Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wij eten vanavond soep met broodjes 
En heb nog een restje stamppot staan, dat gaat er ook bij

Teigera schreef op 08-03-2022 om 11:00:

Vanavond wordt het mie met tauge en kastanjechampignons, erwtjes, ei en vega stukjes. 

Het wordt mie met groentelarestjes, want er ligt nog broccoli en paprika. Die erwtjes laat ik dan achterwege denk ik, de tauge en kastanjechampignons doen we er wel bij. Wordt vast lekker.

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

08-03-2022 om 16:54

op het werk gegeten: Zuurkoolschotel met gehakt, rozijnen en kerrie

Lekkere dingen allemaal weer!

De preischotel staat In de oven. Normaal maak ik het met kerrie en gehakt. Nu dus met zalm en een ander sausje. Ik ben benieuwd hoe het smaakt.

MijnNaamIsHaas73 schreef op 07-03-2022 om 19:32:

oja ik wilde nog reageren op de erwtjes van Toetie. Ik maak in de zomer regelmatig een recept van AH, lauwwarme aardappelsalade met erwtjes.Ik eet vandaag: Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/421936 en een soort van paella waar ook erwtjes doorheen gaan http://ikzitop.blogspot.com/2013/04/paella-met-kip-en-chorizo-van-gordon.html?m=1 (ik doe er dan nog wel garnalen door.
En misschien kan je er een soepje van maken, ook met chorizo ofzo erdoor.

Bedankt voor de tips! Aardappelsalde met erwtjes lijkt me wel wat, zeker in combinatie met gerookte zalm. En ik denk dat ik ze geleidelijk aan maar per handje ergens doorheen mix.

Vandaag deel 2 van de pom. En deel 3 van de pom, op een glutenvrije baguette. 

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

08-03-2022 om 17:24

ToetieToover schreef op 08-03-2022 om 17:16:

[..]

Bedankt voor de tips! Aardappelsalde met erwtjes lijkt me wel wat, zeker in combinatie met gerookte zalm. En ik denk dat ik ze geleidelijk aan maar per handje ergens doorheen mix.

Vandaag deel 2 van de pom. En deel 3 van de pom, op een glutenvrije baguette.

ik heb ook al eens doperwtensoep gemaakt met iets van feta. Zal even recept zoeken

https://www.littlespoon.nl/2017/04/romige-doperwtensoep-met-feta-en-munt/ 

Friezinnetje schreef op 08-03-2022 om 17:24:

[..]

ik heb ook al eens doperwtensoep gemaakt met iets van feta. Zal even recept zoeken

https://www.littlespoon.nl/2017/04/romige-doperwtensoep-met-feta-en-munt/

Soep en kaas, mijn favorieten. De auteur zegt het ook al: “met kaas is ALLES lekkerder” hahaha. Vooral de munt erbij maakt de doperwtjes beter eetbaar, deze ga ik binnenkort als lunchsoep maken. 

Bedankt voor het recept!

FaithfulDuck87

FaithfulDuck87

08-03-2022 om 17:41

ToetieToover schreef op 08-03-2022 om 17:40:

[..]

Soep en kaas, mijn favorieten. De auteur zegt het ook al: “met kaas is ALLES lekkerder” hahaha. Vooral de munt erbij maakt de doperwtjes beter eetbaar, deze ga ik binnenkort als lunchsoep maken.

Bedankt voor het recept!

ik vond hem echt heel lekker! 

Friezinnetje schreef op 08-03-2022 om 18:06:

nog een tip:
https://leuklekkerenliefdevolkoken.nl/2016/06/26/frisse-doperwten-spread-met-munt/

Dit wilde ik ook tippen! Ook lekker bijvoorbeeld met tuinbonen ipv doperwtjes. Ik had de vraag van Toetie gemist, maar maak hieruit op dat er doperwten uit de vriezer op moeten? De suggesties die zijn gegeven, zijn ook hoe ik die dingen altijd gebruik. Plus de doperwtenspread met knoflook, citroen en munt inderdaad. 

Vanavond at ik wegens een gewijzigde planning en razende honger en weinig tijd toen ik eenmaal thuis was, volkoren spaghetti met zelfgemaakte pesto die ik gelukkig nog had. En een tomaten-paprika salade erbij. 

Dolfje

Dolfje

09-03-2022 om 07:29 Topicstarter

Ik heb een bakje " paella" uit de diepvries gehaald voor vanavond en bak er een eitje bij.

Het idee is om vanavond zoetzure saus te maken voor bij woknoedels, kip en wokgroente. Maar misschien wordt het "gewoon" iets met kruiden ipv die saus.

Goedemorgen! Hier wordt het vanavond de eieren in ketjapsaus (https://smaakmenutie.nl/telor-ketjap/) die iemand onlangs tipte. Erbij rijst en sperziebonen. 

Teigera schreef op 09-03-2022 om 08:09:

Goedemorgen! Hier wordt het vanavond de eieren in ketjapsaus (https://smaakmenutie.nl/telor-ketjap/) die iemand onlangs tipte. Erbij rijst en sperziebonen.

Leuk, deze tip kwam van mij! 

Ik eet vanavond zilvervliesbasmatirijst met peultjes en in oa ketjap, sambal en gember gemarineerde en vervolgens gebakken tofu. 

En het is geworden: doperwtenspread (feta, munt, citroen, knoflook, olijfolie) op zadencrackers! Best lekker eigenlijk. Ik deed er nog maar wat extra feta overheen want met kaas wordt alles lekkerder 

Vanavond wordt het skreifilet en een bakplaat met ingeoliede (is dat een woord  ) knol/wortelgroenten: peterseliewortel, paarse wortel, meirapen, aardappel, ui. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.