18:33
ik had vandaag nogmaals een salade met een blikje tonijn, wortel, rode ui, komkommer, lepeltje mayo en saladenootjes
MijnNaamIsHaas73
12-09-2023 om 19:55
Wij aten heerlijk vandaag. Ik maakte gado gado van veel groenten, sperziebonen, wortel, restje champignon,witte kool, taugé en komkommer. Gekookt eitje en rijst, kroepoek, cassave en gebakken uitjes erbij. Kinderen eten geen rijst maar die scheppen dan wat van de rest op. Voor man nog chili olie erbij.
De saus is van koki djawa, zo'n zak poeder die je met water aan moet maken.
afrodite05
13-09-2023 om 07:05
Ik ga vandaag aardappeltjes bakken en daarbij gaat een "prutje" van gehakt, ui, knof, courgette en tomatenpuree, met wat Grieksige kruiden die ik normaal door moussaka zou gooien. Als ik fancy zou willen doen, zou ik het deconstructed moussaka noemen, bedenk ik me nu. Maar zo fancy ben ik niet 