Eten
TanSwallow86
10-05-2022 om 19:14
Ik twijfel tussen een panini kip pesto of gepofte aardappel met boter
Tuinfluiter
10-05-2022 om 20:45
Mama-Inge schreef op 10-05-2022 om 16:27:
[..]
Leuke omgeving, het bargerveen is ook erg mooi om te wandelen of te fietsen
Wij eten vandaag soep met broodjes
Daar gaan we morgen wandelen. We hebben daar wel eens een ringslang gezien.
Wij hebben vanavond saté van kippendijen met patat en atjar gegeten.
TanSwallow86
10-05-2022 om 22:41
HarleyQuin schreef op 10-05-2022 om 19:14:
Ik twijfel tussen een panini kip pesto of gepofte aardappel met boter
Niets, heb een grog gemaakt voor mijn keel, een fluimicil voor de hoest, dan naar bed straks
Dolfje
11-05-2022 om 08:51
Ik denk dat ik straks als de kapster is geweest een flinke portie dahl ga maken en meteen een paar bakjes in de diepvries doe. Heb nog verschillende soorten naan/flatbread ook in de diepvries voor erbij.
RoosOpJeHoed
11-05-2022 om 10:25
Spitskool met gehakt en ui. Nog even bedenken hoe ik het ga kruiden, denk met kerrie, komijnzaad en ketjap, misschien lepeltje zuivelspread erdoor. Erbij rijst.
Elmie
11-05-2022 om 10:28
Ik eet shoarma met tzatziki en volkorenpitta's. Ze hadden geen gyros meer bij de Appie, nou dan maar shoarma. Vanmiddag nog even de tzatziki afmaken met zoontje. O ja, ik heb er nog ijsbergsla bij.
Wobbelkont
11-05-2022 om 10:30
Ik heb meerdere opties vanavond - bobotie, kip tandoori of risotto. Weet nog niet wat het gaat worden…
JtM
11-05-2022 om 10:41
Wobbelkont schreef op 10-05-2022 om 17:11:
[..]
In de pan! Eerst aanbakken in olie (ik gebruik olijfolie, maar zonnebloem kan ook) en als ie rondom bruin is een klontje boter erbij en blijven bedruipen!
Bedankt! Heb er een screenshot van gemaakt, dit ga ik ook een keer maken.
JtM
11-05-2022 om 10:42
Wij eten pasta vanavond. Met roomsaus voor zoon en mij en bolognese voor vriend.
Dolfje
11-05-2022 om 11:09
Ik heb ff hulp nodig, ik heb mijn dahl opstaan maar hij is te bitter want het dekseltje vloog van de kerrie. Hoe krijg ik dat weer lekker? Zoet toevoegen? Of citroensap?
Ellori
11-05-2022 om 11:19
Dolfje schreef op 11-05-2022 om 11:09:
Ik heb ff hulp nodig, ik heb mijn dahl opstaan maar hij is te bitter want het dekseltje vloog van de kerrie. Hoe krijg ik dat weer lekker? Zoet toevoegen? Of citroensap?
Zit er iets van kokosmelk oid in? Wellicht daar nog iets van toevoegen? En anders een klein beetje apart pakken en een deel met iets zoets proeven en een deel met wat zuur.
Dolfje
11-05-2022 om 11:28
Kokosmelk zit er niet in maar kan ik wel doen.
Het is wel te eten maar gewoon niet zo lekker 
yette
11-05-2022 om 11:34
Oh, balen, Dolf!
Een klontje boter kan ook neutraliseren - of ghee als je in stijl wil blijven. En citroen vind ik sowieso lekker in Dahl, dus ik zou beiden combineren.
Ik ga zo 1kg gehakt verwerken tot bolognese. Twee porties voor in de vriezer, en eentje voor de lasagne met drie kleuren saus van vanavond.