Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Gisteren heb ik tijdens het maken van de mac n cheese meteen chili con carne gemaakt. De bedoeling was om één portie vandaag te eten en één portie in de diepvries, maar aangezien ik er weer teveel zooi bij in heb gegooid, liggen er nu twee porties in de diepvries. Vanavond dus de derde portie, waarschijnlijk met rijst, maar ik moet even kijken of er nog rijst ligt. Anders misschien met een afbakbroodje of wrap ofzo, ik verzin wel wat.

Gebakken eitje /omelet wat ik mee naar werk neem.
Man heeft een verspakket van de Ah, geloof iets van pita met kip en groente.

yette

yette

08-08-2023 om 07:42 Topicstarter

Gisteren heb ik lasagne gemaakt en vandaag worden het krieltjes uit de oven, köfte en salade. 

als ik vanavond nog genoeg energie heb, aardappels met bruine bonen en verse worst.

Ik denk dat het hier volkoren pasta (ik weet niet wat ik open heb, penne, rigatoni, farfalle of fussili) wordt met zelfgemaakte pesto, parmezaanse kaas en een tomatensalade ernaast. 

Gisteren at ik een salade van radicchio, paprika, tomaat, komkommer, kappertjes, gedroogde tomaat en een olijfolie-mosterd-balsamicodressing

Ah ja, Koreveen! Die crispy bang bang bloemkool heb ik destijds ook opgeslagen (volgens mij postte teigera dat recept). Die wil ik ook eens proberen. Goed idee voor een van de komende dagen.

Vandaag worden het udonnoedels met een koreaanserige (want met gochujang) mix van kipgehakt, witte kool, wortel, shiitake, lenteui.

Vanavond geroosterde paprika-tomaatsoep volgens dit recept https://www.gezondheidsnet.nl/wat-eten-we-vandaag/geroosterde-paprika-tomatensoep  Al vaker gemaakt en echt heel erg lekker! Ik doe er alleen geen feta bij.
Bij de soep eten we kaascrackers.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

08-08-2023 om 17:13

een zakje verrassing uit de vriezer. 

Friezinnetje schreef op 08-08-2023 om 17:13:

een zakje verrassing uit de vriezer.

Ik zie meteen confetti voor me  Maar dat zat vast niet in het zakje. 

Ik maak vanavond iets Indiaas met een k&k zakje waar al saus in zit. Ben benieuwd of het wat is. Er moet volgens de verpakking kip bij, verder heb ik er rijst en erwtjes bij bedacht.

yette

yette

09-08-2023 om 08:25 Topicstarter

Bami goreng, met een gebakken eitje. 

Ik ga vanmiddag naar de film en zal daar wat snacken en eet als ik thuis kom misschien nog een cracker met een gekookt of gebakken ei of zo.
Man eet ook gebakken eieren/omelet  met tomaten en champignons en weet ik wat nog erbij.

Ik heb voor vandaag wegens overproductie courgette-burgers bedacht. Ik snij de bolcourgette in dikke plakken die op de gril gaan. Op het eind een plak kaas naar keus erover (cheddar, mozza, of geitenkaas). Daarna gaan ze met alle accessoires op een broodje : gecarameliseerde rode ui, schijf roze tomaat (ook uit de tuin), wat sla en saus naar keuze .


Vanavond vegetarische pom, met feta en daarbij gewokte uien en soort paksoi (Choi Sum) en brown basmati rijst.

maar eerst een misosoepje met zeewier en verschillende paddestoelen (oa enoki en kastanjechampignons) en forelfilet op Japanse wijze met sojasaus gegeglaceerd. Dat ‘hoort’ met paling maar die kon ik nergens vinden  .

Hmmm dat soepje klinkt goed toetie!

Ik maak vandaag chili con carne. Voor man en mij zwarte rijst erbij en voor de kinderen wraps. Ook nog wat nacho chips voor de lekker. Met koriander,  avocado en zure room 

afrodite05 schreef op 03-08-2023 om 07:06:

[..]

Komt-ie: https://www.foodiesmagazine.nl/recepten/penne-met-broccoli-balletjes-en-romige-mosterdsaus/

Toen ik zwanger was, gebruikte ik een paar knopen citroensap ipv wijn. Dat smaakte ook prima! (Voor het geval je geen alcohol gebruikt)

Heerlijk, dank!! Die ga ik Volgende week een x maken

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.