Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)



Ah wat leuk, een pup in huis jtm 🐶

Mijn toetje van gisteren viel erg in de smaak bij mijn ouders 😃
Wij hebben vanavond zelf nog een beetje en dat gaat door de yoghurt.
Vanavond eten we shoarma met knoflooksaus en een salade van ijsbergsla, tomaat en komkommer met een dressing erdoor. En pitabroodjes voor de shoarma natuurlijk😎

Yes, de boodschappen zijn gelukt! Wel een kamikaze-actie, zaterdagmiddag naar de ahxl... 

Vanavond maak ik een pokebowl met edamame, komkommer, avocado en natuurlijk rijst. Man-de-vis-hater krijgt er kipfiletblokjes bij, ik neem er zalm bij. Oh en er gaan gyoza bij, hmmm!

yette

yette

10-09-2022 om 15:03 Topicstarter

Aardappelsoufflé, speklapjes, geroerbakte spinazie met paprika, rode ui en knoflook. 

TanSwallow86

TanSwallow86

10-09-2022 om 15:28

Ham kaas schnitzel en sla

Boerensalade (ijsberg, spek, wanoot, ui, kaas, yoghurtdressing) met zwarte bonen en warmgerookte zalm

En

Misosoep van de kipbouillon met onder meer kip (duh) paddestoelenmix en hartige kwark met zadenmix, komkommer en paprika

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

10-09-2022 om 17:21

patat met pindasaus. 

Vanavond heel simpel k&k pizza die ik opleuk met wat olijven die op moeten en wat geraspte kaas, want morgenvroeg gaan we voor korte tijd terug naar Nederland. Ik heb nou al heimwee.

yette

yette

10-09-2022 om 19:04 Topicstarter

Dewi-Sri schreef op 10-09-2022 om 17:23:

Vanavond heel simpel k&k pizza die ik opleuk met wat olijven die op moeten en wat geraspte kaas, want morgenvroeg gaan we voor korte tijd terug naar Nederland. Ik heb nou al heimwee.

Goede reis! Hoe lang blijf je weg? 

Pad Thai met kip gemaakt. Was heerlijk. Nu als toetje een magnum.

Gisteren op een vrijwilligersdag geweest. Leuke activiteiten gedaan en als afsluiting goede bbq. 

selderij stamppot met spekjes en bosui

yette schreef op 10-09-2022 om 19:04:

[..]

Goede reis! Hoe lang blijf je weg?

Waarschijnlijk 2 weken. Het is ook wel leuk om iedereen weer terug te zien en te spreken, maar het is hier nu zo vreselijk mooi en zonnig. Ik krijg hier zoveel kookinspiratie, en in Nederland komt er van koken niet veel. Al mijn goede spullen (pannen, messen) zijn hier en dat ga ik niet weer terugslepen.

gisteren hebben we alsnog de shoarmataart gegeten die voor eergisteren op het menu stond. Wij vonden hem lekker en voor herhaling vatbaar. 
Vandaag zijn we naar soldaat van oranje geweest en op de terugweg naar huis hebben we in een restaurant gegeten. Ik nam een maaltijdsalade met kippendijfilet, avocado, mais, tomaat en rode ui. 

yette

yette

11-09-2022 om 07:51 Topicstarter

Dewi-Sri schreef op 10-09-2022 om 21:29:

[..]

Waarschijnlijk 2 weken. Het is ook wel leuk om iedereen weer terug te zien en te spreken, maar het is hier nu zo vreselijk mooi en zonnig. Ik krijg hier zoveel kookinspiratie, en in Nederland komt er van koken niet veel. Al mijn goede spullen (pannen, messen) zijn hier en dat ga ik niet weer terugslepen.

Back to basics dus ... misschien toch een of twee pannen en hèt favoriete mes meenemen? Wie weet krijg je wel inspiratie van de lagere prijzen en de toko die je ongetwijfeld gaat plunderen!

Ik maak vandaag hoerenpasta en mijn zelfverzonnen variant met chorizo: pasta di gigolo. Er zijn er namelijk twee die geen vis lusten. Erbij een compensatiesalade. 

Verder ga ik 1,5 vlees verwerken tot rendang en wil/moet ik pesto maken omdat de basilicum nu op z'n lekkerst is. 

De Peruaanse aardappelsoep was gisteravond niet echt heel interessant. Niet voor herhaling vatbaar. Vanavond maak ik een hartige taart met gerookte zalm en spinazie, op verzoek van de frutjes.

Heb nog wat sausjes in de diepvries 
Rijst erbij

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.