Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

11-09-2023 om 16:52

Broodjebrie schreef op 11-09-2023 om 16:52:

[..]

Hier is het nog 29 graden in huis..

hier nu 25. Maar buiten nog wat koeler (zo voelt het iig )

Ik maak een poke bowl met gerookte zalm, wakame, komkommer, veldsla, wortel en wat opgebakken rijst en veel sriracha mayo

Er werd voor ons gekookt, een stoofpotje met gehaktballetjes,  courgette, paprika en tomaat. Erbij pasta, stokbrood en groene salade.  Was lekker

Weer simpel: shoarma met spitskool (gisteren al gesneden) en een soort pitabroodjes. Of nouja, het waren kleine platbroodjes, geen idee meer wat precies. Uitproberen of dat lekker is. Ik maak er een snelle knoflooksaus op basis van yoghurt bij.

Hier ligt een bloemkool die op moet. Erbij krieltjes en vlees/vega wat ik nog even uit de vriezer moet halen zo. 
Kan ik er meteen de chinese roerbakgroente uithalen voor de bami morgen.
 
Ik moet dat ding echt eens ontdooien, ga mijn komende weekmenu maar eens aan de vriezer aanpassen denk ik...

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

12-09-2023 om 07:14

Jynta1981 schreef op 12-09-2023 om 07:00:

Hier ligt een bloemkool die op moet. Erbij krieltjes en vlees/vega wat ik nog even uit de vriezer moet halen zo.
Kan ik er meteen de chinese roerbakgroente uithalen voor de bami morgen.

Ik moet dat ding echt eens ontdooien, ga mijn komende weekmenu maar eens aan de vriezer aanpassen denk ik...

maak je dat vandaag of morgen? Want als je het morgen gebruikt wordt het dan niet heel papperig? 

Wij zijn sinds zaterdag ook weer thuis van vakantie.

Zondag werd het een (tafel)plancha buiten. Met rundvlees, kip en portobello's en courgette in dikke plakken. Daarbij kwam gemengde sla/rauwkost en man's onovertroffen aïoli. Ik maakte ook nog een flink  pittige cocktailsaus met sriracha. 

Gisteren linguine alla puttanesca en vandaag masoor dhal met K&K naan en mangochutney en raita.

Man heeft een bakje korma uit de diepvries gehaald en eet daar een of andere flatbread bij.

ik moet werken en denk dat ik 2 eitjes kook en komkommer en tomaat in stukjes meeneem en als ik thuis kom een bak kwark eet.

Man heeft vanavond een etentje van werk, dus ik ga met zoon pizza's beleggen. Heb k&k-bodems van de AH, daarop champignons, mozzarella, tomaatjes, olijven en salami, plus wat rucola erbij. Oh ja, en uiteraard wat extra geraspte kaas

Friezinnetje schreef op 12-09-2023 om 07:14:

[..]

maak je dat vandaag of morgen? Want als je het morgen gebruikt wordt het dan niet heel papperig?

Oh is dat zo? Ik ben het vergeten dus nog geen man overboord. Morgen er dan uithalen? Of bevroren erbij?

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

12-09-2023 om 17:48

Jynta1981 schreef op 12-09-2023 om 17:43:

[..]

Oh is dat zo? Ik ben het vergeten dus nog geen man overboord. Morgen er dan uithalen? Of bevroren erbij?

ik doe het er altijd bevroren bij

Friezinnetje schreef op 12-09-2023 om 17:48:

[..]

ik doe het er altijd bevroren bij

Oke, dan laat ik het nog even lekker in de vriezer, thnx!

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

12-09-2023 om 18:33

ik had vandaag nogmaals een salade met een blikje tonijn, wortel, rode ui, komkommer, lepeltje mayo en saladenootjes

Wij aten heerlijk vandaag.  Ik maakte gado gado van veel groenten, sperziebonen,  wortel, restje champignon,witte kool, taugé en komkommer.  Gekookt eitje en rijst, kroepoek, cassave en gebakken uitjes erbij. Kinderen eten geen rijst maar die scheppen dan wat van de rest op.  Voor man nog chili olie erbij.
De saus is van koki djawa,  zo'n zak poeder die je met water aan moet maken.

Ik ga vandaag aardappeltjes bakken en daarbij gaat een "prutje" van gehakt, ui, knof, courgette en tomatenpuree, met wat Grieksige kruiden die ik normaal door moussaka zou gooien. Als ik fancy zou willen doen, zou ik het deconstructed moussaka noemen, bedenk ik me nu. Maar zo fancy ben ik niet 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.