Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

13-06-2022 om 16:39

gebakken aardappeltjes met kip cordon-bleu en spercieboontjes

Ik heb net gebakken feta uit de oven besteld, om te delen met man dat is dan weer minder  hoofdgerecht hebben we beiden kipsouvlaki en tzaziki erbij. Heb trek 
Zit nu te posten want hier is de wifi wat beter dan boven in de kamer. 

Tomaten-paprikasoep met volkorenbrood. 

Dolfje schreef op 13-06-2022 om 17:53:

Ik heb net gebakken feta uit de oven besteld, om te delen met man dat is dan weer minder hoofdgerecht hebben we beiden kipsouvlaki en tzaziki erbij. Heb trek
Zit nu te posten want hier is de wifi wat beter dan boven in de kamer.

Oeh dat klinkt heerlijk allemaal. Jammer dat je geen vis lust, garnalen saganaki is ook zo om te smullen!

Hier simpele Hollandse kost, gebakken aardappelen met snijbonen en een vegetarische kaasschelp

aardappels met bloemkool en kip uit de oven 

Wij aten pindakip uit de slowcooker (van de site ashleywillems.nl, volgens mij heb ik die site hier eens opgedaan) met rijst en roergebakken paksoi. Smaakte goed.

ToetieToover schreef op 12-06-2022 om 21:02:

[..]

Snap er nog steeds geen fluit van. Het is een gerecht uit Haïti, wat in de Caraïben ligt, maar eigenlijk zijn de moderne invloeder dan weer Japans en Koreaans, en in plaats van met vork of lepel eet je het met stokjes, maar in Haïti wordt helemaal niet met stokjes gegeten.

Maar hoe het ook zij, koude rijst met koude rauwkost en koude vis laat ik dan maar even aan me voorbij gaan.

TanSwallow86

TanSwallow86

13-06-2022 om 18:53

Pejeka1 schreef op 13-06-2022 om 18:52:

[..]

Snap er nog steeds geen fluit van. Het is een gerecht uit Haïti, wat in de Caraïben ligt, maar eigenlijk zijn de moderne invloeder dan weer Japans en Koreaans, en in plaats van met vork of lepel eet je het met stokjes, maar in Haïti wordt helemaal niet met stokjes gegeten.

Maar hoe het ook zij, koude rijst met koude rauwkost en koude vis laat ik dan maar even aan me voorbij gaan.

Is uit Hawaii. Ik snap het ook niet, is gewoon een bak sla

Witlof met aardappelpuree, ham en oude kaas uit de oven.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

13-06-2022 om 18:54

HarleyQuin schreef op 13-06-2022 om 18:53:

[..]

Is uit Hawaii. Ik snap het ook niet, is gewoon een bak sla

Er zit meestal geen sla in.....

Friezinnetje schreef op 13-06-2022 om 18:54:

[..]

Er zit meestal geen sla in.....

Friez 

HarleyQuin schreef op 13-06-2022 om 18:53:

[..]

Is uit Hawaii. Ik snap het ook niet, is gewoon een bak sla

En ik ben 2 keer op Hawaii geweest en dat dus daar toen nergens op de kaart zien staan.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

13-06-2022 om 19:06

Dolfje schreef op 13-06-2022 om 19:03:

[..]

En ik ben 2 keer op Hawaii geweest en dat dus daar toen nergens op de kaart zien staan.

is de hype daar ws al over. 

Het is toch echt authentiek gerecht

Dolfje schreef op 13-06-2022 om 19:03:

[..]

En ik ben 2 keer op Hawaii geweest en dat dus daar toen nergens op de kaart zien staan.

Ik denk dat het een lokale manier is van restjes opmaken, een pokebowl is dus eigenlijk een schaaltje kliekjes van oorsprong. En dat soort dingen zie je nou eenmaal niet gauw terug op de kaart van een restaurant. Een pokebowl is waarschijnlijk: we hebben nog een beetje rijst over van gisteren, en nog wat koude vis/kip, en we gooien er wat rauwe groente bij en eventueel wat saus, klaar is het avondeten. Echt zoiets dat lokale bewoners in 10 minuten in elkaar flansen als makkelijk restjesgerecht.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

13-06-2022 om 19:12

Pejeka1 schreef op 13-06-2022 om 19:08:

[..]

Ik denk dat het een lokale manier is van restjes opmaken, een pokebowl is dus eigenlijk een schaaltje kliekjes van oorsprong. En dat soort dingen zie je nou eenmaal niet gauw terug op de kaart van een restaurant. Een pokebowl is waarschijnlijk: we hebben nog een beetje rijst over van gisteren, en nog wat koude vis/kip, en we gooien er wat rauwe groente bij en eventueel wat saus, klaar is het avondeten. Echt zoiets dat lokale bewoners in 10 minuten in elkaar flansen als makkelijk restjesgerecht.

je had er nog nooit van gehoord en nu weet je precies hoe men het bedacht heeft om te maken, bijzonder......... 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.