Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


Ik had nog dim sums in de diepvries dus die hebben we net op met chilisaus en sambal-ketjap.

TanSwallow86

TanSwallow86

17-07-2022 om 18:47

Uiteindelijk werd het woknoodles met shaslick 

Wij zijn weer terug van het heerlijke weekend weg. Veel gewandeld maar ook lang op ons heerlijke  terras aan een fijne tuin gezeten. Net thuis de restjes kaas, dips met stokbrood opgemaakt en een ijsje toe genomen.

Ik maak de komende 3 dagen pokeachtige bowls en salades. Ik ga echt niet in de keuken staan met de hitte en heb ook minder honger. Net m’n boodschappenlijst gemaakt en de AH komt het morgenmiddag leveren dus ik hoef de deur niet uit


Fijne vakantie voor degenen die gaan. 

Fijne vakantie, Haas, Teig en Aphrodite!

Ik heb groene asperges gegeten. Met een eitje. Simpel maar lekker. 

Zo'n leuke dag gehad. Afgesproken met vrienden om te gaan lunchen op een mooi terras. Lekker 2 broodjes pulled pork op. We zijn de hele middag blijven hangen dus daar ook 'savonds gegeten. Vooraf een salade met gerookte kip en geitenkaas, Als hoofdgerecht ribeye met kaassaus en 2 Irish coffee na 

Ik maak vanavond een flinke portie salade van kikkererwten, bleekselderij, amandelen, rozijnen en parmezaanse kaas. Bewust een te grote portie, zodat we morgen onderweg in de auto ook nog wat lekkers te eten hebben. Vanavond gaat er een stokbroodje bij (de zeezoutboter moet op) en om man te vriend te houden (grapje) haal ik varkensfiletlapjes in satémarinade naar familierecept uit de diepvries voor erbij. 

Daarnaast ga ik vanavond alvast wat andere voorbereidingen treffen voor het onderweg-eten voor morgen, zodat ik dat niet morgenochtend vroeg hoef te doen en iets langer in bed kan blijven. Er gaan in elk geval flessen water in de diepvries die als ijsklonten mee gaan.

Fijne vakantie voor wie gaat.
Ik moet voor het eten nog wat verzinnen maar dat doe ik straks na het werk.

Fijne vakantie voor wie weg gaat.
Wij eten vandaag soep met broodjes of Surinaams broodje kip kerrie 

yette

yette

18-07-2022 om 08:18 Topicstarter

Ik vertrek volgende week woensdag op vakantie met één van de kinderen. De vader vertrekt een dagje later met de anderen. 

Tot die tijd heb ik een idioot volle agenda. Waarom moet dat altijd zo?! En dan haal ik me vlak voor vertrek ook nog altijd extra werk op m'n nek. Zo is de keuken sinds gisteren een naaiatelier. Lees: en enorme teringbende. Want ik wil tussen al mijn verplichtingen door ook nog 'even' van 8 meter stof 3 enorme kussens en een hoes voor de zitting van de houten lounchebank maken - om mee te nemen naar Frankrijk. Leuk plan, dacht ik

Gisteren nasi. Voor vandaag maak ik pasta en knoflooktomaten met geitenkaas uit de oven en ik ga alvast een linzensalade voorbereiden die we morgen eten. 

Ik eet vandaag in de Efteling. Zal wel iets van friet worden, maar altijd lekker!

Salade van gegrilde groenten: courgette, aubergine, broccoli, paprika, ui en knoflook. Af laten koelen met olijfolie en balsamico. Broodje voor erbij.

Ik maak een pastasalade met blokjes kaas, venkel, aardbeien en kappertjes. Daarover heen gaat een dressing met knoflook, sjalotjes, zongedroogde tomaat en basilicum, aangemaakt met olijfolie en droge witte wijn.

JtM

JtM

18-07-2022 om 13:52

Wij hebben gister een bak nasi en kip madras uit de vriezer gehaald. Hoeven we straks alleen nog maar op te warmen zodat geen van ons hoeft te koken

Zonet heerlijk geluncht met zalmtartaar met avocado,  tomaat, sla en komkommer. Beetje brood erbij met lekkere roomboter. 
Vanaf een gebakken worstje met sla en brood. Lekkere watermeloen erbij  

Ik laat vanavond een Griekse vleesschotel thuis bezorgen.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.