Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Wij aten vanavond een courgette'lasagne' met tomaat, kipdijfilet, pesto en kaas. Was smakelijk.

Kipfilet met monchou en mosterd omwikkeld met rauwe ham. Wortels en doperwten. Vlaamse friet met schil

Ik kookte op werk. Chili sin carne, kip met mole, verse tortilla’s en erwten-guacamole. De gasten waren erg tevreden en ik zelf ook

Ik kwam erachter dat de rolmopsen gisteren al op hadden moeten zijn en ik dacht: vandaag kan ook nog wel. En dat klopte. Ik wist even niet zo goed wat erbij te eten, dus dat werd simpelweg nog wat meer augurken.

Het was toch al een rare eet-dag dus toen heb ik een mix van gehakt, groenten en mangochutney gemaakt en dat in geweekte rijstevellen gerold. Die weer ingesmeerd met sesamolie en door de gestampte crunchy edamame gerold totdat ze niet meer plakten. Gedipt in sojasaus met citroenzest/sap.

Daarna hadden we zin in bruine bonen met spekjes en zoet-zure uitjes. Met opgebakken aardappelschijfjes en mayonaise.

Het was van alles wat, vandaag. 

Dolfje

Dolfje

08-02-2022 om 08:23 Topicstarter

Ik heb dus weer gebroken dienst op dinsdag. Man eet de korma die hij vorige week heeft gemaakt en ik heb een bakje van de tomaten / linzensoep uit de diepvries gehaald en neem een boterham mee.

Ik ga een traybake maken met zalm, broccoli, tomaat, plakjes aardappel en ontbijtspek. Daaroverheen gaat peper, zout, oregano en limoensap.

Ik maak vanavond risotto met spinazie en chipolataworstjes. Misschien voor de extra groente-inname nog erwtjes er doorheen, even kijken of de spinazie niet teveel slinkt.

Jamie Oliver's insanity burgers en wat dipgroenten om het compleet te maken.

Dus als toetje een stuk keukenrol 

Gemarineerd varkenshaasje met sperziebonen en gekruide aardappelen.

Vandaag maak ik boerenkoolstampot met worst en spekjes.

Wat een goed idee Toetie! Om die springrolls ergens in te rollen bedoel ik. Ik vind het zo’n leuk hapje om ook op werk te serveren, maar je kunt ze moeilijk vantevoren maken omdat ze zo aan elkaar plakken. Door iets crunchies rollen lost dat vast voldoende op..

Ik eet vanavond “roti” - pak Knorr Wereldgerecht - , want geen zin om het mezelf moeilijk te maken én ik heb om 19:00 bardienst bij d voetbalclub dus moet ook optijd gegeten hebben. 

Verse pasta met zalm en peterselie/knoflook/kruidensaus 

Rijst m. pindasaus. Ik heb twee soorten pindakaas en twee soorten ketjap manis. Deze keer niet de knof vergeten. En vlees; ik heb nog kip en varkenshaas. Maar misschien geen vlees. Als ik toch geen trek heb laat ik het in de vrieskist liggen.

En groente; ik heb nog sperziebonen, peultjes, selderij, broccoli. Ik denk de peultjes dan maar.

Ik heb nog korianderpoeder getest op intolerantie maar ik krijg er geen overduidelijke reactie op. Opvallend weinig smaak zit er aan koriander. Je kan het volgens mij rustig weglaten.

@ rionyriony 
De smaak van gekochte korianderpoeder slaat inderdaad nergens op. Pas als je zelf korianderzaad fijn maalt (mbv bijv. een vijzel) kom je erachter hoe lekker het is! 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.