Eten Eten

Eten

Wat eten we vandaag? (gesloten)

Wat eten we vandaag, al jaren een goedlopend topic op Viva dus dat mag hier niet ontbreken!

Infobericht: dit topic is gesloten,  je kunt hier verder lezen:

https://www.viafora.nl/forum/eten/wat-eten-we-vandaag-deel-2?page=1#17


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Vanavond eten we bietjes met een gehaktbal en gekookte aardappelen.

Morgen eten we shoarma. Wie heeft een lekker recept voor een knoflooksaus?

Dolfje

Dolfje

27-01-2022 om 08:17 Topicstarter

Elmie schreef op 27-01-2022 om 08:14:

Vanavond eten we bietjes met een gehaktbal en gekookte aardappelen.

Morgen eten we shoarma. Wie heeft een lekker recept voor een knoflooksaus?

https://www.culy.nl/recepten/homemade-knoflooksaus/

Ik maak het meestal ongeveer zo.

Dolfje

Dolfje

27-01-2022 om 08:18 Topicstarter

Wij eten vanavond een traybake van bloemkool, krieltjes en chipolata worstjes. 

Ik weet nog niet wat ik vanavond eet.. Afgelopen maandag boodschappen gedaan voor 7 dagen, maar nou mag ik weer beginnen met werken, dus dat wordt eten op de zaak. Moet dus even kijken wat er in de koelkast ligt en dat eerst opmaken. Heb gisteren al macaroni gemaakt en die staat in de vriezer. Vandaag maak ik nog een nasi voor in de vriezer, en heb daarnaast nog een halve bloemkool liggen. Wordt iets met aardappels en bloemkool dus.

Zuurkoolschotel

Dolfje schreef op 27-01-2022 om 08:18:

Wij eten vanavond een traybake van bloemkool, krieltjes en chipolata worstjes.

Ik maak ook graag een traybake met deze ingrediënten maar bij mij blijven de aardappeltjes altijd bleek. Heb jij een gouden tip misschien?

Elmie schreef op 27-01-2022 om 08:14:


Morgen eten we shoarma. Wie heeft een lekker recept voor een knoflooksaus?

Ik maak het altijd van alleen yoghurt.

Volle yoghurt (100-150ml), 2 tenen knoflook uitpersen, gesnipperd lenteuitje, verse peterselie. Als ik nog een citroen of limoen heb, wat rasp daarvan. Zout en peper. 

Klaar. Simpel en niet zo vettig, vind ik zelf lekkerder zo. 

Ik maak vandaag een vega bami.

RoosOpJeHoed schreef op 27-01-2022 om 09:34:

[..]

Ik maak ook graag een traybake met deze ingrediënten maar bij mij blijven de aardappeltjes altijd bleek. Heb jij een gouden tip misschien?

Ik ben wel niet Dolfje, maar kan het zijn dat je bakblik te vol ligt dan? 

Hier vanavond de tweede ronde van de gevulde portobello's. (met blauwe kaas, prei en gedroogde tomaat) Ik denk dat ik er quinoa ofzo bij eet. 

anijsblokje schreef op 27-01-2022 om 11:09:

[..]

Ik ben wel niet Dolfje, maar kan het zijn dat je bakblik te vol ligt dan?

Hier vanavond de tweede ronde van de gevulde portobello's. (met blauwe kaas, prei en gedroogde tomaat) Ik denk dat ik er quinoa ofzo bij eet.

Dat lijkt me niet, er zit altijd wel ruimte tussen de ingrediënten.

Noedels met paksoi, kastanjechampignons/shiitake, prei, knoflook, taugé en zoete chilisaus. Kroepoek en gekookt ei apart erbij.

GeorgieBrown schreef op 26-01-2022 om 23:39:

Snijbonen roosteren? Zou dat werken? Ik zou bijna denken dat het uitdroogt. Roerbakken is wel lekker.

Nee, sorry, beetje ongelukkige zin . Ik bedoelde bloemkool roosteren, nog nooit gedaan. snijbonen roosteren lijkt me ook geen fijn plan

Pasta met zelfgemaakte pesto, erbij: tomaatjes, venkel en feta uit de oven

Elmie schreef op 27-01-2022 om 08:14:

Vanavond eten we bietjes met een gehaktbal en gekookte aardappelen.

Morgen eten we shoarma. Wie heeft een lekker recept voor een knoflooksaus?

Vaak maak ik die heel simpel: Griekse yoghurt, een klein fijngesneden teentje knoflook (als je het langer laat staan, wordt de smaak steeds sterker) en een beetje zout en peper. Eventueel nog een beetje olijfolie, maar ik maak hem vaak met zo min mogelijk ingrediënten. 

Vanavond ga ik kip madras maken van zo'n verspakket van de Appie. Ben heel benieuwd, op de verpakking staat dat het voor 4 personen is, maar ik hoor vaak dat het te weinig is voor 4. Nu zijn wij met z'n tweeën, maar ik zou het wel fijn vinden als ik een portie in de diepvries kan pleuren voor als ik straks weer mijn fertiliteitstraject in ga en gaar van de medicijnen op de bank hang.

Dolfje

Dolfje

27-01-2022 om 17:37 Topicstarter

RoosOpJeHoed schreef op 27-01-2022 om 09:34:

[..]

Ik maak ook graag een traybake met deze ingrediënten maar bij mij blijven de aardappeltjes altijd bleek. Heb jij een gouden tip misschien?

Geen idee, ik doe dat niet zo vaak eerlijk gezegd. Heb er wel flink wat olijfolie op gegooid. 

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.