Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (deel 2)


TanSwallow86

TanSwallow86

10-05-2022 om 19:14

Ik twijfel tussen een panini kip pesto of gepofte aardappel met boter

Mama-Inge schreef op 10-05-2022 om 16:27:

[..]

Leuke omgeving, het bargerveen is ook erg mooi om te wandelen of te fietsen

Wij eten vandaag soep met broodjes

Daar gaan we morgen wandelen. We hebben daar wel eens een ringslang gezien.

Wij hebben vanavond saté van kippendijen met patat en atjar gegeten.

TanSwallow86

TanSwallow86

10-05-2022 om 22:41

HarleyQuin schreef op 10-05-2022 om 19:14:

Ik twijfel tussen een panini kip pesto of gepofte aardappel met boter

Niets, heb een grog gemaakt voor mijn keel, een fluimicil voor de hoest, dan naar bed straks

Beterschap!

Ik denk dat ik straks als de kapster is geweest een flinke portie dahl ga maken en meteen een paar bakjes in de diepvries doe. Heb nog verschillende soorten naan/flatbread ook in de diepvries voor erbij.

Ik denk dat ik een orzo salade met olijf en prosciutto ga maken vanavond

Spitskool met gehakt en ui. Nog even bedenken hoe ik het ga kruiden, denk met kerrie, komijnzaad en ketjap, misschien lepeltje zuivelspread erdoor. Erbij rijst.

Ik eet shoarma met tzatziki en volkorenpitta's. Ze hadden geen gyros meer bij de Appie, nou dan maar shoarma. Vanmiddag nog even de tzatziki afmaken met zoontje. O ja, ik heb er nog ijsbergsla bij.

Ik heb meerdere opties vanavond - bobotie, kip tandoori of risotto. Weet nog niet wat het gaat worden…

JtM

JtM

11-05-2022 om 10:41

Wobbelkont schreef op 10-05-2022 om 17:11:

[..]

In de pan! Eerst aanbakken in olie (ik gebruik olijfolie, maar zonnebloem kan ook) en als ie rondom bruin is een klontje boter erbij en blijven bedruipen!

Bedankt! Heb er een screenshot  van gemaakt, dit ga ik ook een keer maken.

JtM

JtM

11-05-2022 om 10:42

Wij eten pasta vanavond. Met roomsaus voor zoon en mij en bolognese voor vriend.

Ik heb ff hulp nodig, ik heb mijn dahl opstaan maar hij is te bitter want het dekseltje vloog van de kerrie. Hoe krijg ik dat weer lekker? Zoet toevoegen? Of citroensap?

Dolfje schreef op 11-05-2022 om 11:09:

Ik heb ff hulp nodig, ik heb mijn dahl opstaan maar hij is te bitter want het dekseltje vloog van de kerrie. Hoe krijg ik dat weer lekker? Zoet toevoegen? Of citroensap?

Zit er iets van kokosmelk oid in? Wellicht daar nog iets van toevoegen? En anders een klein beetje apart pakken en een deel met iets zoets proeven en een deel met wat zuur.

Kokosmelk zit er niet in maar kan ik wel doen.
Het is wel te eten maar gewoon niet zo lekker

yette

yette

11-05-2022 om 11:34 Topicstarter

Oh, balen, Dolf! 

Een klontje boter kan ook neutraliseren - of ghee als je in stijl wil blijven. En citroen vind ik sowieso lekker in Dahl, dus ik zou beiden combineren. 

Ik ga zo 1kg gehakt verwerken tot bolognese. Twee porties voor in de vriezer, en eentje voor de lasagne met drie kleuren saus van vanavond. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.