Eten
Broodjebrie
17-01-2023 om 07:39
anijsblokje schreef op 16-01-2023 om 22:21:
[..]
Ik haal het bakje chili een dag van tevoren uit de vriezer en warm het dan op in de pan.
Maar dat bedoelde je niet?
Ik weet het niet precies, chili is echt een 'doe maar wat'-recept. Er gaan meestal zelf geweekte kidneybonen en zwarte bonen in. (nacht weken, daarna koken) Paprika, maïs, tomaat uit blik, ui, knoflook en allerlei kruiden. Geen idee wat, ketoembar, koriander, kaneel, laos misschien? En als ik verdwaalde groenten vind dan gooi ik ze er ook nog wel eens door.
Meestal eet ik er volkoren basmatirijst bij.
Oh top, ga ik dat ook eens proberen.

Thanx voor je recept!
RoosOpJeHoed
17-01-2023 om 08:55
@broodjebrie, mocht het recept van Anijsblokje niet lukken
dan heb ik deze voor je https://www.eefkooktzo.nl/chili-sin-carne/ Is echt een toprecept, vooral het cacaopoeder erin maakt 'm echt top!
Gisteren had man nog even aardappels gehaald dus het kwam toch goed met de andijviestamppot. Vond 'm weer erg goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Vanavond simpel avg'tje: krieltjes, sperziebonen en kip.
Boontjes moet ik zelf gaan doppen
Normaal koop ik alles voorgesneden, want met mijn instabiele duimgewrichten is snijden geen feest. Maar 2,39 voor 150 gram voorgesneden champignons, terwijl 250 gram ongesneden 1,39 kost....
afrodite05
17-01-2023 om 12:33
RoosOpJeHoed schreef op 17-01-2023 om 08:55:
(...)
Boontjes moet ik zelf gaan doppenNormaal koop ik alles voorgesneden, want met mijn instabiele duimgewrichten is snijden geen feest. Maar 2,39 voor 150 gram voorgesneden champignons, terwijl 250 gram ongesneden 1,39 kost....
In de categorie ongevraagde adviezen: ik heb een poos geleden dit ding gekocht om champignons te snijden. Gaat supersnel en je kan het ding ook voor andere dingen gebruiken (ei, iets zachts zoals kiwi). Sindsdien is champignons snijden ineens een prima klusje geworden. Misschien scheelt het jou ook.
RoosOpJeHoed
17-01-2023 om 12:58
afrodite05 schreef op 17-01-2023 om 12:33:
[..]
In de categorie ongevraagde adviezen: ik heb een poos geleden dit ding gekocht om champignons te snijden. Gaat supersnel en je kan het ding ook voor andere dingen gebruiken (ei, iets zachts zoals kiwi). Sindsdien is champignons snijden ineens een prima klusje geworden. Misschien scheelt het jou ook.
Haha, dank! Ongevraagde adviezen kunnen nog best eens goed uitpakken. Ziet er steviger uit dan mijn rechttoe-rechtaan eiersnijder.
In mijn geval was het voorbeeld van de champignons wat ongelukkig wbt mijn snijprobleem (is dit een woord?) Ik ben gewoon nog beduusd van die idiote prijzen
Door mijn instabiele duimgewrichten kan ik mijn duimen niet goed gebruiken aka er geen kracht opzetten. Schillen is dus een ramp, spruitjes schoonmaken, knijpen, een pot opendraaien, een blikopener gebruiken, dat soort dingen.
Maar goed, nu belanden we in de categorie ongevraagde informatie
Broodjebrie
17-01-2023 om 15:48
RoosOpJeHoed schreef op 17-01-2023 om 08:55:
@broodjebrie, mocht het recept van Anijsblokje niet lukken
dan heb ik deze voor je https://www.eefkooktzo.nl/chili-sin-carne/ Is echt een toprecept, vooral het cacaopoeder erin maakt 'm echt top!
Gisteren had man nog even aardappels gehaald dus het kwam toch goed met de andijviestamppot. Vond 'm weer erg goed gelukt, al zeg ik het zelf.
Vanavond simpel avg'tje: krieltjes, sperziebonen en kip.
Boontjes moet ik zelf gaan doppenNormaal koop ik alles voorgesneden, want met mijn instabiele duimgewrichten is snijden geen feest. Maar 2,39 voor 150 gram voorgesneden champignons, terwijl 250 gram ongesneden 1,39 kost....
Haha dank je voor het recept!
Ik heb net boodschappen gedaan, heb geen zin om te koken dus het wordt kant en klare lasagne.
Wobbelkont
17-01-2023 om 16:52
Zometeen een tijgerbol met een vegaburger, cheddar en komkommer en bloemkool met kerriesaus.. wellicht een vreemde combinatie maar heb zin in beiden 😂
Elmie
17-01-2023 om 17:30
Ik ben zuurkool aan het stoven met ui en champignons. Daarbij gaan schijfjes aardappel. Nog nooit gemaakt. Ben benieuwd.
TanSwallow86
17-01-2023 om 17:32
Denk croissants, maar mijn rug werkt weer eens niet mee, ben ook nog misselijk
Dolfje
17-01-2023 om 18:51
Ik had vandaag voor de koolsla een sausje gemaakt van yoghurt net siracha, was oog erg lekker maar ja ik
siracha.
Teigera
17-01-2023 om 20:23
Lief maakte vanavond een pot Patak's curry, met vega kipstuckjes, spinazie, prei, winterpeen en erwtjes. Erbij naan. Lekker makkelijk maar toch gezond met veel groenten.
MijnNaamIsHaas73
17-01-2023 om 20:25
Goed idee dolfje! Siracha door de koolsla!
Er werd vandaag voor ons spaghetti gekookt. Was lekker.
Elmie
17-01-2023 om 21:21
Teigera schreef op 17-01-2023 om 20:23:
Lief maakte vanavond een pot Patak's curry, met vega kipstuckjes, spinazie, prei, winterpeen en erwtjes. Erbij naan. Lekker makkelijk maar toch gezond met veel groenten.
Dat klinkt lekker!
Ons eten viel helaas een beetje tegen.Nou ja, soms probeer je eens wat 😉
Herfstappeltaart
18-01-2023 om 08:02
Traybake van gisteren viel ook een beetje tegen. Smaak was goed maar de broccoli wilde niet goed gaar worden. Toen wat langer laten staan maar dat leverde te donker gebakken zoete aardappel op. Volgende keer maar broccoli voorkoken.
Vanavond eten we spruitjes met gebakken aardappeltjes (oven) en een zelfgemaakte kipschnitzel.